|
Tasarruflu Ampul Kırılması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 18:44 |
Hocam yaklaş 1 saat önce tasarruflu ampül yere düştü ve sadece ufak iki parça kırıldı uç kısmından hemen yerdeki parçaları alıp kutusuna koyup çöpe dışarı koydum. Ellerimi yıkadıktan sonra internete baktım civa zehirlemesi olayları beni iyice korkuttu evi biraz havalandırdım. Ampül iyice tuz buz olmadı hep dikkat ederdim ama bu sefer kırılacağı varmış size sormadan rahat edemezdim açıkcası endişeliyim korkulacak bir durum var mı işin doğrusunu siz bilirsiniz. Vaktinizi aldım kusura bakmayın teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN inanmayin. Turk doktorlarinin bu konuda en ufak bir bilgileri YOKTUR.
Kimya bilgisi olmayan bir doktorun, Civa hakkinda yorum yapabilmesi dunyada bir tek Turk doktorlara mahsustur. Civa nin 2 turlu zarari vardir. 1- Sanayi'de kullanilan; "Metil civa" Tarihde, Japonya'da Minimata korfezine bosaltilan sanayi atiklarindaki metil civa, baliklardan insanlara gecerek, "Pink hastaligi" veya "Minimata hastaligi" yapmistir. Asilarda bulunan Civa ise, "Etil civa" olup suratle vucuttan atildigi icin zararli degildir. 2- Gene sanayide kullanilan, 360 derecedeki "Civa buhari" toksiktir. Solunumla alindiginda, akcigerlere coker ve tedavisi yoktur. Bu sebeple; her turlu ampullerde bulunan civanin hicbir zarari olamaz. Turk doktorlara inanmayin. Civa sahtekarliklari ile ilgili makalemi yazarlar kisindan okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|