Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve Bulantı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş ve Bulantı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 456
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve Bulantı
    Gönderim Zamanı: 14 Oca 2023 Saat 20:30
Hocam merhaba Kızım 8,5 yaşında. 26 kg. 3 gündür devam eden ve halini enerjisini bitiren artan bir ateş durumu var. Hiçbir şey yemek istemiyor, suyu bile zor içiriyorum. İlaç bile kusuyor. Midem bulanıyor diyor hep. 2 defa kustu ilacı. Başım dönüyor diyor arada. Ateş 40’a dayanıyor. Üşüyorum diye titriyor. Yemek yeme isteği yok. Ağzında farklı bir koku vardı ama bugün yok. Döküntü yok. İshal yok. Dil görüntüsünden emin olamadım hocam. Streptekok mu onu da bilemedim. Domuz gribi de olabilir. 2 hafta önce 5 gün süren ateş yine olmuştu.

o

Düzenleyen Adeniz - 14 Oca 2023 Saat 20:32
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117222
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2023 Saat 21:26
Bogaz gorulmuyor. Dilindan anlasildigi kadari ile, en azindan;  Antibiyotik gerekmiyor. 

Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2023 Saat 22:43
Hocam boğazda beyaz bir adet mercimek tanesine yakın beyaz bir nokta vardı. Hocam ayrıca üşüyorum diye ağlıyor titriyor mecburen calpol veriyorum. Ama hemen vermiyorum. Daha ne kadar sürecek hocam bu durum. Neyin nesidir bu. Daha 1 hafta olmamıştı 6 gün süren ateşli dönem biteli. Yine geldi ateş. Ayrıca eklem ağrıları var. Bacaklarım kopmuş gibi ağrıyor diyor ateşliyken. Ayakları, bacakları ve kolları.

Düzenleyen Adeniz - 14 Oca 2023 Saat 23:47
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2023 Saat 08:18
Hocam ateş hâlâ devam ediyor. Gece boyu rahat değildi üşüyorum diye inledi yazık, sürekli uyandı. Bugün 4. Gün ve ateş 39. Hali yok iştah yok. Boğazım ağrıyor yutkununca diyor şu an.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117222
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2023 Saat 08:18
Grip geciriyor.
Ats+koku+Pas takibi yapin. 
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2023 Saat 22:25
Hocam 39-40 derece ateşin 5. Günü ve geçmiyor. Çocuk bitkin, ailece bitkiniz. Bazen yüzüstü yatınca karnında acıma oluyor. Mide bulantısı ara ara devam ediyor. Çeşitli yerleri ağrıyor. İştah pek yok. Bir yudum su içiyor resmen, bir kaç lokma yemek zaten 8,5 yaş 26 kg. Yarın hastanede kan sayımı yaptıracağız ateş için. Hangi tahlilleri istemeliyim hocam. Hemogram ve Crp dışında D vitamini de isteyeceğiz. 10 gün önce yine 5-6 gün süren ateşi bitirmiştik antibiyotiksiz. Sizin görmek isteyeceğiniz başka tahliller var mı hocam ateşin sebebine de dair?

Düzenleyen Adeniz - 15 Oca 2023 Saat 22:27
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.