|
Kan uyuşmazlığı sarılığı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
elifsen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Nis 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Tem 2023 Saat 12:41 |
Merhabalar Kadir Bey,iyi çalışmalar.
23.05.23 de bebeğimiz doğdu . Ben 0rh+ bebeğim Brh+ kan gurubunda. Beslenmesi çok iyi , sarılığa bağlı uyuyakalmıyor doğdugundan beri.sürekli emiyor anne sütü sadece..2800 doğdu şuan 5300 . Fakat yüzü,vücudu hala sarı.cok hafif gözlerinin beyazinda da var. Bebeği gören hala sarılık mi diyor dışardanda belli. Gün içerisinde güneşlendiriyorum aslinda. Başka Ne yapmak gerek bir daha biluribine baktıralım mı,kaç çıkarsa endişe etmeliyiz . Belki sorarsinz diye Eski bilurubin sonuçlarını ekliyorum ,bu sonuçlara göre ışık tedavisine veya başka bir tedaviye gerek duyulmadı. Dönüşünüz için şimdiden teşekkürler.sevgiler . Doğduktan sonra 3. Gün değeri Doğduktan sonra 5.gün değeri Düzenleyen elifsen - 14 Tem 2023 Saat 12:47 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117896 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
A) Doğumdan, 1.5 ay geçmiş. Hala sarılık devam ediyorsa; Gilbert Sendromu olabilir.
Glukuronyl transferaze enzimi eksikliği vardır. Tek tedavisi; Fototerapi dir. Günde 2 sefer, cıplak olarak 10 ar dakika (ön ve arkası) güneşe koyun. B) Orak Hücreli Anemi olabilir. Mutlaka soyda birilerinde de olması gerekir. Tahliller şimdi geldi. Kan şekeri normal. Yeni doğanda: 30-70mg/dL arasındadır. Tıkanma sarılığı değil. Hiperbilirubinemi var. Gilbert Sendromu olması kuvvetli ihtimal. Sadece güneşe tutarak Fototerapi uygulayın. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Tem 2023 Saat 12:57 |
|
![]() |
|
elifsen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Nis 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şuan çok panik yaptım ve korktum:(( bunlar korkulacak şeyler mi tedavi gerektiren şeyler mi:(
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117896 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
En azından ölümcül değiller. Olabilir diyorum!! Var demiyorum.
|
|
![]() |
|
Haklısınız tabiki teşekkür ederim varsayımlarınız için,muane etmeden net olamazsıniz tabiki. Pazartesi günü için çocuk sağlığı hastalıkları bölümünden randevu aldık .kan değerlerini ve doktorun teşhisini sizlerle paylaşacağım. Bebeğin bu durumunda hangi değerlerine bakılır Kadir bey bilurubin dışında. Size çok güveniyorum olur da doktor birşey atlar ise aklımızda olması açısından soruyorum. Teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bakılabilirse; "Glucuronyl transferase" bakılması iyi olur.
Tabii, Total Biliribin ve Indirekt Bilirubin mutlaka bakılmalıdır.
Ayrıca, bundan daha da nadir olan: Crigler-Najjar Sendromu Dubin-Johnson Sendromu Rotor Sendromları vardır. Tek yapılan: Fototerapi. |
|
![]() |
|
Sonuçlara gore doktor hastanede fototerapiye yatırmak isteyebilir mi peki bu durumda . Ben dediğiniz gibi güneş banyosu yaptıracağım 10 dakika ön on dakika arkasına devam edeceğim
Düzenleyen elifsen - 14 Tem 2023 Saat 22:13 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aynen. Yoksa hayatı boyunca hastanelere mi taşınacaksınız?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|