|
Kusma ishal |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kubkub ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 May 2023 Saat 02:10 |
Kadir bey merhaba kızım 12 yaşında dün sabah ishal ve kusmaai oldu. Patates haşlama ve muz verdim. Gün içerisinde duzelmisti,atıştırmalık falan yemis. Bu saate kadar kusma ve ishal olmadı. Şimdi yine hem kusma hem ishal. Karın agrisii
Ne yapayim ? Aile hekimine sabah goturucem ama size de sormak istedim Teşekkürler simdiden
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118286 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
İshal başladıktan sonra, kusma olursa bu; Viral ishaldir, 1 hafta sürer.
SAKIN ılaç/antibiyotik kullanmayın. Yola çıkacağımı YAZMIŞTIM!!!
|
|
![]() |
|
Maria Güven ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 185 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Hocam
Ateş ve ishal varsa Ya da sadece ishal Bakteriel olabilir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118286 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ishal'den sonra kusma olmuyorsa, ateşli veya ateşsiz, tamamı bakteriyeldir.
|
|
![]() |
|
Ceren85 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 May 2022 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 222 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam, bakteriyel ise antibiyotik gerekyor o zaman dimi ?
Ya da ben yanlış mı anladım ? Biz de kusma yok Düzenleyen Ceren85 - 25 Haz 2023 Saat 13:50 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Siz aldığınız Antibiyotikler ile, barsak içindeki kakaların arasındaki bakterileri NASIL yan yana getireceğinizi
zannediyorsunuz?? Antibiyotikler sadece ve SADECE, kan/damar yolu ile vücuda dağılırlar. Kakaların arasına giremezler. İşin fenası, kan/damar yolu ile barsak cidarlarına kadar gelen Antibiyotikler, bu cidara yapışık olarak yaşayan faydalı (Probiyotik) bakterileri de yok ederek, ishali daha beter hale getirirler. NOT; Antibiyotikler incebarsağın ilk kısmından (Duodenum) hemen emilirler. SAKIN Türk doktorlar gibi düşünmeyin. |
|
![]() |
|
Ceren85 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 May 2022 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 222 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler hocam,🙏
O zaman dogru anladıysam sizin yazdığınız gibi Bakteriel ya da viral ishallerde hicbirsey vermiyoruz, dpgru mu ? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aynen öyle.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|