|
Bayılma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
gimmeluck ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ara 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 123 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gimmeluck
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ara 2022 Saat 14:12 |
|
Doktor Bey merhaba, BAYILMA; oğlum 5,5 yaşında normal kilo boy, C.tesi günü- 10 gün önce sabah ilk dişini döktü, çok heyecanlandık ve lavaboya gittik aynada bakmak için. tezahuratlar içinde dişinin çıktığı yere bakarken oğlum birden bire bayıldı: (kahvaltıdan önce idi, küçük bir parça ekmek yemişti sadece, dişin çıktığı yerde kanlanma vardı normal olarak) *Gözler açık ve ama kontrolsüz kaymış. *Bacaklar kasık düz. *tamamen düşüyordu biz tuttuk. *annesi kucagına alınca hemen düzeldi, **TAM "7" saniye sürdü. 10 saniye olmadan hemen kendine geldi ,ne oldu bana etraf sallandı dedi. Hemen acile çocuk doktoruna gittik kan tahlili yapıldı. + çocuk nöroloji + çocuk kardiyoloji kontrol istendi. **Kan verdik, TAhlil sonuçları şöyle eke koydum, ama AYnı günü anlatayım: Aynı gün akşamı gece kol altı civalı 37,5 ateşimiz oldu ama ilaçsız sabaha kadar geçti ve bir daha da birşey olmadı. Devamındaki 10 gün boyunca yani bugune kadar; *Klinik olarak bir sorun yok. koşup oynuyor. *Çocuk kardiyoloji kalp ultrasonu ve EKG herşey normal, 1 günlük Holter taktık, = normal *Çocuk nöroloji, Muayene normal,EEG normal. Olayın oldugu günkü kan tahlili CRP ve B12 beni endişelendirdi Hematalojik bir durum var mı diye. yorumunuz benim için önemli. TAhliller: alternatif link: Düzenleyen gimmeluck - 06 Ara 2022 Saat 16:14 |
||
![]() |
||
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118155 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
O hastane; tam bir batakhane... Sizi resmen dolandirmislar.
Halk arasinda; "Kan tutmasi" denilen olay! Bu kadar isi buyutmenin, abatmanin, NE alemi vardi? Cocuklarda, B12 tahlili isteyenler zaten sahtekarlardir, hic mi yazilarimi okumadiniz? Cok okumaniz lazim, Hem makalelerimi hem Forumdaki cevaplarimi iyi okuyun, yoksa Turkiye'de boyle daha cok dolandirilirsiniz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Ara 2022 Saat 20:26 |
||
![]() |
||
Elanur56 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şub 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 97 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Benim kızım da aynı bu şekilde dışı düşünce korkudan sararıp bayılmışti beni de küçükken kan tutardı ben de çok korktum ama çok şükür bir sorun cikmadi.gecmis olsun
|
||
![]() |
||
gimmeluck ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ara 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 123 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gimmeluck
|
hocam daha detaylı bilgi için numaralandırarak yazdım izninizle; 1) kan tutması sebepli bayılmada; "bacak düz olması kıvrılmaması yani kasılma vardı, ", 7-8 saniye sürmesi, terleme , hemen öncesinde baş dönmesi, bunlar olur mu acaba? 2) Dişin çıktığı yerde kan görüntüsü vardı biraz tabi ki, ama oluk oluk kan degil ki, kan tutması yapar mı? çocuk daha kanın ne olduğunu yeni öğreniyor hocam. Mesela TAhlil için kan verirken çok daha fazlasını görüyor koluna iğne batırılarak hem de. ama birşey olmuyor. 3) B12 vitamini ile ilgili sahtekarlıktan bahsetmiştiniz ama o daha çok eksikliği için boşuna panik yapılıyor- diye anlamıştım ben yazınızı. Şimdi burada 1100 gibi bir değer var ki başka bir çocuk doktoru " eğer vitamin kullanmadan olduysa hematolojiye görünün" dedi bize. 4) kendi çocuk doktorumuz ise CRP litrede 15 değerini (Ve sabah bayılmanın oldugu gün sadece bir gece süren hafif ateşi vardı) bu ikisi için "viral enfeksiyon önemli değil" dedi. Tabi "bayılma bunla alakalı degil" dedi, onun nedeni kan tutması veya Vazovagal senkop olabileceğini söyledi, ( ama kardiyolog "Vazovagal senkop için 5,5 yaş fazla küçük, daha cok 10-11 yaşta görürüz" demişti) 5) ve Kardiyoloji , bacak-kol kasılması ile de birlikte düşünüp Nörolojiye attı topu ve ekledi, "EEG nin normal olması kesin tanı degildir." dedi. VE işte hocam biz de evhamlı halde kaldık öylece. çünkü bir daha olursa düşme travması kötü olabilir. lütfen 3.maddeye takılmayın hocam o yazınızı az önce tekrar okudum, diğer maddelerdeki cevaplarınız önemli benim için. |
||
![]() |
||
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118155 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Kime istiyorsaniz ona inanin.. Ben size isin dogrusunu anlattim,
Turk doktorlari Prof. dahi olsalar, benim umurumda degillerdir.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gimmeluck
|
hocam inanmıyor anlamında yazmak istemedim , 1.maddede sadece daha detaylı bilgi vereyim istedim. yorumunuz için. Diğer doktorlar hakkında yorumlarınızı biliyoruz hocam sizi uzun süredir takip ediyorum. Karışmasın diye madde madde yazmıştım hocam. 4.maddeye katılıyorsunuz yani anladığım kadarıyla? kan tahlilindeki referans dışı konuların bayılma ile alakası yok tamam, ama nedendir o sonuçlar?onun yorumunu da alabilir miyim hocam sizden. saygılarımla Düzenleyen gimmeluck - 07 Ara 2022 Saat 13:27 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
4. Madde: Tamamen bilgisiz, cahil doktor yorumu:
a) CRP'nin hicbir ilmi degeri yoktur. Hem bakteriel, hem viral enfeksiyonlarda ve hucre yikimi olan HER durumda yukselir. Ben meslek hayatim boyunca hicbir hastamdan istemedim. Goreceksiniz, CRP de, "Kunkel fenol, Total Lipid" ve benzerleri testler gibi kuflu raflara kaldirilacak. b) Vasovegal refleks HER yasta olur. Tibbiye'nin 2. sinifi'nda, ilk defa kadavra gorup "Senkop" gecirdigi icin Tip egitimini birakan iki kisi olmustu. Sizin cocugunuz da, ilerde bu taboyu tekrarlayabilir. Bakalim o zaman bu "muhteremler" ne diyecekler. Butun dava; sizi korkutup, daha fazla dolandirmak icin! |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|