Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Solunum hızı ve balgam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Solunum hızı ve balgam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Solunum hızı ve balgam
    Gönderim Zamanı: 19 Nis 2022 Saat 03:59
Hocam merhaba, 

Kızım 5 yaşında 21 kg. Pazar günü akşam üstü dışarı çıktık eve geldiğimizde arka arkaya balgam çıkardı. Pazartesi sabah uyandığında çok yoğun ve koyu renkli yeşil diyebileceğim şekilde 4-5 balgam büyüklüğünde balgam çıkardı. Kreşe gitti. Ateş yok. Halsizlik yoktu. Akşam geldiğinde çok halsizlik ve inanılmaz hırıltı ve nefes alırken çıtırtı sesi duyuluyordu. Ballı ıhlamur, göğsüne vicks, su buharı ve yastığına cold mix yaptık. Şimdi ateş olmamasına rağmen solunumu 40–42 arası. Bu yaşta 40 dikkat edilmesi gereken seviye diye hatırlıyorum kitabınızdan. 

Zatürre geçiriyor olabilir mi? Gece 3-4 kez lavaboya gitti ve çok yoğun kıvamlı balgamlar çıkarıyor. İnanılmaz çıtırtı ve hırıltı sesi geliyor. Ne yapalım? Solunum bu seviyedeyken( ateş yokken ) bunun zararı ne olur? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118364
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2022 Saat 07:15
Zaturre= yuksek ates. 
Sicak su buhari uygulayin. Son gecirdigi hastaliktan kalma balgamlari atiyor. Kotu bir sey degil. 
O balgamlari attikca daha iyi olacak. 
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2022 Saat 07:47
Hocam şimdi yani sabah itibari ile ateş kulaktan ölçtüm 38,6. Solunum da hala hızlı. Solunumun hızlı olmasının negatif etkisi nedir? Ve kaç gün bu şekilde olursa bu durum kötü bir etki bırakır?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2022 Saat 18:18
Yemek yiyip-icebiliyorsa, onemli bir durum yoktur.
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2022 Saat 19:51
Hocam merhaba, bugün kızım Ankara’nın alanında en bilinen alerji Prof götürdüm. Şikayetlerimiz şunlar hocam. Hırıltı ve çıtırtılı solunum, balgam nerdeyse sürekli, olmayan gün sayısı çok az Eylül ayından beri. ( kreşe Eylül de başladı) merdiven çıkarken ve koşarken 2-3 kez arka arkaya öksürme. 

Hocam doktor ilginç sorular sordu, akciğeri sağda olan akrabamız var mı gibi. Direkt söylemeden sanki organları ile ilgili bir ilginçlik olduğu ile ilgili bir imada bulundu ama asla söylemedi. Emin olmadan aklınızı bulandırmak istemiyorum dedi. Tomografi de bu aşamada istemek istemiyorum çünkü önemli olan az tetkik ile teşhis koymak dedi. Ben de zaten tomografi istese ordan çıkıp gidecektim. Hocam Kasım 2021 de kızım 4-5 gün yüksek ateş ve yine hırıltı nefes problemi ile akciğer filmi çektirmişti. Akciğer enfeksiyonu var denilmişti. 10 gün macrol kullandık ve tamamen şikayetler bitmişti. O filmi ekliyorum. Organları ile ilgili gözünüze çarpan sıra dışı birsey var mı? Damar yapısı vb? Neden böyle ilginç sorular sormuş ve gizemli konuşmuş olabilir? 

Kasım 2021 Akciğer Filmi

Sonrasında solunum testi yaptı ve ventolin verip tekrar yaptı. Dramatik fark var dedi. Akciğerleri ile ilgili 6-7 doktora filmleri gösterdim. 2 tanesi erişkin göğüs hastalıkları uzmanı onların görüp sizin göremediğiniz tam olarak nedir hocam dedim. Neyi atladık dedim. Cevap vermedi. Solunum testine ventolin sonrası iyi sonuç verdi. Astım dedi. Arada kalmıştı ama ne ile arada kaldıysa onu söylemeden. Perşembe günü çekilme son akciğer testini de görünce astım dedi. Ben de astım röntgende çıkıyor mu dedim. O da yok dedi, bronşit de çıkmaz dedi. Ama göre göre artık anlıyoruz dedi. 
Solunum testi 

Son çekilen akciğer filmini de ekliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Bronşlar dolmuş deniliyor bu doktor dışındaki tüm doktorlar tarafından bronşit olarak teşhis koyuluyor. 

