Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hiriltili solunum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hiriltili solunum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Benkut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Benkut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hiriltili solunum
    Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 05:51
Hocam merhaba.

Sizi her firsatta bolca okuyorum. Ikizlerim 5 yasindalar. 1 yildir krese gidiyorlar, bu surecte bolca hastalandik, ama sizi buldugumdan beri doktor ilac yuzu gormedik. Oncesinde her doktora gittigimizde ventolin budecort turevi ilaclar aldik, eve nebulizator aldik.

34 haftalikken dogmuslardi 3 hafta kuvozde kaldilar. Kizim iyiydi oksijen vs ihtiyaci cok olmadi, simdi endiseli oldugum oglumda ise dogumdan sonra solunum sikintisi daha fazla oldu ama agir degildi, bana serbest oksijen diye soyledikleri sekilde kuvozde destekle kaldi 3 hafta, bu anlamda daha zayifti diyebilirim. Sonra 2 ayliklarken RSV sebebiyle hastanede bolca ventolin budecort vs aldik maalesef.

Endisem oglumla ilgili. Sizi surekli okuyorum, ama kafamda oturtamadim ve cok endiseliyim, yardiminiza ihtiyacim var. Kisa anlatmaya calisacagim.

-En son hastaligimiz bu hafta oldu. Once kizimda, 24 saat suren 39a yaklasan ates, sonra burun akintisi hafif oksuruk. O toparladi, biraz geniz akintisi kaldi. Limon bal, sf, cold mix, sicak buhar, banyo yaptiriyorum.

-Ardindan ikizinde oglumda basladi ates. Yine 1 gun suren 39a yaklasan, burun akintili, fazla olmayan oksurukle. Ayni yontemi uyguladim. Oglumda atesle hastaligin baslamasindan bu yana 3 gun gecti. Istah enerjisi yerinde, burun tikanikligi, oksuruk var balgamli. Burnunu acik tutmaya calisiyorum hep. Bu gece hirilti ve biraz nefes sikintisi basladi. Şoyle ki, hirilti var, derinden balgam var, oksurup balgami yutunca hirilti hafifliyor, hemen pesinden yine ayni. Hirilti ve ses artiyor, ozellikle nefes verirken belirgin. Nefes alis veris normalden daha hizli oluyor. Sıkışıp zorlaniyor, huzursuz oluyor.

-Zaturre degildir diyorum, ates az surdu ve 60a dayanan solunum yok.

- Biliyorum grip vs pesinden iyilesirken akinti koyulasiyor, hirilti olabilir diyorsunuz. Ama kizimda yok yada hafif.

-Normalde olmuyor, ama hastalik atlatinca koşsa oksuruyor bolca. Hirilti oluyor. Hic astimli birini gormedim ayiramiyorum. Astimdan anladigim eforla vs ataklar gelmesi, o yok. Ama gribal durumlar da tetikliyor olabilir mi? Viral biseyin pesinden olmasi astimi ekarte ediyor mu anlamiyorum. Yada her viral hastalikta bronsit mi yasiyoruz..

-ben sizden sonra, "cigere inme" olayindan cok korkmadim, viral mi bakteriyel mi, solunum nasil, cigerden oksurseler de bunlari dusundum. Ama neden bizde her oksuruk derine iniyor, ust solunum yolu halinde kalmiyor

-Bizimki astim atagiysa bikac dakikalik-saatlik degil, o balgam bitene kadar belki 1 gun surecek. Yani ben balgam yuttugunu bildigim icin o sıkışmayi balgama bagliyorum, belki degil. Sanki icerisi daralmis, sıkıstiriyor solunumu. O surecte oksurdukce balgam yutuyor

-Astimda nefes veris sikintili ise, oglumda da zor nefes vermek degil tam ama hirilti ve ses nefes veriste belirgin evet. Yabanci kaynaklari okuyorum, sizi zaten okuyorum hep, oturtamiyorum. Ankaradayim ama bilsem ki goturdugumde dogrusunu bilecek bir dr var, goturup rahatlayacagim, ama guvenmiyorum. Bana denk gelmedi guvenecegim bir dr. Cunku sizi okuyorum, diger yandan bize daha once her durumda verilen posetlerce ilaclara bakiyorum, guvenmiyorum.

