|
Lesch-nyhan sendromu olabilir mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Azranilyaman ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nis 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 30 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Azranilyaman
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Tem 2023 Saat 21:26 |
Merhaba hocam,
Önceki mesajlarınızı okurken gördüm bu sendromu. Oğlum 4 yaşında, sürekli kaşıyıp yara yapıyor kendini. Yaralarının kabuklarını koparıyor. Özel deterjan kullanıyorum biraz iyi geliyor. Ama hiç bir şey tam çözüm olmuyor. Ben alerji sanıyorum ama bunu görünce olabilir mi acaba dedim. Her zaman vücudunda kanattığı en az bir yara var. Ne yapmalıyım?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119765 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Sonradan olmaz, 6 aylıktan itibaren arazlar görülmeye başlar.
2- 9. aydan sonra opistotonus denilen ve vucudun geriye doğru kasılma durumu vardır. 3- Konuşma bozukluğu vardır. 4- Oturamaz, yürüyemez, bacaklar çapraz şekilde kasılı haldedir. 5- Zeka geriliği vardır. Kanda ve idrarda "Ürik asit" artması vardır. bunlara uymuyorsa, değildir. Ayrıuca: hiçbir allerji de böyle bir bulgu yoktur. Genellikle aile içi kıskançlıklar, aile içi huzursuzluklar veya okul problemleri sebep olabiliyor. Eğer varsa, öncelikle bunları gidermeye çalışın. Akşamları 1 ölçek Atarax şurup içirin.
|
|
![]() |
|
Emy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nacizane fikrim çocuklar için şekilli şüküllü yarabantları var.En azından yara geçene kadar onlardan yapıştırıp yarayı kurcalamasını engelleyebilirsiniz. Benim oğlumda birsüre yara kabuklarıyla uğraştı. Kardeş geleceğini anlayınca stres yaptı sanırım.
|
|
![]() |
|
Azranilyaman ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nis 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 30 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Azranilyaman
Teşekkür ederim hocam, çok şükür hiç bir belirti uymuyor bize. Sadece sürekli kendini kaşıyıp yara yapıyor. Kaşınmasını allerji sandım. Daha çok kışın oluyor. Nemlendirici de kullanıyorum. Atarax deneyeceğim.
Bantları anında söküp atıyor. Hastanelerde kullanılan beyaz bantlardan aldım onu sökemiyor bir tek. Her tarafı bant dolu oluyor çoğunlukla ve hep iz kalıyor. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119765 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sık sık ılık duş yaptırın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|