Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sinüzit ve kulakta sıvı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sinüzit ve kulakta sıvı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Esmylmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esmylmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sinüzit ve kulakta sıvı
    Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 09:50
Merhaba hocam. Oğlum 5 yaşında 19.5 kilo 111 cm.
Aralık ayının başlarında yüksek ateşi oldu 4 gün 40.5 civarında. Son gün acile gittik tabi antibiyotik yazdı hemen. Ağzında koku ve dili beyaz diye kullandım bu sefer. Aslında doğduğundan beri ilk defa bir hastalığında antibiyotik kullanmış oldum. 1 hafta sonra ben grip oldum gözümde şişlik ve kızarıklıkla başladı. Sonra oğluma geçti 39 larda ara ara ateşi oldu. Burun akıntısı ve öksürüğü vardı. Geçen seneden beri kreşten dolayı sık hastalandığı için kulağında duyma problemi farkettim. Kbb uzmanına götürdüm. Geniz eti yüzde 50 kapatmış ve sinüziti var dedi. Kulak testini de resim olarak paylaşıyorum. Antibiyotik 7 gün kullandığı için geçmemiş 10 gün kullanın diye cefaks 125mg yazdı. Ama şuan illadine başladım ve 5 güne tamamllıcam. Kulağı gerçekten az duyuyor. Geçen sene bir kere şiddetli ağrısı oldu. O kulakta da çökme var dedi doktor ama sizden okuduğum kadarıyla zarın normal yapısı öyle diyorsunuz. Diğer kulağında da sıvı çok dedi. Sizce illadinle geçer mi? 
Ağrısı yok ama kulakları hassas kulak çubuğunu değdiremiyorum bağırıyor hemen. Özellikle sağ kulağı çökme var denen kulağına 
Yukarı Dön
Esmylmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esmylmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 10:05

Düzenleyen Esmylmz - 30 Ara 2022 Saat 10:17
Yukarı Dön
Esmylmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esmylmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 10:08

Düzenleyen Esmylmz - 30 Ara 2022 Saat 10:19
Yukarı Dön
Esmylmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esmylmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 10:15

Düzenleyen Esmylmz - 30 Ara 2022 Saat 10:16
Yukarı Dön
Esmylmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esmylmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 10:25
Geçen sene kulağı ağrıdığında hemen calpol verdim sonra sizden okuduğumu hatırlayıp illadin damlattım ertesi gün ağrısı kalmadı ama kulağı az duymaya başladı. Tv nin sesini duymuyorum diye çok açıyor ve bizim söylediklerimizi tekrarlatıyor. Sizden okuduğum telefon testini yaptık. Sağ kulağı iyi duydu ama sol kulağı az duydu. Doktor ondoloji doktoru geçiçi bir duyma problemi kalıcı birşey yok dedi. Antibiyotik kullanmasak kalıcı bir durum söz konusu olmaz değil mi?
Burnu için de kortizonlu sprey yazdı geniz etini küçültmek için ama almadım
. Sizden zararlarını okuduğum için

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117222
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 19:59
Antibiyotiklerin HICBIR faydalari OLMAZ! 
SAKIN kortizonlu spreyi kullanmayin. (okumanin faydalari Geek)
Orta kulak hadiseleri Mikrobik degildir. Bunu Turk doktorlarinin ogrenebilmeleri ancak 50 senede  mumkun
olabilecek. 
Bu mekanizmayi anlattigim, 2 makaleyi, Yazarlar kismindaki makale listemden bulup okuyun. 
Yukarı Dön
Esmylmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esmylmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 20:25
Teşekkür ederim. Evet kaç kere okudum yazılarınızı ama doktor ısrarla kullanmazsanız geçmez dedikçe insan tereddütte kalıyor. Geçen sene de çok fazla öksürüyordu. Doktor hem astım hem alerji ilaçları vermişti. Yine kortizonlu sprey vs vermişti ama hiçbirini kullanmadım. Sizden okuduklarımla bilinçlendim. Ateş düşürücü ve antibiyotik kullanmıyorum. Ama yine de çok sık hasta oluyor Cry
Bu kulaktaki sıvı eğer ağrı yapmıyorsa sıkıntı yok anladığım kadarıyla.
Sinüzit için de illadin yeterli diyorsanız doktora tekrar gitmicem. 
Duyması düzelmezse ne yapmam gerekir peki. 7 yaşına kadar bu böyle mi devam edecek
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117222
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2022 Saat 02:15
Bu sene; herkesin bu yastaki cocuklari bu sekilde hasta. Sizin cocuga mahsus degil. 
Duymasi EN son duzelecek. ASLA kalici olmaz.
Bu konudaki cevaplarimi bugunden geriye giderek okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.