|
Krup |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Furkanemir ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eyl 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 220 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Furkanemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Kas 2022 Saat 17:40 |
Krup hakkında bilgi almak istiyorum hocam oğlum 3yasinda her grip öncesi bir yada iki gece havlar tarzda öksürüyor hiç decort yaptırmadım mesela şuan yine hasta ilk gece çok kötü havlar tarzda oksurdu ikinci gün gündüz ve gece öksürük normale döndü bu krup mu anlamadım hocam
|
|
![]() |
|
Furkanemir ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eyl 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 220 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Furkanemir
![]() ![]() ![]() ![]() |
Birde ilk gece hızlı nefeste oldu ikinci gün düzeldi hocam sadece ilk gün gündüz boğazım çok acıyor demişti dolven vermiştim acaba dolven ödem çözdü o mu rahatlattı hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119162 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Krup; eskiden en fazla; Hemofilus influenze BAKTERISI ile oluyordu.
Son 30 seneden beri, karma asilar icine HiB asisinin ilave edilmesi ile artik sadece Viruslarla olan Krup tipi gorulmekte ve artik Krup hastalarina 30 seneden beri antibiyotik verilmemektedir. Diger bir adi: "3 gece hastaligi dir". Zira tam 3 gece havlar tarzda oksuruk olur ve sonrasinda siradan bir Grip halini alir. Bu hastaligin ozelligi, hastaligi yapan virusun Ses tellerine oturmasi sonucu olusan odem nedeni ile ses tellerinin siserek havanin gectigi araligi daraltmasi sonucu olur. Dekort, bu odemi cozerek rahatlama saglar. Turk doktorlarinin kullandigi Prednol, 15 dakika da etkisini giderdigi icin, hastanelerde ailelerin gozunu boyamaya yarar ama, hasta eve geldiginda artik ilacin etkisi gecmis oldugundan, ayni sikintilar devam eder. Buna mukabil; Dekort, 48 saat etkili oldugundan, bu sikintili devre tek igne ile gecirilebilir. Diger bir salaklik, Dekort ampulun icirilmesidir. Yapilabilecek bir sey yoktur zira bu doktorlara, bu sekilde egitim verilmekte ve bu doktorlarda okuma becerisi de olmadigi icin bu sekilde salakliklara hala devam edilmektedir. Evet, Dolven (Ibuprofen grubu ilaclarin tamami) odem cozucu etkileri ile katki saglayabilirler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Kas 2022 Saat 19:41 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Furkanemir
Hocam çok sağolun kalbinizin güzelliğine çok minettarim sayenizde ufak bı asistan gibi olucaz heralde komşular çocuklarla ilgili her sıkıntılarını bana soruyo bazen inanmıyorlar çocuğun diline bakıyorum grip diyorum limon bal bide vicks bu kadar diyorum yine doktora gidiyorlar illa ant alacaklar bazen iyi doktora denk gelip ilaç almadan gelince yüzüme bakıp birşeyi yokmuş soğuk alginligiymis amannn usuttuk heralde dicekken hemen tabi senin doktor üşütme yok diyordu dimi deyip konuyu değiştiriyorlar kadir hocam iyiki tanıdım sizi iyiki varsiniz sabriniza çok teşekkür ediyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|