Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Acil degil.. bazi sorular
  SSS SSS  Forumu Ara Arama  Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Acil degil.. bazi sorular

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tulayferiha Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 185
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tulayferiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Acil degil.. bazi sorular
    Gönderim Zamanı: 24 Şub 2023 Saat 20:18
Merhaba hocam.. kolayliklar dilerim. Kizim 3 yas 14kilo.
Kizim grip geciriyor. 1 hafta olacak. Dr gitmedik  ilac kullanmadik. Burnunu temiLiyorum. Balli limon veriyorum. Okadar. Coldmix de kullaniyorum fakat geceleri burnu tikali olmasa bile asiri sesli nefes aliyor. Burnjnda kocaman bir tabaka varmis gibi. Burnu yesil kati hal aldi ama asiri derecede akiyor. Son 2 gundur durmadan..  ve 5. Gun iyiye degil genel durum anlaminda kotuye gidiyoruz.
Sorularim
1. Burnu neden olabilir. Turk doktorlari sizin deyiminizle ajerji demeye bayilirlar ama gercekten olabilir mi? Geniz eti asiri sismis ise nedeni ne olabilir? Ne yapabilirim?
2. Hic yanlis mudahale yapmadim ates duaurmedim ama neden genel durum kotuye gider?
3. Burnunu silmeden dolayi dudakla burun arasi kisimda alerji gibi kirmizi bir tabaka olustu. Elimden geldigince suyla yikadim ama mendil yapti diye dusundum. Yaniyorda tabi. Rahatlatmak icin ne surebilirim?
4. Sumuk icin siz su gibi baslar koyulasir iylesir demistiniZ. Yesil kati bir hal aldi ve vok fazla.. bu normal mi?

Aslinda kiymetli vakttinizi almak istemem ama, baska soracak kimsemiz yok. Bir de ates bi hastalikta 38 birinde 40 oluyorya. Derecesi neye bagli. Virusun turune mi?

Kolayliklar dilerim...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tulayferiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2023 Saat 20:26
https://www.hizliresim.com/ixwwl53
Dudak ustu bu sekilde hocam. Umarim yüklenmiştir 

Kolayliklar dilerim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120008
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2023 Saat 23:54
Grip geciriyor.
Kotuye filan gitmiyor, hastaligin sonuna dogru akinti koyulasir, yesil renk alir. Daha sonra Bally kivaminda
ve sari renkte olacak. 
Ust dudak, silmeye bagli tahris olmus. Daima su ile temizleyin. 
Evet; ates vucudun gerek gordugu derecede yukselir. Ates dusurmeyin. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tulayferiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2023 Saat 04:03
Cok tesekkur ederim.
1. Soruya cok sesli uyumasina bisey demediniz. Burnu tiksli degil sadece icinde bisey varmis gibi. Geniz eti sismis olabilir mi? Gerci olsa ne olur, boyun bezeleri de sis suanda. Vucut direniyor. Sayenizde mantik kuruyoruz ama, burnu cok zorluyor cocugu  2 hafta oldu bu sesli uyuma... yapabilecegim bisey var mi?
Kolayliklar dilerim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2023 Saat 18:10
Sislik; boslugu icinde. Serum Fiz, 10'ar damla damlatarak azaltabilirsiniz. Cok onemli bir sey degil.
Grip gecince, o ses de kaybolacak.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tulayferiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2023 Saat 09:48
Hocam kizmayin ne olur. Size boyle seyler atinca kiziyorsunuz ama, biz ozelikle acemi anneler sizin gibi bilemiyoruz.
Boyle bir yazi gördüm 
Sinüzite bağlı sebepler aşağıdaki gibi sıralansa da bazen sadece muayene ile teşhisi konulabilir.
  • Uzun süre devam eden grip veya nezle 
  • Göz ve yüz çevresinde zonklayıcı ve geçmeyen bir ağrı
  • Gözlerde basınç hissi
  • Burun tıkanıklığı
  • Geniz akıntısı
  • Burun ve genizden sarı yeşil renkli akıntı
  • Boğaz ağrısı
  • Ağız kokusu, koku ve tat almada bozulma
  • Hafif ateş
  • Halsizlik ve adaptasyon güçlüğü
  • Uzun süre geçmeyen inatçı öksürük
  • İştahsızlık, öksürük, bulantı ve kusma
Ve hepsi var. 1 haftadir ozellikle sabahlari asiri hic durmayan seyil kati burun aintimiz var. Silmekten cocuk normal hayata devam edemiyor. Burun cevresi hep yara oldu. Bu ne kadar surer? Siz sariya doner ve biter demistiniz.

Kolayliklar dilerim..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2023 Saat 18:49
Sinuzit olsa bile; yapilacaklar ayni! Once Serum fiz kullanilir, gecmezse, Iliadin damla kullanilir. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tulayferiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2023 Saat 19:12
Sabah aksam serum fiYolojikle burun yikiyoruz. Ama yesil ve koyu sumuk bitmedi ve 3 dk da bir siliyoruz. Ozellikle sabahlari...
Iliadin gecmeli miyim? Nasil kullanacagim.

Kolayliklar dilerim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.