Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boyundan belli olan lenf
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Boyundan belli olan lenf

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boyundan belli olan lenf
    Gönderim Zamanı: 27 Tem 2022 Saat 14:27
Hocam Eylül 2019 doğumlu oğlumun en az 1.5 senedir boynunda elime gelen bir lenf nodu var. Klasik hasta oldukça şişiyor sonra küçülüyor ama her zaman ele gelir vaziyette. Çocuklarda normal diye hiç takılmıyordum ancak eski mailleri okurken sizin riskli bulduğunuz kriterleri okudum. 
Boyunda dışardan bakınca belli olan demişsiniz oğlumun da çoğu zaman belli oluyor. 
İkincisi hareketsiz demişsiniz hareketsiz oğlumun da. 
Bugün ultrason a götürdüm. 

" BİLATERAL SERVİKAL ZİNCİRDE BÜYÜKLERİ LEVEL 2 DE SOLDA LEVEL 2 DE 30*11 MM BOYUTLARINDA REAKTİF LENF NODLARI İZLENMİŞTİR " yazıyor. Çocuklarda olur mühim değil antibiyotik kullanmadığınız için geçmiyor yoksa hep büyümeye devam eder demiş antibiyotik yazmış. 

Bende de aynı şekilde lenf nodları var siz asla kullanmayın demiştiniz o yüzden oğluma da almadım antibiyotiği ama sizin riskli bulduğunuz kriterler konusunda takip etmek gerekir mi hocam? Hem boyundan belli olma hem hareketsiz olması konusunda?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2022 Saat 18:20
Sizden önceki üyeye verdiğim cevapta, Türk doktorlarının niye bu kadar ahmak olduklarını anlatmıştım.. 
Çocuklarda; 1 seneden sonra anne antikorları bittikten sonra, antikorlar oluşmamış oldukları için mikroplarla
daima "Lenfatik sistem"  mücadele eder ve Lenf bezleri VİRAL enfeksiyonlardan sonra bile büyürler.  İşte
bu ahmakların kafalarının basmadığı konu da budur!! 
Lenf bezleri asla; Antibiyotiklerle küçülmezler. Zamanla bir müddet enfeksiyonsuz bir dönem geçirilirse,
 kendiliğinden küçülürler. Antibiyotik kullanılan durum: 
Bir lenf bezi iltihaplanırsa, yumurta büyüklüğünde olursa, üzeri kırmızı ve SICAK olursa, o zaman gerekir.
Yoksa fındık veya erik büyüklüğünde oynak Lenf bezlerini küçültmek için Antibiyotikleri  dünyada bir tek
 Türkiye'nin ahmak doktorları kullanırlar. 
Yazılarımı okuyun. Bilhassa bu konu ile ilgili makalelerimi okuyun. Türkiye'deki Tıp eğitiminin ne kadar
zavallı olduğunu görürsünüz. 

Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2022 Saat 12:18

Hocam benim geçirdiğim Tiroid ca nedeniyle doktor 2 oğlumdan da boyun ultrasonu istemişti. Bugün yapıldı. 
Size bu konuda önceden yazdığım oğlumun boynunda 2 cm civarında sağ sol lenf nodu görüldü. Doktor 2 cm üzeri olduğu için takip edilmesi gerekiyor dedi. 4 cm i geçerse sıkıntı görürüz dedi. 
O yüzden küçültmeye çalışacağız diyip antibiyotik verdi ve 2 ay kadar sonra tekrar ultrason yapıp küçüldü mü diye bakacağız dedi. 
Ben sizin maillerinizden antibiyotik ile küçülmeyeceğini biliyorum hocam ne yapayım? 
Bu lenfler küçülmedi diye bizi başka bölümlere sevkedip iyice başımıza iş çıkarırlarsa diye korkuyorum.  Şayet oğlumun en az 1 senedir büyüyüp küçülen bir şişliği var boynunda zaten. 

