|
Hastalık bitmeden yenisi ??? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
meryem82 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 May 2023 Saat 08:01 |
Selam Hocam, 24.01.2011 doğumlu oğlumun son 2-3 hastalığında aynen şöyle oluyor. Burun akıntısı öksürük 4-5 gün sürüyor genen durum iyi okula devam, ancak bu şikayetler bitmeden ateş, halsizlik yatak istirahati ihtiyacı ortaya çıkıyor. Ben de her seferinde acaba üstüne bir şey mi eklendi, sinüzit zaturre vb. gibi komplikasyonlar mı gelişti diye hastaneye götürüyorum kan tahlili yaptırmak için. Sonuç yine viral çıkyor. Şimdi de aynı durumdayız 1 haftadır burnu akıyordu öksürük falan… Dün gece ateşi başladı bel bilek ağrısı başladı.Yatmak istiyor sürekli…Hiç bir ilaç kullanmıyoruz bu arada…Virüslü bir hastalık varken yenisi bulaşamıyor biliyorum ben, artı ateş yoktuda neden hep sonradan başlıyor… Bu durum korkutuyor
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Virüsler, YA AYNI anda bulaşırlarsa hastalık yapabilirler (Aynı KKK aşısında olduğu gibi, 3 virüs aynı anda
verilirse) yada ilk viral hastalıkta, bütün virusler yok olduktan sonra ikinci virus hartalık yapabilir. NOT: Son virus yokolduğu halde, hastalık arazları DEVAM ederler, zira bu devrede virusların sebep olduğu doku harabiyetinin tamirat safhası vardır. Viruslar çoğalabilmek için, insan hücrelerine girer ve o hücrelere kendi yavru virusları imal ettirirler. Milyarlarca yavru viruslar oluştuktan sonra, hücre parçalanır ve açığa çıkan yavru viruslar etraftaki sağlam hücreleri işgal ederek yeni virusların oluşumunu sağlarlar! Bu yüzden uzun süre burun içi tıkanıklık devam eder. Bu esnada, yeni bir virus bulaşırsa, hastalık yapabilir. Bu zincirleme reaksiyonu, istila edilen hücrelerde imal edilen "İnterferon" maddesi zamanla belli bir seviyeye ulaşınca önler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|