|
Tonsilit mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Nurhan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2022 Saat 23:20 |
Hocam iyi akşamlar kızım 4 yaş 15 kilo geçen ay geçmeyen inatçı ateşle doktora götürmüştük boğazları kızarık deyip antibiyotik vermişlerdi ateş 39-39.5 larda seyrediyordu antibiyotik kullanmadım ama ateş hiç düşmeyince tekrar doktora götürdük kriptik tonsilit antibiyotiğe başlaman lazım dediler bende baktım beyazlara doluydu bazı yerlerde siyaha dönüktü artık sanki çürümüş gibi eşimde ısrar edince mecbur kullandım çünkü wbc yüksekti ateş vardı dil beyaz şekilde kaplı ama ağızda hafif bir koku vardı ateşi 10 günün sonunda düştü ateş düşürücüyle geçirdim 10 günü çünkü çok halsizdi hiçbirşey yemiyordu ateş düşürücü ün etkisi geçince tekrar 39 lara yükseliyordu bakteriyel mi viral mi anlayamadım yoksa mono muydu o kadar baskı altındaydım ki antibiyotiği vermek zorunda kaldım
Şimdi kendim de boğazlarım beyaz ve vucutta kırgınlığım var hafif de ateş ben her 2-3 ayda ağır bir şekilde atlatırım bu hastalığı şimdi kızım da da kulakta ve boğazda kaşıntı var deyince boğazına bakayım dedim o da beyaz yine aynı şekilde ateşlenecek diye tedirginim ne yapmam lazım hocam Ben geçen ayın yaptırdığımız kan sonuçlarını göndereyim hocam değerlendirir misiniz |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kesinlikle VİRAL enfeksiyon ve muhtemelen; "Enfeksiyöz Mononükleoz".. Türk doktorları boğaza bakarak
teşhis koyamazlar. Her ateşli hastaya, salak salak "Boğazı kırmızı" derler. Siz Türk doktorlarını ciddiye almayın. Antibiyotik gerekiyorsa: Ateş +Ağızda pis koku+ Dili kaplayan pas tabakası olur. Bunlardan biri bile yoksa, viral enfeksiyondur. Bademcikler üstünde beyaz oluşumlar da bir tek Enfeksiyöz Mononükleoz da olur. Zaten antibiyotiklere rağmen ateşin devam etmesi de Enfeksiyöz Mononükleoz lehinedir. İlacı yoktur. Kendiliğinden iyileşir. Nadiren hayal görmelere sebep olabilir.
|
|
![]() |
|
Nurhan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam antibiyotiği ayın 14.07.22 de başlamıştık ateş de 17.07 de olmadı 2 günde ateşi düştü antibiyotik kullanmasak da yine de düşer miydi o ateş yoksa antibiyotiğin mi faydası oldu wbc yüksek değil mi hocam antibiyotiği kullanmamam mı lazımdı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"ateşi 10 günün sonunda düştü "
Önemli olan bu süre. Antibiyotik sonrası değil.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|