Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beslenme şekli
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeslenme şekli

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebruy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: beslenme şekli
    Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 14:27
İyi günler hocam,bebeğim 14 aylık ve beslenmesi şu şekilde:
saat 10-10.30 gibi kahvaltı karışımı
saat 15 gibi çorba  ve bir küçük köfte veya balık
saat 18.30 gibi 1 s.b yoğurt
saat 21.30 gibi de 3 tatlı kaşığı toz mama ile karıştılmış meyve karışımı şeklindedir. Bu saatten sonra kahvaltıya kadar birşey yemiyor ve uyuyor,daha sık beslenirse ve bizim yediklerimizden vermek istersem kusuyor.
1- henüz pastörize veya uht süt vermedim,2 yaşına kadar da vermek istemiyorum,doğru mu yapıyorum?
2- günde 2 dilim bebe ekmeği yiyor,onun dışında bisküvi türü şeyler yemiyor,günde sadece 2 dilim ekmek yeterli mi?
3- çevremde hemen hemen bütün anneler bebeklerine,normal yedikleri çorba,yoğurt vs.dışında günde 400-500 cc civarı mama veriyorlar,mama vermek şart mı,bebeğin günlük mama ihtiyacı ve onun içindeki vitaminlere de ihtiyacı var mı?
4- bebeğime verdiğim günlük 3 tatlı kaşığımama miktarı çok mu az??
5- günlük öğün sayısı çok mu az?
6- günde 1 ölçek nutri zinc vermem söylendi ama prospektüsünde 1/3 ölçek verin deniliyor,3 aydır bu şekilde veriyorum,fazla miktarın zararı varmı dır ve bu ilacı bir kullanma süresi var  mıdır?bir de 1 t.k. minadex veriyorum,çok mu??
cevaplarınız için teşekkür ederim.

Düzenleyen ebruy - 01 May 2008 Saat 14:34
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 10:27
Merhaba...

1- henüz pastörize veya uht süt vermedim,2 yaşına kadar da vermek istemiyorum,doğru mu yapıyorum? Bir yaşından sonra başlayabilirsiniz.  tercih sizin...
2- günde 2 dilim bebe ekmeği yiyor,onun dışında bisküvi türü şeyler yemiyor,günde sadece 2 dilim ekmek yeterli mi? Yeterlidir uygun kilo alıyorsa...
3- çevremde hemen hemen bütün anneler bebeklerine,normal yedikleri çorba,yoğurt vs.dışında günde 400-500 cc civarı mama veriyorlar,mama vermek şart mı,bebeğin günlük mama ihtiyacı ve onun içindeki vitaminlere de ihtiyacı var mı? Bebk yedikleri ile iyi kilo alıyorsa ara öğün olarak bir iki defa biberon maması verilebilir.
4- bebeğime verdiğim günlük 3 tatlı kaşığımama miktarı çok mu az?? yeterli kilo alıyorsa az değildir.
5- günlük öğün sayısı çok mu az?  Geç uyandığı için ancak bu kadar öğün sığıyor anlaşılan...
6- günde 1 ölçek nutri zinc vermem söylendi ama prospektüsünde 1/3 ölçek verin deniliyor,3 aydır bu şekilde veriyorum,fazla miktarın zararı varmı dır ve bu ilacı bir kullanma süresi var  mıdır?bir de 1 t.k. minadex veriyorum,çok mu?? Bunu ilacı veren doktorunuza danışmalısınız.
Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.