Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bağsur ve demir düşüklüğü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

bağsur ve demir düşüklüğü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
karacayeda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karacayeda Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bağsur ve demir düşüklüğü
    Gönderim Zamanı: 05 Nis 2022 Saat 17:39
hocam iyi günler 14.10.2016 doğumlu 18 kg kızımı kaka yaparken peçeteye bulaşacak azlıkta kanama sebebiyle doktora götürdüm anüsün üst kısmında cic parmağın tırnağı kadar büyüklükte bir et parçası varmış bunun bağsurlaşmış bir yapı olduğunu ve çocuk cerrahının görmesi gerektiğini söyledi ishal yapıcı iki şurup ve iki de krem verdi bu konuyla alakalı. kızımın benzi soluk ve sürekli eli ayağı üşür demir eksikliği olabilir mi diye sordum kan tahlili istedi sonuçları demir 20 demir bağlama kapasitesi 314 ferritin 12.47. demir depoları boşalmış dedi aslında ilaç tedavisine başlardım ama kabızlık yapar buda bağsuru kötü etkiler şimdililk bolca et ürünleri yedir 3 ay sonra tekrar göreyim dedi. hocam kızımın kabızlığı son bir aydır başladı normalde genellikle cıvık yapardı ben tam gün kreşe gittiği için orda sıkıp hiç yapmadan gelmesine bağlıyorum zaten kanama hafif çapta ve hergün de olmuyor gerçekten seviyemiz çok düşükse demir başlayalım mı siz ne derseniz onu yapıcam şimdiden çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2022 Saat 19:26
BASUR, bu yasta OLMAZ. Resmen sacmalamis. Popo deliginin genisleyebilmesin saglayan; o "pot yapan"
doku yapisidir. 
Kanama da, silerken taris olmasina bagli, su ile temizleyin, kuru kuruya silmeyin veya islak mendil kullanin.
 Kansizlik durumuna gelince, dunya da, bir tek Turk doktorlari Hgb ile degil, boyle:
    " demir 20 demir bağlama kapasitesi 314 ferritin 12.47. demir depoları boşalmış dedi"
salakca bir yorum ile Anemi teshis ederler. 
Bu kadar cahillik ancak Turk Tip Fakultelerinde tahsil ile mumkundur.
Bunlar o kadar SALAK doktorlardir ki, vucuttaki Demirin, %70'nin Hemoglobinde, %14'unun Ferritinde  ve
%15'inin, Myoglobulin (adele hucreleri) ve enzimlere bagli oldugu bile bilmezler.
Sadece, papagan gibi kulaktan duyduklari salakliklari tekrarlar dururlar.   
Bu yas icin Hgb sinirlari: 11.5-13.0g/dL araligindadir. EGER, cocugununuz Hgb degeri bu sinirlar icinde ise,
 SAKIN Demir ilaci vermeyin.  
Turkiye'deki laboratuvarlar da ayri bir alemdirler, cocuk kan degerleri yanina,"ERISKIN" referans Araliklarini
yazarak, bir sahtekarlik da onlar yaparlar.  
Bu sahtekarliklar sadece OZEl'de olmaz, Universiteler ve Saglik bakanligi da ayni sahtekarliklara alet olurlar.
Turkiye'de "Saglik" tamamen capulcu sahtekarlarin eline gecmistir.  
Yazilarimi okuyun.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Nis 2022 Saat 03:22
Yukarı Dön
karacayeda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 93
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı karacayeda Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2022 Saat 19:58
Hocam çok sağolun hgb değeri 10.7 çıkmış baktım şimdi eğer ilaç kullanmamı isterseniz hangi ilacı ve ne şekilde kullanacağımızı yazabilir misiniz tekrar gitmek istemiyorum dediğiniz gibi siz olmasanız çocuk cerrahlarında basur tedavileri arayacağız iyi ki varsınız sayenizde onlara muhtaç kalmıyoruz çok sağolun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2022 Saat 03:24
EGER, "Kan Sayimi", atsli bir hastalik esnasinda yapildi ise, Hgb ve bazi kan degerleri DUSUK cikar, normaldir.
10g/dL'nin altinda olmadikca, ilac vermem. Sizin durumunuzda, sadece etli gidalarini arttirir takip ederim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.