Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ozelden sorulan soru!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ozelden sorulan soru!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118343
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ozelden sorulan soru!
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2023 Saat 19:01
hata vermişti hocam tekrar deneyeyim. 

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : Dr.KadirTugcu
Gönderen : 02 Oca 2023 Saat 17:59

Bu tur sorulari Forum kismindan sorun. 

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : Pppppppp
Gönderen : 02 Oca 2023 Saat 14:49

Hocam merhaba,

Bugün 5. gün yüksek ateş 39-40 arasına çıkıyor calpol ile 38’den aşağı inmiyor. Ağrısı da olunca kullandım günde 2 kez. Boğaz ağrısı, yutkunma problemi oldu başta, şimdi aşırı halsizlik, öksürük var. Balgam tıkanıklık da başladı. 8 yaşında bu arada. 
temasta olduğu kişilerde beta duyduk o sebeple
Şikayetin 2. Günü hızlı strep-a yaptırdık negatif geldi.  

Ateş ile  öksürük çok rahatsız edince bugün götürdük boğazı temiz dendi. 
Influenza pozitif çıktı.

Bunun dışında sınırlar haricinde çıkan değerler şöyle:

CRP 59,97 

Buna göre macrol(kalmadığı için klamer aldım dursun diye, siz kullanın derseniz kullanacağım), enfluvir ile dolven(bu yoktu bruppex aldım) verildi. (Calpol 2 saatten önce etki etmiyor demiştim) 

Mono yüksek Şimdi benim sorum bu E.M. midir? Hem influenza hem e.m. beraber mi görülüyor acaba yoksa influenza sebebiyle mi bu değerler böyle?

Bana da geçti sanırım. Baş ağrısı ile öksürük çok fazla, ateşim yüksek öksürürken batma hissi de çok fazla yıpratıyor.

Grip ilacını zaten kullanmayacağım ama antibiyotik kullanalım mı? (Bu arada bence pas değil ama renk açıklığı var, aşırı değil ama koku var, gün 5 ateş 39.8 crp 59,97)

Şimdiden çok teşekkür ederim. 

Gripal enfeksiyon. WBC cok dusuk. Sakin antibiyotik kullanmayin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.