|
Burun eti büyümesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
esra_s ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Tem 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 242 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 May 2023 Saat 17:03 |
İyi gunler hocam.5.5 yasindaki oğlum 20gun once grip oldu, ağır gecmedi ama hala geniz akıntısı devam ediyor. 5 gün once kulak ağrısı oldu iliadin damla kullandık, duzeldi suan ağrısı yok ancak burnundan nefes almıyor. Serum fizyolojik ile temizliyoruz, mukus yok neden almıyor diye ışıkla baktım, bir burun deliği daha kapalı, şişlik var gibi. Burun eti,konka şişmesi mi bilmiyorum ama bi tarafta yuvarlak bi et daha şiş.ne yapmalıyız? İliadin 5 gün sonunda bıraktık. Serum fizyolojik ile de yıkıyoruz ama surekli ağzı açık
|
|
![]() |
|
esra_s ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Tem 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 242 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam oglumun hala nefes alma sorunu var,agzi sürekli açık. Burunda birsey yok açık nefes verdiğinde ama alip verirken sanki geniz akıntısı gibi hırıltı var. 10gun once kulak ağrısı yaşadık, iliadin ile geçti ama ara ara kulağım agriyor diyor ama o zamanki gibi çok değil yine de acıyor diyor.
Bu kadar uzun süren tıkanıklık ne olabilir? Sinüzit olsa başı ağrır diyorsunuz, alerjik olsa hapşırık vb belirti olur ama yok. Neredeyse 1 ay önceki grip hala tıkanıklık yapar mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119567 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Burun tıkanıklığını; ifrazat değil, burun içindeki ÖDEM yapar.
Viruslar burun içine yerleştiklerinde hücreleri istila ederek, o hücrelere yavru virusları imal ettirirler. Sonra bu hücreler parçalanarak, yavru viruslar çevre hücreleri istila ederler ve yaygın bir doku harabiyeti olur. İşte bu doku harabiyeti, hastalık geçtıkten sonra bile, tamirat süresince oluşan ödem devam eder. Öncelikle Serum Fiz damlatarak ve sıcak buhar uygulayarak, rahatlatmaya çalışın, olmazsa; İliadin kullanın.
|
|
![]() |
|
Teşekkürler hocam, bugun okulda yine aynı kulağı ağrımış ,eve geldiginde iyiydi ama hıçkırık tutunca hickirdikca ağrıyor dedi. Tekrar iliadin basladim her iki burun deligine 2ser damla gunde 2defa 5 gun devam edecegim dediginiz gibi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119567 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aynen öyle!
KBB doktorlarının; NİYE İliadin adını duyunca ifrit olduklarını anladınız değil mi?
|
|
![]() |
|
Hocam iliadin bugün 4.gun ağrısı yok sanırım ,sordugumda çok az "cız cız " diye artik "güm güm " değil diyor. Siz ağrı yoksa 3 gunde bırakın demissiniz iliadin bu durumda bırakalım mı?
Gece uyuyamıyor, irkiliyor tikandikca .3 gündür altına kaçırıyor. Sağ burun deligi hala şiş neredeyse tamamen kapalı. Serum fizyolojik devam ediyoruz . Geniz eti büyümesi, burun eti şişmesi, kulak ağrısı kısır döngü gibi. Kendi kendine küçülmesi ne kadar sürer? Biliyorum turkce sitelerde yazılanlara itibar etmeyin diyorsunuz ama okuyunca korkutuyor ,geniz eti büyüklüğüne bağlı oksijen azlığı büyüme hormonu salgilanmasini azaltir büyüme geriligi olur yazıyor. Kimi yerde kendiligjnden küçülmesi beklenir kuculmezse ameliyat yazıyor ama sizin geniz eti ameliyatını gereksiz gördüğünüzü biliyorum. Buhar banyosu,serum fizyolojik, cold mix ile devam ediyoruz ama duzelmezse öneriniz var mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Şikayetleri var. 5 güne tamamlayın.
|
|
![]() |
|
İyi günler hocam, iliadin 5 gune tamamladik. Gun icinde kulağından bahsetmedi,sorunca hatirliyor gibi bazen 10 uzerinden 2 diyor. Ancak dunden beri hapşırık, balgamli öksürük başladı. Gripten sonra kulak ağrısı derken kulak agrisindan sonra tekrar grip oldu sanırım. Serum fizyolojik, buhar banyosu ve gece cold mix ile devam ediyoruz. Ama burnu hala aynı, agiz açık sekilde nefes aliyor gunduz ve gece. Bu sabah serum fizyolojik sonrası sumkururken yine sag kulağım ağrıdı diye ağladı ama geçti. Ben basinli sekilde yapmiyorum, enjektorle nazikce sikiyorum ama yanlis bir sey mi yaptim acaba. Siz yanlis yapilirsa kulaga giderse orta kulak iltihabı genize giderse sinüzit demişsiniz acaba yanlış mi yaptim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|