Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bsarıkaya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 196
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük
    Gönderim Zamanı: 04 Tem 2023 Saat 22:11
Hocam 5 yaşında oğlum, tatil dönüşü herzamankinden farklı oldukça şiddetli öksürüyor, başgamlı gibi ama balgam derinde ve öksürürken sadece oynatıyor çıkaramıyor gibi. Tüm gece sürekli uykuda öksürdü, sabahında yatağında yoğun kan gördük, burnundan çıkmış. Muhtemelen zorlandı ondandır dedik ama doktora götürdüm, sonuçları iletiyorum size, değerlendirebilir misiniz? Çok teşekkür ederiz.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2023 Saat 22:16
Ateşi var bu arada, 39 civarında. Genel hali yorgun ama çok kötü değil. Dikinin üzeri beyaz bi katmanla kaplı. Gündüz öksürük geceye göre nispeten daha az. Gece yattığı gibi, iç çamaşırlarıyla serin yerde olduğu halde oldukça fazla terlemesi var, hastalandığından bu yana.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2023 Saat 22:38
Antibiyotik :Gerekmiyor.
Anemi:Yok.
Kan Hastalığı:Yok.
Akciğerler:Temiz.
Grip geçiriyor. 
Kanaması zorlamaya bağlı.
Sıcak buhar uygulayın, Limonlu bal verin. Başucuna 2 damla ColdMix damlatın. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Tem 2023 Saat 22:39
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2023 Saat 22:45
Hocam msj attık doktora, ciğerleri çok kötü dedi, hemen iğne antibiyotik başlamalıyız dedi. Korktum bende şimdi hastanenin önündeyim, sizin mesajınız geldi. Wbc düşük ama filmde bişey gördü herhalde dedim. Çok teşekkür ederiz hocam. Hakkınız ödenmez🙏
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2023 Saat 08:21
SAKIN inanmayın ve hiçbir dediğini yapmayın!!! Sizi dolandıracaklar.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2023 Saat 11:45

Hocam gece gitmişken görüştüm doktorla, zatürre olmuş dedi. Klamer 250 mg, erdostin 175 mg, iesef 1 mg (4 tane iğne) yazdı. Kesinlikle kullanmalı hiç beklemeyin dedi. Yemeğini yedi yattı uyuyor şu an rahat sayılır ateşi de az dedim, kaldırın getirin ilk doz iğneyi vuralım dedi. 4 günün sonunda gelin, durumuna göre üçüncü antibiyotiğe başlayalım dedi. Kan değerlerine durumunun yansımamış olmasının nedeni, henüz başlangıç aşamasında olduğundan olabilir dedi. Aldım ilaçları ama vermedim. Öksürüğü sabaha karşı arttı, ateşi de 40 civarındaydı. Ateş düşürücü de vermedim, sabah düştü sayılır ateşi, 38 civarı şu an. Öksürük arada var ama geceki kadar şiddetli değil. Akciğer filmini başka bi çocuk doktoruna gönderdik, o da çok kötü ciğerleri dedi, hemen iğne ve antibiyotik şurup dedi o da. Aile hekimine gösterdim, bronşları dolmuş biraz dedi. Beklemedeyiz şu an hocam. Durumu kötüleşirse klamere başlasam mı diyorum?

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2023 Saat 15:23
Bir de röntgen çekiminde tişörtü üzerindeydi, atlet yoktu içinde.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2023 Saat 18:11
Röntgen zaten hatalı çekilmiş!!! Derin nefes alıp, tuturken çekilmesi gerekirken, nefes verdiğinde çekilmiş. 
Zatürre ile hiç ama HİÇ alakası bile YOK! 
Zatürre olsa; solunum sayısı dakikada 60'ın üstüne çıkar. 
Bunlar Zatürre görmemişler.
Ayrıca da, meslek hayatım boyunca hiçbir Zatürre hastasını Hastanelere yatırmadım.. 
Ayrıca da; bebekliğinde; Zatürre aşıları KPA aşıları yapılmadı mı?? Ne Zatürresi!! Saçmalıyorlar. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.