|
Öksürük |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Bsarıkaya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 196 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Tem 2023 Saat 22:11 |
Hocam 5 yaşında oğlum, tatil dönüşü herzamankinden farklı oldukça şiddetli öksürüyor, başgamlı gibi ama balgam derinde ve öksürürken sadece oynatıyor çıkaramıyor gibi. Tüm gece sürekli uykuda öksürdü, sabahında yatağında yoğun kan gördük, burnundan çıkmış. Muhtemelen zorlandı ondandır dedik ama doktora götürdüm, sonuçları iletiyorum size, değerlendirebilir misiniz? Çok teşekkür ederiz.
|
|
![]() |
|
Bsarıkaya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 196 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ateşi var bu arada, 39 civarında. Genel hali yorgun ama çok kötü değil. Dikinin üzeri beyaz bi katmanla kaplı. Gündüz öksürük geceye göre nispeten daha az. Gece yattığı gibi, iç çamaşırlarıyla serin yerde olduğu halde oldukça fazla terlemesi var, hastalandığından bu yana.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Antibiyotik :Gerekmiyor.
Anemi:Yok. Kan Hastalığı:Yok. Akciğerler:Temiz. Grip geçiriyor. Kanaması zorlamaya bağlı. Sıcak buhar uygulayın, Limonlu bal verin. Başucuna 2 damla ColdMix damlatın.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Tem 2023 Saat 22:39 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Hocam msj attık doktora, ciğerleri çok kötü dedi, hemen iğne antibiyotik başlamalıyız dedi. Korktum bende şimdi hastanenin önündeyim, sizin mesajınız geldi. Wbc düşük ama filmde bişey gördü herhalde dedim. Çok teşekkür ederiz hocam. Hakkınız ödenmez🙏
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN inanmayın ve hiçbir dediğini yapmayın!!! Sizi dolandıracaklar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Hocam gece gitmişken görüştüm doktorla, zatürre olmuş dedi. Klamer 250 mg, erdostin 175 mg, iesef 1 mg (4 tane iğne) yazdı. Kesinlikle kullanmalı hiç beklemeyin dedi. Yemeğini yedi yattı uyuyor şu an rahat sayılır ateşi de az dedim, kaldırın getirin ilk doz iğneyi vuralım dedi. 4 günün sonunda gelin, durumuna göre üçüncü antibiyotiğe başlayalım dedi. Kan değerlerine durumunun yansımamış olmasının nedeni, henüz başlangıç aşamasında olduğundan olabilir dedi. Aldım ilaçları ama vermedim. Öksürüğü sabaha karşı arttı, ateşi de 40 civarındaydı. Ateş düşürücü de vermedim, sabah düştü sayılır ateşi, 38 civarı şu an. Öksürük arada var ama geceki kadar şiddetli değil. Akciğer filmini başka bi çocuk doktoruna gönderdik, o da çok kötü ciğerleri dedi, hemen iğne ve antibiyotik şurup dedi o da. Aile hekimine gösterdim, bronşları dolmuş biraz dedi. Beklemedeyiz şu an hocam. Durumu kötüleşirse klamere başlasam mı diyorum? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Bir de röntgen çekiminde tişörtü üzerindeydi, atlet yoktu içinde.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Röntgen zaten hatalı çekilmiş!!! Derin nefes alıp, tuturken çekilmesi gerekirken, nefes verdiğinde çekilmiş.
Zatürre ile hiç ama HİÇ alakası bile YOK! Zatürre olsa; solunum sayısı dakikada 60'ın üstüne çıkar. Bunlar Zatürre görmemişler. Ayrıca da, meslek hayatım boyunca hiçbir Zatürre hastasını Hastanelere yatırmadım.. Ayrıca da; bebekliğinde; Zatürre aşıları KPA aşıları yapılmadı mı?? Ne Zatürresi!! Saçmalıyorlar. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|