|
Kafamızı karıştırdılar Doktor bey |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Harun ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Tem 2023 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2023 Saat 17:36 |
İyi günler
Nasılsınız Doktor bey Doktor bey ben sizin kuduzla ilgili yazılarınızı hep okudum. Siz yazınızda bulaşma olması için açık yara şart demişsiniz. Peki hocam şimdi ben ve 3 yaşındaki oğlum dışardaki sokak kedilerinin su kaplarina su dolduruyoruz öğlenleri çünkü çok sıcak oluyor. Su kaplarini doldururken kabin içinde eski suyu oluyor kedilerin. Doldurma sırasında yeni suyu kaba dökerken sıçrıyor biz fark etmiyoruz hocam bazen yüzümüze felan geliyor sıçrayan su. Peki hocam bu suyu kuduz bir kedi ictiyse bize bulaşma riski var mı. Yaşadığımız ülke Katar. Lütfen cevaplarsanız çok sevinirim hocam. İyi günler dilerim. |
|
![]() |
|
Harun ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Tem 2023 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şunu unuttum hocam özür dilerim
Elimizde yüzümüz de açık bir yaramiz yok.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117814 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O kadar çok bilgi eksiğiniz varki!!
1- Kuduz kedi; SU İÇMEZ!!! Sudan kaçar. 2- Kuduz ile ilgili makalemi okudu iseniz bunları bilmeniz gerekirdi. 3- Kuduz hayvandan suya mikrop bulaşması ve bu suyun bulaşması ile Kuduz olma ihtimali yoktur. 4- Bir ülkedeki hayvanlarda Kuduz olabilmesi için, o ülke hayvanlarında Kuduza rastlanmış olması şarttır. Bir sorun bakalım, Katar'da hiç insanlarda veya hayvanlarda kuduz vak'ası olmuş mu?
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam cevap için.
Bilgi eksikligimizi sizin yardiminiz ile tamamlamaya çalışıyoruz hocam. Bazı veterinerler kuduz belirtileri ortaya çıkmadan 3-5 gün önceden hayvan virüsü yayar demişti onun için kafamız karıştırdı Doktor bey. Yani siz olmasanız neredeyse asi olmaya gidecektim hocam oğlum ve kendim için. Ülkede internetten araştırdığıma göre insan kuduzu olmamış ama hayvan kuduzu bir tilki ve deve de görülmüş. Yada tam ayrıntılı bildirim yaptılar mı emin degilim. |
|
![]() |
|
İntertten ulaştığım bilgiye dayanarak yazıyorum hocam.
Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'ne (OIE Dünya Hayvan Sağlığı Bilgi Sistemi, 2019) göre, Katar'da bir hayvan RABV enfeksiyonuna ilişkin son rapor 2009 yılına aittir. Böyle yazıyor hocam yani bu iyi bir haber mi? Ama bütün vak a lari bildirim yaptılar mı. Bilmiyorum hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117814 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 yıldan beri Kuduza rastlanılmaması, iyi bir haber.
Zaten sizinle de bir alakası yok.
|
|
![]() |
|
Hocam çok teşekkür ederim size.
Yani bu bilgileriniz ve hiç yorulmadan bizi aydınlatmanızdan dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır. Gerçekten korkmuştuk ve 4-5 gündur asi olmalimiydik diye içimizi kemiriyordu sıkıntı. Teşekkür ederim doktor bey İyi günler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|