|
Paslı balgam |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Bir anne ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Kas 2022 Saat 14:53 |
Sayın hocam iyi günler, 7.5 yaşında bir kızım var.34 haftalık doğdu ve özafagus atrezisi ve trakefistül ameliyatı geçirdi.Sık sık akciğer enfeksiyonu geçiyor nedenini bir türlü bulamadılar. Yılda 1 kez zatürreeden yatışı oluyor sık sık da ilaç kullanıyoruz.Sizin tavsiyelerinizi dikkate alıyorum ama kızımın özel durumundan dolayı ilaç kullanmaması ne yazık ki kaçınılmaz. Perşembe gecesi ateşlendi zaten hep var olan balgamı çok çok arttı ve kahverengiye döndü.Aile hekimi augmentin es başladı geniz akintisi da varmış ama balgamı şu anda pas renginde.Satürasyonu 97,ateşi yok .İl merkezine uzağız uzman dr da yok burda.Yine hastanede yatacak diye çok endişeniyorum.
|
|
![]() |
|
Bir anne ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 hafta önceki balgam kültüründe gram pozitif koklar üremiştir yazıyor henüz uzman doktora ulaşamadim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Fistul ameliyati yeterli olmamis olabilir. Baska "Fistul" olup olmadigi mutlaka kontrol edilmelidir. Yoksa, bu
kadar sik hasta olmasi baska turlu izah edilemez. Ureyen bakterilerin; Gram (+) olmasi bir sey ifade etmez. Son 20 seneden beri; Turkiye'de dogru dusrust calisan Laboratuvar kalmadi gibi. Bir tek bazi Ozel laboratuvarlar (Biruni, Duzen, InterTip gibi) harici ve bilhassa Hastane laboratuvarlari bastan savma calisiyorlar. O Laboratuvara gidin ve: 1- Ureyen Gram(+) koklar, Streptokok mu, Stafilokok mu, Pnomokok mu, hic olmazsa mikroskopta bakip soylesin. Bunu Tip talebeleri bile yapabilir. 2- Eger ureyen Koklar Stafilokok ise; Plasma koagulasyon yapip sonucunu da yazsin!! 3- Streptokok ise, Kanli plaktaki hemoliz sonucunu ve "A-grubu" olup olmadigini anlayabilmek icin de, "Bacitracin testi" yapsin. ADAM GIBI IS YAPSIN!! |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim çok yerken içerken öksürük olmadığı için recurrent fistula düşünülmedi bronkoskopi &endoskopi yapıldı 3 yıl önce birşey çıkmamıştı.Ocak ayında yeniden bronkoskopi planlanıyor pzt hastaneyi arayacağım kültür ve antibiogram için söylediklerinizi de soracağım .Şu anda mecbur antibiyotiğe devam ediyorum o zaman.
Düzenleyen Bir anne - 06 Kas 2022 Saat 20:12 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|