- boyu 111cm kilo 17-18 civari. Boy atmasi surekli var ama kilo pek almiyor zayif, cok hareketli ona bagliyorum. Yerinde duramayan enerjik, istahli bir cocuk. Normal zamanlarda kosturdugunda, koku vs ile karsilastiginda herhangi bir solunum sikintisi yok. Eforla ortaya cikmiyor da, burun akintili, yada atesli veya atessiz rahatsizlandiginda 2-3 gun sonra bunu yasiyoruz. Bu ucuncu kez oldugu icin, ben ateslendiginde bekliyordum birkac gun sonra bunun olacagini.

- Diger yandan bunlar kizimda olmuyor hocam.  Oglumda bu durumu sanirim son 3 hastalikta yasadik. Hatta birinde ates yoktu oncesinde. Grip iyilesme safhasi desem, evet az bucuk hirilti olur ama bu kadar zorlayici olur mu? Kizimda olmuyor, her cocukta bu kadar oomuyor. Boyle nefes sikintisi olmasi, verirken daha hiriltili sesli olmasi beni korkutuyor. Bronsit-astim mi acaba, cok uzuluyorum. Haftaya denize tatile goturecegim, yada krese birakip ise gidiyorum, hep aklim kaliyor, boyle hirilti nefes sikintisi olacak diye. Hep mi yasayacak bunu diye uzuluyorum. Anksiyete hastasiyim, bu durum beni cok etkiliyor. Ayrica ilacsiz geciriyoruz evet ama gerektigi bir durumsa atlamak istemiyorum elbette.

Simdiden tesekkur ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 09:05
Bu anlattıklarınızın tamamı Grip! 
Türk doktorları bunların tamamına; Astım, Bronşit veya Zatürre başlangıcı derler. 
Astım'da öncelikle solunum sıkıntısı olması şarttır! Astım asla tek başına öksürük ile başlamaz veya seyretmez.
Türkiye'de ise maalesef ilaç firmalarının yaptıkları "güzellikler" nedeni ile asla Grip teşhis edilmez. 
Sadece benim Gripler için anlattıklarımı uygulayın. Gripler her çocukta aynı seyretmezler. 
Bilhassa evde İLK hastalanan (eve hastalığı ilk getiren) çocuk (İndex hasta), hastalığı en hafif geçirir. Evde
bulunan kardeşler daha ağır geçirirler.
Bunun sebebi, dışarda hastalık bulaşan çocuk daha az miktarlarda mikrop kaptığı halde, evdeki kardeşler
devamli mikroba maruz kaldıklarından ve daha fazla mikroplarla hasta oldukları içindir.

Yukarı Dön
Benkut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Benkut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 12:00
Hocam sagolun, icim rahatladi. Ben sizi okumamis olsam acillerde hava verdiriyordum cocuga. Ama kafama takilan, oglum son birkac keredir boyle oluyor, aralik ayindan beri her hastalik boyle bitiyor. Oncesinde yoktu. Bazen oglumun kardesinden once hastalandigi da oluyor, o yuzden evde ikinci hastalandigi icin agirdir diyemiyorum. Acaba neden bu kadar daraliyor cigerden. Konusurken bile zorlaniyor o anda, sıkısiyor epey. Onceden de grip gecirirdi ama bu kıştan once boyle olmadi hic.
Dun gece uyandiginda bu solunum darligini yasadik, limon bal icirdim, basucuna sicak buhar yerlestirdim. Oksurdu balgamla, sabah cok rahat uyandi. Bugun kosturuyor. Bronsit bu mu oluyor acaba, bronslarin daralmasindan mi kaynaklaniyor?
1) Bana baska onereceginiz bisey var mi, sikisinca ventolin versem mi boyle durumlarda?
2) Acaba bundan sonra hep boyle mi olacak
3) Ankarada onereceginiz doktor olur mu bizim icin

Tekrar tesekkur ederim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2022 Saat 16:43
Bronşit filan değil. Ventolin de bu kadar basit sebeplerle kullanılmaz. 
Be 11 seneden beri Türkiye'de değilim, Ankara'da tanıdıklarım kalmadı
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.