Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Streptokok
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Streptokok

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mhtpcmn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mhtpcmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Streptokok
    Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 15:21
Hocam merhabalar, 

6 yas kizim 3 gün ateslendi. 38.8lerdeydi hep ve ben ates düsürücü vs vermedim. Carsamba/Persembe gecesi 40.5leri görünce ibuflam verdim. Siddetli bogaz agrisi ile sabah doktora gittik (Almanya) doktor (normalde antibiyotik hic vermez veya test yapmaz) bu kez bogazdan örnek almaliyz dedi ve 15dk sonra Streptokok + dedi. Infectocillin 300 verdi ve günde 3 kez 5mg dedi.

Sizin yazdiklarinizdan okumustum. 12saat icinde gecmez ise belirtiler bakteri yanit vermiyor ve rezistans olusmustur ya da viraldir.

Suan tam 48 saat oldu ve hala atesi 40larda. 6-7 saate bir ibuflam veriyorum yoksa tamamen baygin halde. 

Bu arada benim de bogazlarim agrimaya basladi tabi ki.

Türkiyede yasadigim süresince de Almanyada da size yazmadan doktorlara güvenemiyorum. Bu sebeple rahatsiz ediyorum.

Selamlar
<3
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117226
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 18:44
Streptokoklar, dünya var olduğu sürece, ASLA Penisilin'e karşı direnç geliştiremezler ve geliştiremiyeceklerdir. 
Eğer hala ateş düşmedi ise, kesinlikle Streptokok enfeksiyonu değildir. 
Streptokok olduğunda: Ateş+ Ağızda pis koku+ Dili kaplayan pas tabakası+ Bulantı ve kusmalar olur. 
Eğer çocuğunuzda ve sizde diliniz "PEMBE" ise kesinlikle Streptokok değildir. 
Allahtan değil, zira Streptokok olduğunda, verilecek tedavi de böyle değildir. 
Eskiden Almanya dünya en fazla sahtekar doktor barındıran bir ülke iken, son 20 seneden beri Türkiye 
onları geçmiştir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Ağu 2022 Saat 18:44
Yukarı Dön
mhtpcmn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mhtpcmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2022 Saat 19:08
Kizim dediginiz sekilde hocam, ates agiz kokusu ve dilde pas. Bademciklerinde de beyaz kaplama.

Zaten burada gecen yil acil bedemcikleri alinsin dediler. Aldinmasina izin vermedim.

Peki bu durumda sizin tavsiyeniz ne hocam? Suan 6 saat doldu yine 40 ates.
<3
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2022 Saat 08:57
Bademcikler üzerinde beyaz "exuda" varsa, bu, viral bir enfeksiyon olan Enfeksiyöz Mononükleoz dur. 1 hafta ateş yapar.
Türk doktorları bu hastalığı bilmezler. 
Sakın antibiyotik kullanmayın, döküntü olur ve doktorlar daha beter saçmalarlar. 
Nadiren hayal görmeler, denge bozuklukları da olur. İlgili yazı ve makalelerimi okuyun. 
Yukarı Dön
mhtpcmn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mhtpcmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2022 Saat 09:07
Sagolun hocam. Alman doktorlari da bilmiyor anlasilan. Hemen makalanizi aratiyorum.

Strep testinin pozitif cikmasi kafa karistirdi bende tabi.

<3
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2022 Saat 09:10
Türklerden ve Almanlardan her türlü sahtekarlığı beklerim. 
Yukarı Dön
mhtpcmn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mhtpcmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2022 Saat 11:44
Hocam yemin ederim bu Almanyada her seye fabrikadan vikmis camasir makinasiymis gibi muayene etmeleri beni benden aliyor.
Dün gece (pazartesiden beri süren) atesi düstü. Dilde pas ve bogazda beyazlik hala var. 
Antibiyotikten olsa gerek ishal oldu. Ve bu ishali cikaramiyor cocuk. Yaniyor diye agliyor.
Doktoru aradim, dr yardimcisi randevu vermedi. Normal, antibiyotik bitmemis bile daha siz ariyorsunuz dedi. 
Danone actimel felan verin. Ishalden yaniyor dedi. 

Hocam napalim? Cocuk zayifliyor, agliyor eziyet resmen. 

<3
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2022 Saat 13:05
İshallerde sakın hiçbir ilacı kulanmayın, Antibiyotik veriyorsanız da HEMEN KESİN!! 
İshaller ile ilgili yazılarımı : anneoluncaanladim.com sitesinden okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.