|
Bronşiolit |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Burcualp ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 May 2023 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 May 2023 Saat 23:40 |
Öncelikle insallah doğru yere sorumu yaziyorumdur. Hocam 34 aylık oğlum var. Şimdiye kadar hastalıklarını hep evde geçirmeye çalıştım sakin bir şekilde. Çok ağır öksürükleri de oldu doğal yollarla iyileşti. Sadece 18 aylık iken 3 günlük bir azitro kullanmistik. Onun dışında abur cubur vermem seker vermem beslenmesine dikkat ederim. Süt içermem. Seneye tam zamanlı anaokulu başlayacak şimdiden babasının çalıştığı okula alışması için arada yolluyorum her gidişinde mutlaka nezle olur. Gecen hafta salı günü tam gün tekrar okula gitti. Çarşamba günü burun akıntısı hapşırık başladı. Gecesinde yoğun burun tıkanıklığı uyuyamama huzursuzluk hatta burnu tıkalı olduğu halde ağzını kapattı apne gibi oldu uykusunda ağzı biz açmaya çalıştık. Perşembe gecesi solunumu dikkatimi çekti hızlıydı önce dk da 40 50 sonra 38.5 ateşle birlikte dk da 60 i bulunca sabahı zor ettim. Sabah önce sağlık ocağına ordan devlette bir çocuk doktoruna gittik cuma sabahı. Doktor sırtını dinledi balgam inmiş dedi sağlık ocağı da aynı şeyi demişti. Doktor ventolin cortier prednal klamoks yazdı. Acilde prednol yarım doz verildi icirilmeye çalışıldı o da hepsini icmedi. Acilde hava vermek istediler ben huzursuzluk yaptım ve ordan çıktık. İçim çok huzursuzluk gerçekten gerekli mi diye cumartesi gunu özel kliniği olan Bi doktora gittik.orda kan tahlili istedim. Wbc 11.3 , hgb 11.2 , hct 32.9 , mpv 7.5 , CRP 18 çıktı. Doktor günde ventolin 3 kere, cortier 2 kere ,klamoks antibiyotik 2 kere, prednal kullanmayın şuanda nefesi daha iyi ama ciğerleri dolmuş hafif bronsiolit dedi. Dort gundur atesimiz 37 38 arasi.Ekstra balgam söktürücü yazdı. Bende artık.hem eşimin zoruyla hem de korkudan kullanmaya başladım. Nefes sıklığı beni çok korkuttu. Oğlum bugün gözleri çapaklı ve sis uyandı sesi de kısıldı. Arada enerjisi iyi arada düşüyor. Öncelikle sorum hocam bu ilaçlar gerçekten gerekli mi? Ve sonrasında ki hastalıklarında ilaçsız nasil iyileştiricem korkuyorum. Ve cocuk 1 günde bu hastalığı nasil kaptı biz de mi bir hata var. Moralim çok bozuldu gelecek sene tam zamanlı okul.donemi için korkuyorum çünkü bende işe başlamak zorundayım. Ne yapacağız bilmiyorum çok üzgünüm. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Düzenleyen Burcualp - 14 May 2023 Saat 23:59 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Çocuğunuza; Astım tedavisi verilmiş! Halbuki çocuk Grip!
2- WBC: düşük, antibiyotik gerekmiyor! Klamoks NE ALAKA! 3- Prednol hem gereksiz, hem ağızdan alınınca bir etkisi olmaz. 4- Astımda, "nefes sıklığı" hiçbir zaman olmaz! Sık nefes değil, sıkıntılı solunum olur! Rahat nefes alınır, sıkıntılı bir şekilde daha uzun surede nefes verilir. 5- Verilen ilaçların hiçbirini kullanmayın. 6- Sadece; limonlu bal, Serum Fiz. ve ColdMix kullanın. 7- Evet, okula başladığında iki kışı çok hastalıklı geçecek. Bu yaştaki HER çocuk bu devreyi geçiririr. Yazılarımı okuyun. Bilhassa; Sabit Forum yazılarımda: "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı okuyun. 8- Günde EN AZ 600ml süt/süt ürünü karşımı almasını sağlayın.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 May 2023 Saat 09:25 |
|
![]() |
|
Burcualp ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 May 2023 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cold mix iki çeşit görünüyor yeşil olan mi mavi olanı mı alayım?
Denizli de sizin fikirlerinizde olan tanıdığınız tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı? Birde hocam en çok merak ettiğim solunum sıklığı 60 a kadar neden cikmis olabilir ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Mavi olani kullanın.
2- Solunum sayısı; Ateş etkisi ile artar. Akciğerlerde bir hastalık varsa artar.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim iyiki varsınız .
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|