Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kemoterapi ve crp yüksekliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kemoterapi ve crp yüksekliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kemoterapi ve crp yüksekliği
    Gönderim Zamanı: 22 Ara 2021 Saat 19:03
     Iyi aksamlar  kadir bey.Babam akciger kanseri ilk kemoterapisini gecen cuma gormustu.     Babam bugün  nefes darlığı nedeniyle  hastaneye gitti. Yoğun bakıma almıslar kan degerlerini atmaya calişiyorum inşallah becerebilirmiyim.WBC 13,5  CRP 260

Düzenleyen Can Ege - 22 Ara 2021 Saat 19:12
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2021 Saat 19:04
[https://www.hizliresim.com/cr1idrd görsel
Enfeksiyon ve zature demisler. Ne yapmamizi onerirsiniz. Saglikli gunler dileri..

Düzenleyen Can Ege - 22 Ara 2021 Saat 20:44
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117607
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2021 Saat 22:08
Pek inandirici gelmedi:
1- Zaturre ise, dakikadaki solunum sayisi; 60'in ustunde olurdu! 
2- CRP; kansere bagli hucre yikimini gosteriyor....Enfeksiyonu DEGIL...AMA, Turk doktorlarinin pek akillari ermez. 
Yapilacak bir sey yok, once solunumu bir rahatlatsinlar. 
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2021 Saat 23:29
Enfeksiyonu; WBC gosterir. Eriskinlerde; 12 ustu, cocuklarda;17 ustu oldugunda  Antibiyotik gerekir. Demistiniz siz babamda wbc 13,5 gorunuyor.Bu durumda antibiyotik gereklimi  sizce  acaba?. Babamgil koyde oturduklari icin ildeki hastaneye goturduler. Nevsehirde hastane . Yogun bakima alip cuma gunune kadar burda kalacak o zaman birdaha degerlendiririz demisler. Onlarda babami yatirip geri gelmisler. Bende baska bir sehirde oldugum icin tam bilgi alamiyorum, hastanede yeterli oda olmadigi icin  yogun bakimda sans eseri bir yer bosalinca hemen oraya almislar acikcasi korkuyorum zaten moral olarak  çökmüştü babam,  bide bu durum olunca   babami nasil toparlariz bilemiyorum. Bizi korkutuyolar kemoterapi aldigi icin enfeksiyon tehlikeli diye.Ne yapacağimizi şasirdik, çok zor bi durum özellikle devlette tedavi görüyorsaniz. Onkoloji doktoruna ulasamiyoruz,sizden baskada soracak kimsem yok kusura bakmayin hocam. Hakkinizi helal edin.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2021 Saat 01:13
WBC: 13.5  biraz supheli bir deger..
Takip edin. Ates olursa, antibiyotik baslayin. 
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2022 Saat 21:08
Iyi gunler Kadir Bey .23 aralikta size yazmistim babamin durumunu . Ne yazıkki babami 12 saat sonra kaybettik. Gece yogun bakimda entube etmisler. Daha sonrada 2 kere kalbi durdu. Ilkinde geri dundu  fakat 2. sinde 
hic uyanmamak uzere bir daha uyanmadi. 
 Müsade ederseniz kafama takılan birseyler var sormak istiyorum. Doktorlar crp ye enfeksiyon diyorlar, sizde yukarda yazmistiniz bana crp hucre yikimi. Enfeksiyon olsa babamin ateslenmesi gerekmezmiydi? Ama babam hic atwslenmedi aksine 22 aralik gecesi cok fazla terlemis ve sirtima bicak saplaniyo gibi oluyorum demis. Ve arkasina nefes darligi baslamisti. 
Sorum tam olarak crp neden yukselir ?eEnfeksiyon sebebimi crp?
Anlayisiniz icin simdiden tesekkur ederim.Beni de crp hakkinda bilgilendirirseniz sevinirim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2022 Saat 03:15
Basiniz sagolsun! Muhtemelen, agir bir Enfarktus gecirdi. 
CRP: DAIMA, hucre yikimini gosterir. Antibiyotik gereken  Enfeksiyonu; WBC yuksekligi gosterir.
Maalesef, Turkiye'de, Tip egitimi verebilecek kapasitede, "Hoca" vasfinda, Prof. kalmamistir. 
Bu da nereden bellidir, Dunyadaki EN meshur cocuk hastaliklari kitabi olan, "Nelson Pediatrics" kitabinin
20. baskisinda, tarihinde ilk defa Turk Yazar Prof. hemde 6 yazar, bulunmaktadir.
Geriyede  iste bunlar Turkiye'de  kalmis kifayetsiz Prof.larin yetistirdigi doktorlar kalmistir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Oca 2022 Saat 03:19
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.