Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kronik işitme kaybı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kronik işitme kaybı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sudenaz17 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sudenaz17 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kronik işitme kaybı
    Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 11:37
Hocam Merhabalar,
15.10 tarihi itibari ile 6 antibiyotik bitirdiğimiz sadece 1 kere kulak akıntısı ve ağrısı yaşadığımız 3,5 yaşında bir oğlumuz var.
Bizim tek problemimiz işitme kaybı. Günlük hayatta, okulda öğretmenleri ve bizimi tarafımızdan çok net fark edilecek düzeyde yaşadığımız işitme kaybı.
KBB doktorlarına gittiğimiz tek şikayet bu. Son gittiğimiz kontrolde de artık tüp takmak durumundayız diye bir dönüş aldık. Aslında doktorumuz yaş itibari ile çok ameliyat taraftarı bir doktor değil ancak 3.5 aydır kulağı hiç rahatlatamadık kronikleşmiş bir işitme kaybı oluştu dedi. Hatta tüple de %100 iyileşme olacağının garantisini veremediğini söyledi. Sizin yorumunuza ihtiyacımız var hocam. Uzaktan nasıl olabilir bilmiyorum ama bizden istediğiniz bir test tahlil vs. varsa yaptıralım. Yani nasıl ilerleyelim bilemedik.
Bu arada bu 3 ay boyunca illiadin damlayı kullanıyoruz sürekli. Hatta 1 gün ara vermeden 8-9 gün kullandığımız dönemlerde yaşadık. Burun yapısını bozmuş olabileceğimizi de düşünüyoruz bu sebeple.
Tek 1 kere yaşadığımız kulak akıntısında da Bactrim kullandık 5 gün.
Bu kadar işitme kaybının olduğu durumda tüp takılmalı mı sizce de?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 18:56
Meslek hayatim boyunca, HICBIR hastama tup takilmadi.
Cep telefonunu her iki kulagi ile kullanabiliyorsa, onemli bir sey yoktur. 
Iliadin'i 5 gunden uzun kullanmayin.
Uzun kullanmakla olusacak hasar, ilaci kesmenizle, bir kac gunde duzelir. 
Bir daha da SAKIN KBB doktorlarinin verdigi HICBIR ilaci kullanmayin. Bir tek Iliadin damla, o da benim 
anlattigim sekilde damlatilacak. Iliadin sprey hicbir ise yaramaz. 
Yukarı Dön
sudenaz17 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sudenaz17 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2023 Saat 18:10
Hocam cep telefonu ile denedik; sag kulak duyuyor ama sol kulakta duyması belirgin şekilde az. "Ney ney" dedi hep. İliadini anlattığıniz şekilde devam ediyoruz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2023 Saat 19:14
Aynen oyle. Merak etmeyin, bu sekilde sagir kalmis bir tane bile hastam yok. 
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı febaa2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2023 Saat 00:06
Hocam ben bir ekleme yapmak istiyorum bu konuda sizin dediklerinizi harfiyen yaparlarsa kurtulurlar Allah sizden razı olsun hiç unutmuyorum kızım 5 yaşında ilk kulağı ağrıdığında KBB doktoru antibiyotik verdi tüp falan dedi sizi dinledik iliadinle geçti bizi birde korkuttu çocuğunuz sağır kalacak diye o zamanlar daha acemiydik size güvendik sorumluluk bizim dedik kullanmadık sonra sizin tedaviden sonra bir daha götürdük KBB kulak iyi bir şey yok dedi şansı ki onun ilaçları kullandık kızım o sene üst üste 7 kere kulağı ağrıdı hep öyle geçti sonraki senelerde ağrıması hocam o kadar çok insanı özellikle çocukları kurtariyorsujuz ki anlatamam hakkınız ödenmez 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.