Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kafamızı karıştırdılar Doktor bey
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kafamızı karıştırdılar Doktor bey

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Harun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Harun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kafamızı karıştırdılar Doktor bey
    Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2023 Saat 17:36
İyi günler 
Nasılsınız Doktor bey 
Doktor bey ben sizin kuduzla ilgili yazılarınızı hep okudum.
Siz yazınızda bulaşma olması için açık yara şart demişsiniz.

Peki hocam şimdi ben ve 3 yaşındaki oğlum dışardaki sokak kedilerinin su kaplarina su dolduruyoruz öğlenleri çünkü çok sıcak oluyor.
Su kaplarini doldururken kabin içinde eski suyu oluyor kedilerin.
Doldurma sırasında yeni suyu kaba dökerken sıçrıyor biz fark etmiyoruz  hocam bazen yüzümüze felan geliyor sıçrayan su.
Peki hocam bu suyu kuduz bir kedi ictiyse bize bulaşma riski var mı.
Yaşadığımız ülke Katar.
Lütfen cevaplarsanız çok sevinirim hocam.
İyi günler dilerim.

Yukarı Dön
Harun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Harun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2023 Saat 17:37
Şunu unuttum hocam özür dilerim
Elimizde yüzümüz de açık bir yaramiz yok.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117814
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2023 Saat 17:54
O kadar çok bilgi eksiğiniz varki!! 
1- Kuduz kedi; SU İÇMEZ!!! Sudan kaçar.
2- Kuduz ile ilgili makalemi okudu iseniz bunları bilmeniz gerekirdi.
3- Kuduz hayvandan suya mikrop bulaşması ve bu suyun bulaşması ile Kuduz olma ihtimali yoktur. 
4- Bir ülkedeki hayvanlarda Kuduz olabilmesi için, o ülke hayvanlarında Kuduza rastlanmış olması şarttır. 
Bir sorun bakalım, Katar'da hiç insanlarda veya hayvanlarda kuduz vak'ası olmuş mu?
Yukarı Dön
Harun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Harun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2023 Saat 18:08
Teşekkür ederim hocam cevap için.
Bilgi eksikligimizi sizin yardiminiz ile tamamlamaya çalışıyoruz hocam.

Bazı veterinerler kuduz belirtileri ortaya çıkmadan 3-5 gün önceden hayvan virüsü yayar demişti onun için kafamız karıştırdı Doktor bey.

Yani siz olmasanız neredeyse asi olmaya gidecektim hocam oğlum ve kendim için.
Ülkede internetten araştırdığıma göre insan kuduzu olmamış ama hayvan kuduzu bir tilki ve deve de görülmüş.
Yada tam ayrıntılı bildirim yaptılar mı emin degilim.

Yukarı Dön
Harun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Harun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2023 Saat 19:33
İntertten ulaştığım bilgiye dayanarak yazıyorum hocam.
  Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'ne (OIE Dünya Hayvan Sağlığı Bilgi Sistemi, 2019) göre, Katar'da bir hayvan RABV enfeksiyonuna ilişkin son rapor 2009 yılına aittir.
Böyle yazıyor hocam yani bu iyi bir haber mi?
Ama bütün vak a lari bildirim yaptılar mı. Bilmiyorum hocam 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117814
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2023 Saat 20:25
14 yıldan beri Kuduza rastlanılmaması, iyi bir haber. 
Zaten sizinle de bir alakası yok.
Yukarı Dön
Harun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Harun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2023 Saat 20:39
Hocam çok teşekkür ederim size.
Yani bu bilgileriniz ve hiç yorulmadan bizi aydınlatmanızdan dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır.
Gerçekten korkmuştuk ve 4-5 gündur asi olmalimiydik diye içimizi kemiriyordu sıkıntı.
Teşekkür ederim doktor bey
İyi günler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.