|
Ldh-ürik asit |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
slmkzlgul ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eyl 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slmkzlgul
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Tem 2023 Saat 23:13 |
Hocam merhaba;
8 yaşındaki oğlumun 2 gün önce bir anda yoğun şekilde tek taraflı burun kanaması oldu. Ancak oldukça yoğun ve fazla olduğu için endişelendim ve doktora gittim. Tahlil yaptık, sonuçlar için 2 doktorla görüştüm. Bir tanesi bişeyi yok, yüksek sonuçlar bişey ifade etmiyor dedi. Diğeri duruma göre hematolojiden randevu alalım dedi. Sizin kan tahlili referans aralıklarınıza göre aslında kayda değer bir bulgu yok olarak yorumladım ama size sormak istedim. Yüksek çıkan sonuçları yazıyorum ; LDH - 238 Ürik Asit - 5.6 ASO kantitatif - 221 HGB - 14,2 HCT - 40 BASO % - 1,4 BASO - 0,10 MPV - 12 Herhangi bir demir veya vitamin kullanımımız yok. Bide D vitamini 35 çıktı hocam, ampul veriyim mi ne tavsiye edersiniz ? Şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar dilerim. Düzenleyen slmkzlgul - 13 Tem 2023 Saat 23:14 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118539 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
LDH: 1-9 yaşlar arası: 150-500U/L dir yani, NORMAL.
Ürik asit: 6-11 yaş aralığında, 2.2-6.6mg/dL aralığındadır, bu değer de normal! Evet, D vitamini bütün Türk halkında olduğu gibi, DÜŞÜK!! Şimdi 1 ampul Dvit3 içirin ve 1 ay sonra tekrar içirin. Kasım ayında sadece D vitamini baktırıp bana yazın. Hematolojı mi?? Ya cahil, ya sahtekar. Sadece Hgb üst sınıra yakın, Demir ilacı kullanmasın. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Tem 2023 Saat 08:57 |
|
![]() |
|
slmkzlgul ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eyl 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slmkzlgul
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ediyorum hocam. Hiç demir ilacı kullanmadım ama hgb yüksekliği çok önemli değil tek başına sanıyorum.
Hocam birde oğlum alerjik bir çocuk. Hatta daha önce hastalık tablosunu anlattığımda sizde OnceAir kullanın demiştiniz. Biz 2 yıldır kışları Zespira kullanıyoruz. IgE>500 çıkmış tahlilinde. Lab.ın verdiği referans bu yaş grubu için IgE<90. Bu kış yine Zespiraya devam edelim mi? Hastalıklarda astım atakları devam ediyor çünkü. Bu durum için yapabiliceğimiz bir şey var mı , bir doktor Flixotide diyor öbürü Zespira diyor, biri hiçbişey kullanmayın diyor öbürü başka şeyler söylüyor. Bu alerji işinde artık ne yapacağımızı şaşırdık doğduğundan beri her kafadan bir ses çıkıyor. Aslında İstanbuldaymışsınız, Eylülde okul açılmadan sizin muayene etmenizi çok isterim bu alerji hususunda. Çünkü sayenizde 8 yaşına kadar sadece 2 kere 2 tatlı kaşığı Calpol, 1 kere antibiyotik kullandık :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|