Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan uyuşmazlığı sarılığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kan uyuşmazlığı sarılığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifsen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kan uyuşmazlığı sarılığı
    Gönderim Zamanı: 14 Tem 2023 Saat 12:41
Merhabalar Kadir Bey,iyi çalışmalar.
23.05.23 de bebeğimiz doğdu . Ben 0rh+ bebeğim Brh+ kan gurubunda.
Beslenmesi çok iyi  , sarılığa bağlı uyuyakalmıyor doğdugundan beri.sürekli emiyor anne sütü sadece..2800 doğdu şuan 5300 . Fakat  yüzü,vücudu hala sarı.cok hafif gözlerinin beyazinda da var. Bebeği gören hala sarılık mi diyor dışardanda belli. Gün içerisinde güneşlendiriyorum aslinda. Başka Ne yapmak gerek bir daha biluribine baktıralım mı,kaç çıkarsa endişe etmeliyiz .
Belki sorarsinz diye Eski bilurubin sonuçlarını ekliyorum ,bu sonuçlara göre ışık tedavisine veya başka bir tedaviye gerek duyulmadı.
Dönüşünüz için şimdiden teşekkürler.sevgiler 
.
Doğduktan sonra 3. Gün değeri

Doğduktan sonra 5.gün değeri

Düzenleyen elifsen - 14 Tem 2023 Saat 12:47
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117896
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2023 Saat 12:52
A) Doğumdan, 1.5 ay geçmiş. Hala sarılık devam ediyorsa; Gilbert Sendromu olabilir. 
Glukuronyl transferaze enzimi eksikliği vardır. 
Tek tedavisi; Fototerapi dir. Günde 2 sefer, cıplak olarak 10 ar dakika (ön ve arkası) güneşe koyun. 
B) Orak Hücreli Anemi olabilir. Mutlaka soyda birilerinde de olması gerekir.

Tahliller şimdi geldi. 
Kan şekeri normal. Yeni doğanda: 30-70mg/dL arasındadır. 
Tıkanma sarılığı değil. 
Hiperbilirubinemi var. Gilbert Sendromu olması kuvvetli ihtimal.
Sadece güneşe tutarak Fototerapi uygulayın. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Tem 2023 Saat 12:57
Yukarı Dön
elifsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifsen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2023 Saat 13:01
Şuan çok panik yaptım ve korktum:(( bunlar korkulacak şeyler mi tedavi gerektiren şeyler mi:(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2023 Saat 16:23
En azından ölümcül değiller. Olabilir diyorum!! Var demiyorum.
Yukarı Dön
elifsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifsen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2023 Saat 18:20
Haklısınız tabiki teşekkür ederim varsayımlarınız için,muane etmeden net olamazsıniz tabiki. Pazartesi günü için çocuk sağlığı hastalıkları bölümünden randevu aldık  .kan değerlerini ve doktorun teşhisini sizlerle paylaşacağım.  Bebeğin bu durumunda hangi değerlerine bakılır Kadir bey bilurubin dışında. Size çok güveniyorum olur da doktor birşey atlar ise aklımızda olması açısından soruyorum. Teşekkürler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2023 Saat 19:43
Bakılabilirse; "Glucuronyl transferase" bakılması iyi olur.
Tabii, Total Biliribin ve Indirekt Bilirubin mutlaka bakılmalıdır. 
Ayrıca, bundan daha da nadir olan: 
Crigler-Najjar Sendromu
Dubin-Johnson Sendromu
Rotor Sendromları vardır. 
Tek yapılan: Fototerapi. 
Yukarı Dön
elifsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifsen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2023 Saat 22:10
Sonuçlara gore doktor hastanede fototerapiye yatırmak isteyebilir mi peki bu durumda . Ben dediğiniz gibi güneş banyosu yaptıracağım 10 dakika ön on dakika arkasına devam edeceğim 

Düzenleyen elifsen - 14 Tem 2023 Saat 22:13
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2023 Saat 09:16
Aynen. Yoksa hayatı boyunca hastanelere mi taşınacaksınız?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.