Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hepatit b
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hepatit b

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Esra003400 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 84
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esra003400 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hepatit b
    Gönderim Zamanı: 28 Tem 2023 Saat 12:20
Hocam bir yakınımın test sonuçlarına bakabilir misiniz ne tavsiye edersiniz?  Yıllar önce aslında test yaptırmıştı ama o zamanki sonuçları ben bilmiyorum çocuktum sarılık filan deyip geçiştirdiler . Şu an sonuçlar böyle ve bulaştırıcı mıdır hâlâ? Evde bebek filan da var çocuklar var. Ben panik oldum 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118412
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2023 Saat 12:40
Hepatit-B geçirmiş ve bağışıklık kazanmış. 
Sarılık, bu tahlilde görünmüyor. 
D vitamin seviyesi çok düşük. Verilen "Referans aralıkları" YANLIŞ!  Olması gereken; 50-100 arasıdır. 
150 üstü risk başlar! 
Hemen 1 ampul Dvit3 içsin, 1 ay sonra tekrar içsin ve Kasım ayında, SADECE D vitamin seviyesi baktırıp
 bana yazın. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esra003400 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2023 Saat 22:38
 Ben Hbsag 4800 görünce çok panik yaptım. Şu an bağışıklık kazanmış diyorsunuz bu durumda bize bulaşma ihtimali yok mu? Mesela eşinin aşı yaptırması gerekir mi? Biz arada bir aynı evdeyiz ama sürekli aynı evde yaşayanlar?  Bugün bu değerler çıkınca doktor başka bir kan testi daha istemiş o çıkınca da yazarım hocam. D vitamini durumunu da söyleyeceğim içmesini

Düzenleyen Esra003400 - 28 Tem 2023 Saat 22:40
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2023 Saat 08:46

HBsAg       HBeAg        anti-HBe        anti-HBs        Hepatit B hastasının takibi:
       (+)           (-)               (-)                 (-)                 Hastalık devresi.Bulaştırıcı
       (+)           (+)              (-)                 (-)                 İyileşme başlıyor +Bulaştırıcı
       (+)           (-)               (+)                (-)                 İyileşme başlangıcı. Bulaştırma(?)
       (-)            (-)               (+)                (-)                 Ara devre
       (-)            (-)               (+)                (+)                Erken iyileşme . Bağışık.Bulaşma yok.
       (-)            (-)               (-)                 (+)                İyileşmiş. Bulaşma yok. 

Bu 4 parametre'ye bakılması ŞART. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Tem 2023 Saat 08:49
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esra003400 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2023 Saat 08:48
Hocam diğer kan testleri çıkmadı ama ultrason bakıldı.
HEPATOBILIER SİSTEM

ULTRASON İNCELEMESİ

Karaciğer normal boyutlardadır. Yüzeyi düzgündür. Parankim

ince granülerdir. Parankim eko şiddeti normaldir. İntrahepatik safra yolları, hepatik venler ve portal ven normaldir.

Safra kesesi normal boyutlardadır. Duvar kalınlığı normaldir. Koledok genişliği normaldir.
PARANKİM İNCE GRANÜLERDİR ne demek hocam tehlikeli bir şey mi

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2023 Saat 12:49
Önemli bir şey değil. O 4 parametreyi görelim. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esra003400 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2023 Saat 16:03
Tamam hocam kan alındı diğer testlere de bakılıyor 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esra003400 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2023 Saat 18:46
Hocam merhaba, 
HbsAg 4891
AntiHBs 11,06 çıkmıştı. Referans (0-10)
En son bir kan almışlardı bugün sonuç çıkmış. HbeAg 0.120 negatif yazıyor. Sizin yazdığınız AntiHbe bakılmamış sanırım. Kanlar dış merkeze gitmişti ve onun sonucu yok .
Bu mevcut  3 değere baktığımda sizin yazdığınız tablodaki hiçbir değere uymuyor sanki hocam. 

Düzenleyen Esra003400 - 03 Ağu 2023 Saat 18:52
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.