Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sinüzit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sinüzit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bucus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 268
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bucus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sinüzit
    Gönderim Zamanı: 15 Kas 2022 Saat 16:25
Hocam merhaba sürekli sinüzit oluyorum. Şu an sol kaşımın üstü inanılmaz ağrıyor, buhar yaptım. Ama rahatlamıyor. Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim 🙏 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118001
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2022 Saat 18:42
Iliadin DAMLA kullanin. Eriskinler icin "damla" sekli yok. Iliadin Spreyi baska bir damlalikli siseye bosaltin. 
5 gun, gunde:2x2'ser damla sirt ustu yatar ve bas asagi sarkar durumda iken damlatin. Damla yaptiktan
 sonra o durumda 1-2 dakika bekleyin.  
Yukarı Dön
bucus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bucus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2022 Saat 16:11
Hocam merhaba sinüzite dayanamıyorum. Sol kaşımın üstü kafama doğru ağrıyor. Sol burun deliği  zonkluyor, sol kulakta basıç çıtırtı sesi var. 
Nane yağı dıştan sürünce 1 - 2 saat rahatlatıyor ama sonrasında çok ağrım var. Damla, buhar fayda etmiyor

Yukarı Dön
bucus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bucus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2022 Saat 20:37
Hocam mesajımı gördünüz mü? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2022 Saat 02:17
Iliadin'e devam edin. 
Agri icin; Ibufen kullanin. En fazla gunde:3x2 alabilirsiniz. 
Yukarı Dön
bucus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bucus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2022 Saat 21:22
Hocam merhaba bem ağrıya dayanamadım kbb dr.na gittim sinüs tomografisi çekildi. Klamoks 1000mg(2 kutu) duact kapsül, rinobek sprey verdi.
1 kutu klamoks bitti. 
Ağrım sol , alın+ kaş +baş tarafındaydı, ancak şu an sağ göz kaş baş tarafında.
Sol taraftaki ağrı geçti (2 aydır ağrıyordu) 
Antibiyotik bir ümit kullandım ama faydsı yok. 
Dayanılmaz bir ağrı ve öğlen 12 gibi başlıyor 4e 5e kadar çok ağrıyor sonra hafifliyor. Ama genelde  bu saatlerde (12-4 arası) dayanılmaz oluyor.

Kesin bir çözümü yok mu hocam sinüzitin? 
Buhar yapıyorum(vicks yada nane yağı ile) burun yıkama yapıyorum, geçmiyor. 

Düzenleyen bucus - 15 Ara 2022 Saat 21:28
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2022 Saat 03:52
Antibiyotiklerle, GECMEZ. Hadise mikrobik degildir. Gribin yaptigi odem sonucu olusur. Tek caresi, anlattigim
sekilde Iliadin kullanmaktir. 
Yukarı Dön
bucus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bucus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2022 Saat 00:44
Hocam İlliadin i dediğiniz gibi kullanmaya başladıktan sonra ağrım hafifledi. Ben ilk başta fısfıs yapmıştım. 
Allah razı olsun 🙏
Sinüs tomografisinin raporu çıkmış. Bakar mısınız?

Tomografi raporu 
NAZAL SEPTUMDA S ŞEKLİNDE DEVİASYON MEVCUTTUR.(ameliyata gerek var mı acaba?)  

Sol maksiller sinüste totale yakın olmak üzere tüm parazanal  sinüslerde aerasyon kaybı, hava sıvı seviyeleri izlenmektedir.

Biletarel nazal konkalar normaldir.

Her iki tarafta ostio meatal üniteler açıktır.

Pterygopalatin fossalar açıktır.

Yazıyor.

Dr raporu görmeden görüntülere bakarak ilaç verdi. 

Daha önce burnumdan ameliyat olmam gerektiğini söylemişti bir dr. Fakat son gittiğim 2 dr ameliyata gerek yok  dedi. 

Bir yerde S şeklinde olması sinüzite sebep oluyor diye okudum. Her sene çekerim sinüzitten ama bu yıl beni mahvetti. (3 ay oldu neredeyse geçmiyor) 

Fikriniz benim için çok önemli. Saygılar. Teşekkürler 🙏 

Düzenleyen bucus - 21 Ara 2022 Saat 00:45
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.