Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ldh-ürik asit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ldh-ürik asit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
slmkzlgul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı slmkzlgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ldh-ürik asit
    Gönderim Zamanı: 13 Tem 2023 Saat 23:13
Hocam merhaba; 
8 yaşındaki oğlumun 2 gün önce bir anda yoğun şekilde tek taraflı burun kanaması oldu. Ancak oldukça yoğun ve fazla olduğu için endişelendim ve doktora gittim. Tahlil yaptık, sonuçlar için 2 doktorla görüştüm. Bir tanesi bişeyi yok, yüksek sonuçlar bişey ifade etmiyor dedi. Diğeri duruma göre hematolojiden randevu alalım dedi. Sizin kan tahlili referans aralıklarınıza göre aslında kayda değer bir bulgu yok olarak yorumladım ama size sormak istedim. Yüksek çıkan sonuçları yazıyorum ; 

LDH - 238

Ürik Asit - 5.6

ASO kantitatif - 221

HGB - 14,2

HCT - 40

BASO % - 1,4 

BASO - 0,10

MPV - 12 

Herhangi bir demir veya vitamin kullanımımız yok. 

Bide D vitamini 35 çıktı hocam, ampul veriyim mi ne tavsiye edersiniz ? Şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar dilerim. 

Düzenleyen slmkzlgul - 13 Tem 2023 Saat 23:14
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2023 Saat 08:56
LDH: 1-9 yaşlar arası: 150-500U/L dir yani, NORMAL.
Ürik asit: 6-11 yaş aralığında, 2.2-6.6mg/dL aralığındadır, bu değer de normal! 
Evet, D vitamini bütün Türk halkında olduğu gibi, DÜŞÜK!! 
Şimdi 1 ampul Dvit3 içirin ve 1 ay sonra tekrar içirin. Kasım ayında sadece D vitamini baktırıp bana yazın. 
Hematolojı mi?? Ya cahil, ya sahtekar.
Sadece Hgb üst sınıra yakın, Demir ilacı kullanmasın. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Tem 2023 Saat 08:57
Yukarı Dön
slmkzlgul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı slmkzlgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2023 Saat 10:42
Teşekkür ediyorum hocam. Hiç demir ilacı kullanmadım ama hgb yüksekliği çok önemli değil tek başına sanıyorum.

Hocam birde oğlum alerjik bir çocuk. Hatta daha önce hastalık tablosunu anlattığımda sizde OnceAir kullanın demiştiniz. Biz 2 yıldır kışları Zespira kullanıyoruz. IgE>500 çıkmış tahlilinde. Lab.ın verdiği referans bu yaş grubu için IgE<90. Bu kış yine Zespiraya devam edelim mi? Hastalıklarda astım atakları devam ediyor çünkü. Bu durum için yapabiliceğimiz bir şey var mı , bir doktor Flixotide diyor öbürü Zespira diyor, biri hiçbişey kullanmayın diyor öbürü başka şeyler söylüyor. Bu alerji işinde artık ne yapacağımızı şaşırdık doğduğundan beri her kafadan bir ses çıkıyor. 

Aslında İstanbuldaymışsınız, Eylülde okul açılmadan sizin muayene etmenizi çok isterim bu alerji hususunda. Çünkü sayenizde 8 yaşına kadar sadece 2 kere 2 tatlı kaşığı Calpol, 1 kere antibiyotik kullandık :) 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.