2 hafta önceki kan tahlillerini de ekliyorum hocam. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2022 Saat 16:32
Çok PUŞT doktor gördüm ama, bunun kadar soyguncusu nadiren görülür.
1- Tiroid Ca, 20 yaş ve sonra sı görülür. 3 yaşında değil.
2- Tiroid Ca, lenf bezlerini büyütmeden önce çok ağır Hipertiroidi bulguları yaratır, lenf bezlerinin lafı bile 
olmaz.
Çok mu aradızın bu sahtekarı?

Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2022 Saat 17:01

Hocam sanırım çocuklarda nodül var mı çocuklarda diye bakmak istedi doktor. Devlet hastanesi doktoru.. 

Tiroid ca ile ilgili bir şey demedi sonuçlara bakınca. 
3 yaşındaki oğlum için Hastalık mı geçirdi oğlunuz lenf bezleri şişmiş dedi? 

2 cm i geçtiği için takip edilmesi gerekiyor küçültmemiz lazım 4 cm olursa sıkıntı dedi bizi çok korkuttu. Antibiyotik ile küçültmeye çalışacağız dedi. 

Ultrasonda kötü bir şey yazmıyor anladığım kadarıyla hocam antibiyotik kullanmadan büyüse nolacak onu anlamadım ben? 

Doktorun bizi korkuttuğu ihtimal nedir? Kötü huyluya dönme ihtimali mi oluyor lenfler büyümeye devam ederse hiç anlamadım :( 

Aksi gibi de hastaneden çıktık oğlum ateşlendi sabahtan beri yatıyor kreşe yeni başladı bu yıl hep hastalıkla geçecek. Lenfler iyice büyüyüp 4 cm i geçer diye korkuyorum. Antibiyotiği almadım ben. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2022 Saat 20:08
Korkulacak hiçbir şey yok. 
Bir tek; aniden (bir günde) yumurta büyüklüğüne gelen, üzeri kızaranlar önemlidir, onlara Antibiyotik verilir. 
Kötüye dönme diye bir şey yok. 
Yazılarımı okuyun. 
İsterse 5 cm'yi geçsin. Dediğim şartlar olmadan hiç merak etmeyin. 
Fazlaca Türk doktorlarının etkisi altında kalmışsınız. Rahat olun. 
Hacettepe haricinde, 35 sene özelde çalıştım, 1 tane bile Lenfomalı hastam olmadı. 
Türk doktorları, boynunda lenf bezi olan her hastaya bu üçkağıtları çekerler, onlara inanmayın. 
Yazılarımı okuyun.

Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2022 Saat 21:52
Hocam Allah sizden razı olsun 💐💐☺️
Yukarı Dön
asneti Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asneti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 09:17
Hocam hayırlı günler..

4 ay önce yazmışım size. 3 yaş oğlumun lenf nodları ile ilgili. 
Bugün arkadaşım kendi oğlunu doktora götürünce doktor 2 cm üzerine çıkarsa sıkıntı demiş yine. 

Benim oğlumun 2.5 cm çıkmıştı (ilk sayfada ultrason sonucu var) hocam bu sene sürekli hasta oluyor kreşe gidiyor haliyle ve hasta olduğu gün gözle görülür şekilde şişiyor boynunda sonra küçülüyor. 

Ama gelin görün ki hiçbir zaman kaybolmuyor 1 seneden fazladır diyebilirim. 
Boynunu yana doğru yatırdığında dışardan çok net belli oluyor şişlik mesela. 
Sağ taraftaki hiç farkedilmiyor ancak soldaki dışardan belli olan hareketli de değil sabit duruyor.
Sizin dediğiniz kızarıklık vs gibi şeyler hiçbir zaman olmadı. 
Ancak bu şekilde hiç kaybolmuyor olması ve boyundan belli oluyor olması beni korkutuyor hocam. 

Bir de ultrason sonucunda klinik tablo ile değerlendirilmesi önerilir yazmışlar. 2 ay sonra kontrol demişlerdi ben ne antibiyotik kullandım ne de kontrole götürdüm. Hata mı ediyorum bilmiyorum. Fotoğraf ekliyorum hocam. 

Düzenleyen asneti - 03 Şub 2023 Saat 09:22
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.