Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - penisilin alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

penisilin alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 447
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: penisilin alerjisi
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 02:18

Hocam merhaba bu aralar etrafımda strep A olan çok kişi duyuyorum forum da görüyordum biraz inceldim daha önce başıma hiç bu hastalık gelmedi.. kızım 7 yaşında o da şükür yaşamadı ama sizin yazdıklarınızdan okuduğum kadarıyla galiba bu hastalıkla karşılaşılınca yapılması gereken tek şey penisilin grubu bir ilaçla tedavi etmek... hocam bnm annemin penisilne alerji olduğu söylenir yıllardır ..ayrıntıları çok bilmyorum ..test etmişler çıkmış .. cocuklugumda beni de test etmışlerdi hatırlıyorum hayal meyal bir suru kızarıklık olmustu çok kötü olmuştum alerjisi var demişlerdi ... aynı şekilde ablamın ve erkek kardeşime de alerji teşhisi kondu hastanelere ilk gittiğimizde hep bunu belirtirdik.. kızım altı aylıkken bir dozluk agumentın vermiştk hemen tüm vücudun da döküntü olmuştu doktor onda da olabilir diye kesti ... sizin penisilin alerjisi ile ilgili varsa yazılarınız cok ulasmadım açıkçası bulamadım formda .. bir iki kısa soru arsına yazdıklarınıza denk geldim….penisilin alerjisinde reaksiyon anında cıkar  hasta yaşıyorsa  ondan sonra sıkıntı yoktur.. demişsiniz  şimdi bizim ailecek penisilene alerjimiz yok mu demek hocam ama döküntülerimi cok şiddetliydi birden sarmıştı kolumu cok net hatırlıyorum çocukluğumda ....emin olmak istiyorum hocam yada var mı yok mu yeniden bi test yapılıyormu  Türkiye de bu anlamda doğru bi şekilde öğrenme imkanı oluştu mu acaba ?diyelim ki alerjim var  strep A oldugumuzda biz ne kullanıcaz ozaman alternatif bi etkili ilaç yok mudur bu bakterilere ???

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119528
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 07:41
1- Penisilin allerjisi olan bir sahisa, Penisilin ignesi degdigi anda, hasta vefat eder. 
2- Penisilin allerjisi olan bir sahisa, Test dozu bile yapilsa aninda vefat eder.
 EGER, test yapilirken, Kristalize degilde, Prokain  veya Deposilin kullanilirsa, sizdeki gibi reaksiyonlar olur. 
3- Penisilin allerjisi olabilmesi icin, seneler boyunca cok sayida Penisilin yapilmasi icap eder. Bu sebeple,
    cocukluk caginda ASLA Penisilin allerjisi OLMAZ. 
4- Penisilin allerjileri, Penisilin ampulunun tozunun yaralar dokulmesi ile veya Test dozlarinin defalarca
    tekrarlanmasi ile gelisir. Usulune uygun yapilan Penisilin ignelerinden allerji gelismez. 
5- Ampisilin allerjinin, Penisilin allerjileri ile baglantisi yoktur. Ampisilin allerjisi, dokuntu seklinde olur ve 
    asla hayati tehlike olmaz. 

Size ailecek yapilan allerji testlerinin tamami hatali yapilmis, sakin onlari dikkate almayin. 
Turk doktorlari her konuda oldugu gibi; Penisilin allerjisi konusunda da, hicbir dogru bilgiye sahip degillerdir. 
Sakin onlari ciddiye almayin. 

Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 15:03
Hocam ayrıntılı yazdıgınız içi çok teşekkür ederim bu biligileri hiç bi yerde bulamazdım eminim ki bulamdım da .. ...

Hocam ozamn sizin dediğinize göre bize deposilin veya prokain yapılmış eger yapılan tesleri kristalize yapsalardı bu alerji durumu oluşmaz dı ?peki yeniden test ettirsek yine bu sekilde mi test ederler kristalize olarak test edin desek yapmazlar mı ki ? Anemle konuştum ablamın gözüne damla olark yapılmış cocuklugunda bana da iğne ile kolumdaki yara gecmeyince alerjik demişler anem için de bana 30 yıl önce idi galiba linkosin gbi bişeydi test ettiler koluma kızarınca ilaç olarak genta verdiler demiş…

Ampisilin allerji sinden bahsetmişsinz bu penisilin ile birlikte verilen bi madde mi ki teste biz buna karsı alerji gösteriyoruz ..

Ya bizim e nabız da felan heryerde penisiln alerjisi vardır yazıyor ..hatta covid asında bile uyarı cıkmıstı hastanede iki saat beklemelisin diye …o yuzden hanı yenilesek testi  dogru bi şekilde nasılsa öle yaptrsak de onu kaldırtırsak sistemden  yoksa bize istesek de yapmazlar sanki hocam bu penisilni o yuzden de soruyorum kusura bakmayın……

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119528
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 19:14
Son 50 seneden beri "Penisilin Testleri" dunyada YAPILMIYOR!! Turkleri bilemem. Turk doktorlarinin  tibbi
 bilgileri 50 sene geriden geldigi icin, onlar beni hic ilgilendirmiyor. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2022 Saat 19:14
Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 23:19
peki tamm cok tesekkür ederim hocam 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.