|
Ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
DemetRüzgar ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mar 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 May 2022 Saat 05:50 |
Hocam iyi günler size bir konu da danışmak istiyorum
Oğlum 31.07.2018 doğumlu ve kreşe gidiyor Bu dün sabah uyandığında beri ateş titreme halsizlik ve aşırı bir istahsizlikla sürekli yattı burun akıntısı öksürük yok Boynunu elletmiyor çok acıyor diyor lenf bezleri çok büyümüş hatta biri yerinden oynamıyor elleri ayakkabısı buz gibi kafa ve alın ateşle yanıyor Bu ay ikinci ateşlenmemiz Bu şekilde Her ihtimale karşı alıp hastaneye götürdüm acil bölümünde serum taktılar vücudu ateşten döküntü yaptı kan tahlili yaptılar çok şükür temiz çıktı acilde doktor muanesinde bademciklerin iltihaplandigı söyledi kan tahlili de göre de aslında çok az enfeksiyon olduğunu antibiyotiğe gerek bile yok dedi ben her ihtimale karşı yazıyorum eğer yarın da ateşiin önüne geçemezsin sabah Kullanmaya başla dedi geniz akıntısı in da olduğunu söyledi kan tahlilinda az olduğunu şuan daha yeni olduğunu yarın enfeksiyonu çıkar diye yazmış çok şükür kulakları temiz ama her zaman ki gibi geniz eti büyük Hocam nolur bana yol göstersin önceden atesleden bit çocuk değildi bu ay ikinci bu şekilde ateslenmemiz ilkinde goturmedim ewde tedavi uyguladım ama bu sefer aşırı halsizlik titreme olunca mecbur götürmek zorunda kaldım Bu ateşleme lenf bezleriyle ilgili olabilir mi bana kalırsa acilde ki doktor da anlamadı sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
DemetRüzgar ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mar 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
Hocam CRP , C reaktif protein (Türbidimetrik) sonucu:1,15 referans aralığı 0-0.5
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne kadar cok, yanlis bilgileriniz (daha dogrusu cevrenizdeki doktorlarin) var.!! Neresini duzeltsek ki!!
1- Krese baslayan HER cocugun, ilk 2 senesi cok hastalikli gecer. Buna kendinizi hazirlayin. Onumuzdeki kis, devamli hasta olacak.!! 2- Antibiyotik gereken durumlarda: Ates + Agizda pis koku + Dili kaplayan, pis beyaz/sari pas tabakasi olur. Dili pembe ise, agizda koku yoksa; kesinlikle antibiyotik gerekmez. 3- Bu yaslardaki HER bogaz enfeksiyonlarinda, henuz Antikorlar gelismedigi icin, hastaliklarla LENF sistemi mucadele eder ve BUYURLER!!! Bu hastalikli 2 sene gectikten sonra, antikorlar olustugu icin, Lenf bezleri, bademcikler ve geniz eti KUCULURLER! Ameliyat edilmeleri filan da gerekmez... 4- Bu yas icin, antibiyotik gerektiginde; WBC:15.5 ustu olur. 5- CRP ile dunyada bir tek Turkiye'nin salak doktorlari ugrasirlar.. Bilmezler ki, CRP "Enfksiyonu" gosterir.. "Bakteriel enfeksiyonu" DEGIL!!! CRP, viral enfeksiyonlarda da yukselir, hicbir degeri yoktur. 5- Ateslenmenin, Lenf bezleri ile HICBIR alakasi yoktur!!! TAM tersi, atesi cikaran mikroplar Lenf bezlerini de buyuturler. Cok bilgi eksiginiz var. Makale ve Forum yazilarimi okuyun. Yoksa bu cakallar sizi cig cig yerler.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 May 2022 Saat 19:33 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
Hocam tekrardan rahatsız ediyorum sizi oğlumun ateşi 39.5 olunca bir acile götürüp tekrardan kan tahlili yaptırmak istedim dün acile götürdüm doktor antibiyotik yazmıştı kullanmadım enfeksiyon yükselir demişti bana emin olmak için tekrardan yaptırdım doktor muane etti hocam ciğeri iyi dedi sadece ateşi var dedim covid olabilir test yaptırın dedi yaptırmadim ocak 18 covid olmuştu oğlumçok ağır geçirmişti kan tahlilinde enfeksiyon var dedi yarın çocuk doktoru görsün dedi enfeksiyon olsa wbc değeri yüksek olmaz miydi bademcikleri büyümüş dedi lenf bezleri aşırı büyümüş dedi oğlum da zaten çok acıyor diyor ama enfeksiyon aldığında büyüme oluyor kaçta yeni mikrop alınca kuculmuyor bile hocam bu akşam kan tahlilin sonuçlarını atiyorum bilgileriniz benim için çok kıymetli 3 gündür inatçı ateşi var çok rahatsız edince dolven vermek zorunda kaldım calpol fayda vermiyor hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DemetRüzgar
Hocam dün yapılan tahlille bugün yapılan tahlil arasında çok fark var dün normal olan değerler bugün çok düşük farklı hastaneler yapıldı ama trombosit değeri dün 231ken bugün 173 düşmüş korkulacak bir durum var mı hocam neden düşüyor
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Viral enfeksiyon. Yazdiklarimi okuyun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|