Nisan 2022 Röntgen

Macrol yazılmıştı bize kullanmamıştık. Bugünkü doktor antibiyotik kullanmayın. Respiro 15 gün kullanın sabah akşam 2şer puf ihtiyaç olursa ventolin dedi. Kontrole gelin dedi. 

Şimdi hocam ben kızımda klasik öksürüklü çocuklarda olmayan farklı birsey olduğunun farkındayım. Ama astıma benzetemiyorum. Sizce filmlere ve solunum testine göre ( solunum testini yaparken balgam vardı ilk başta boğazında ventolin uygulanmadan ve uygulandıktan sonra onları çıkardı sonuç ventolin artı bağlamsın olunca doktora göre dramatik değişime uğramış.)

1. Bu doktorun dediği astımı kızımın 7 yaşında gelebilecek gibi görünmüyormuş. Bazı çocukların 7 Yaş bazılarının ergenlik bazılarının ise hayat boyu dedi. Sizin 7 yaşta geçecek gibi görünmüyor dedi. 
 Kızınızın genel durumu çok iyi o sebeple ciğeri dinleyince çok şaşırdım dedi. Ve hocam bunu her doktor söylüyor. Dediği su böyle hastalar aldatıcı oluyor ve birseyker gözden kaçıyor çünkü genel durumu çok iyi oluyor ama dinleme bulgusu çok kötü dedi. Alerjik olmadığını düşünüyorum. Bence teste gerek yok dedi bu arada hocam ben de zaten hiç istemiyordum yaptırmadım. 

Hocam dinleme bulgusu her doktoru böyle şeyler söyletiyorsa ve balgam hayatımızdan çıkmıyorsa siz neden şüphelenirdiniz? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2022 Saat 22:33
Astim veya Bronsit oldugunda, en onemli bulgu; rahat nefes alip, sikintili vermektir. 
Oksuruk ve /veya Hirilti var diye, Astim teshisi konmaz (daha dogrusu, dunya da bir tek Turk doktorlari 
derler).
Gecirilen Solunum yolu enfeksiyonlarindan, bilhassa Viral olanlardan sonra, tamirat suresince, haftalar 
suren bir balgam cikarma olabilir. Bunlarin tedavi edilmeleri GEREKMEZ.
Sizin hataniz, bu tip doktorlara "canak tutmaniz!!"..  

1-   " akciğeri sağda olan akrabamız var mı gibi."
Sakin yanlis anlamis olmayasiniz?? Acaba; "Kalbi sagda olan akraba" demis olmasin!!! 
 Ilk okul talebesi bile, Akcigerlerin iki tarafli oldugunu bilir. 
2- Astim, hayat boyu surer.... Bir muddet sonra gecenler, zaten Astim degildirler. 
3- Turk doktorlari asla Grip teshis etmezler. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Nis 2022 Saat 22:37
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2022 Saat 07:14
Hocam evet kalbi dedi, yazarken yanlış yazdım. Neden böyle ilginç birsey sormuş olabilir?

1. Röntgenlere göre ciğerinde kızımın enfeksiyon var mı? 
2. Gerçekten astım ise ve astım ilacı kullanmıyorsak akciğerleri kapasitesini kaybeder veya sönme vb birsey yaşanma ihtimali var mi? 

4. Astım değil ve ilaçları kullanırsak zararları ne olabilir?

5. Filmlere göre antibiyotik gerekiyor mu? 

6. Zor nefes vermiyor, gece uykudan kalkmıyoruz öksürük nedeni ile. Ancak balgam gitmiyor hayatınızdan ve merdiven çıkarken 2-3 kez kuru öksürük oluyor. Solunum hızlanması bu hafta hastalandığı zaman oldu. 42-43 e çıktı solunumu. Sonraki gün 30 lara düştü sonraki gün 21-22 ye düştü. Bana bu nedenle astım değil gibi geliyor. Ancak astımı ileri seviye dedi bu doktor. ( önce arada kaldı sonra astım ileri seviye dedi)  

Hocam Türkiye’ye bu sene ne zamana geleceksiniz? Sizinle hem tanışmak hem de kızımı size göstermeyi çok istiyorum. 
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2022 Saat 07:17
Dilinde kötü koku+ pas görünümü ve ateş yok. 

Bronşlar dolmuş diyorlar ya gerçekten bu haftaki balgamları çok ilginç oldu. Nerdeyse yeşil ve çok yoğun. 1-2 gün sürdü. Hafta ortası gibi sarı şeffaf renge döndü. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.