Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bronşit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bronşit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bronşit
    Gönderim Zamanı: 19 Ara 2021 Saat 14:48
Hocam Merhaba, 

Kızım 4,5 yaşında bronşit oldu. Ciğerde hırıltı ver. 1 gün 38,7 ye kadar çıkan ateş oldu ateş düşürücü vermedik ve düştü. Balgam( sarı yeşil arası bir renkte) var ve ciğerden gelen hırıltı var. Doktorumuz bronşit dedi. Viral kendiliğinde geçmesini bekliyoruz, ilaçsız. Sıkışırsa ventolin uygularsınız tedavi etmez sadece rahatlatır anlık dedi. 1 ay ara ile 2 bronşit. Hocam sorularım şunlar:
1. Bronşit için sıcak su buharı, cold mix, burnu serum fizyolojik + iliadin ile açmak dışında yapılacak birsey var mı? 

2. Çok hızlı bronşit oluyor. 1 ay önce oldu akciğer enfeksiyonu geçirdi. Tam olarak 2 hafta önce iyileşti. Sadece 3 gün kreşe gitti ve hemen tekrar oldu. İlk hastalık geçmemiş olabilir mi? Yoksa artık ciğerlerinde hassasiyet mi oluştu. Hemen etkileniyor? 

3. Doktorumuz bir çocuk ventolini 2 den fazla yıl içinde kullanma ihtiyacı duyuyorsa alerji doktoru görmeli dedi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2021 Saat 21:22
Hala ogrenemedinizmi???? BU AHMAK Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler! Hepsine; ya Astim, ya
 Bronsit, veya simdilerde oldugu gibi Zaturre derler.
Sakin bu ahmaklara kanmayin.
Sadece benim grip icin anlattiklarimi uygulayin. 
Gittiginiz doktorlarin tamami SAHTEKAR! Hicbirine inanmayin. 
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2021 Saat 21:31
Hocam, sizin kitabınızdan da baktım. Ben de grip olabilir diye düşünmüştüm. Özellikle sordum. Gripte Ateş 1 günde geçmez ve daha yüksek olur dedi. Sizin kitabınızda da öksürüklü hastalıklar ile ilgili tabloda bronşit olarak çıkıyordu. O sebeple söylediği kafama yatmıştı. Burun tıkalı, balgam var ve ciğerden hırıltı geliyor. Bronşit için yapılacaklar grip ile aynı mı? Tekrarlanmaması için ye tavsiye edersiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2021 Saat 21:38
Evet, ayni. 
Butun "GRIP" denilen hastalilarin tamami; Influenze virusu gibi 3-5gun ates yapmazlar! 
Grip arazlari yapan bir suru viruslar vardir. Bilhassa Rhinoviruslar 1-2gun ates yaparlar veya HIC yapmazlar! 
Turk doktorlari viruslari hic bilmezler, zira hicbir Tip Fakultesinde, Viruslar anlatilmaz, zaten anlatabilecek
bilgiye sahip, Prof.da yoktur. 
O yuzden, asla Grip teshis edemezler, hepsine Astim, Bronsit veya Zaturre derler. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.