|
5 yaş B12 |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
iremgül
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 5 yaş B12Gönderim Zamanı: 22 Kas 2021 Saat 22:17 |
|
Merhaba Kadir hocam
5 yaş kız çocuğum 16.5 kilo. Boy:108 cm. D vit :24 (normal değerler 30-100) 3 ay boyunca forte-d 150.000 damladan günlük 3 Damla D vit kullandık 24.80 oldu. Hiç yükselmemiş. Aynı damladan 5 Damla olarak 3 ay boyunca tekrar kullanın dedi.doktorumuz. B12:268 (normal değerler 211-911) haftada 1 olmak uzere dodex İğne verdi. 5 yasa göre B12 değeri yeterli degilmi? Ne yapmalıyız? Henüz ilaçları almadık. Beslenmesi Çok iyi değil. İştahlı bir çocuk değil. Boyuna göre biraz zayıf duruyor. Gelişimi nasıl? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Kas 2021 Saat 04:25 |
|
1- Her zaman soyluyorum.. Turk doktorlari D vitamini kullanmasini bilmezler. SALAK olduklari icin, bir kitap
acip, okumaktan bile acizdirler. Butun sut ve sut urunlerinin D vitamini katkili oldugu Amerika'da kullanilan D vitamini takviye dozlari ile, hicbir urununde D vitamini katkisi olmayan Turkiye'de D vitamin eksikligini duzeltmeye calisirlar! Sakin bu salaklara kanmayin. Ideal aralik: 50-100 arasidir... 150'nin ustunde zehirlenme riski BASLAR!! Bu ay bir tane, 1 ay sonra tekrar 1 ampul icirin ve Mart ayinda tekrar olcum yaptirip, bana yazin. 2- Turkiye'deki B12 uygulamalari tamamen SAHTEKARLIKTIR! B12 eksikligi cocuklarda OLMAZ! B12 eksikligi yaslilarda, midedeki "Intrensek Faktor" eksikligi sonucu B12 vitamini emilemedigi icin olur!!! O yuzden agizdan B12 vitamini verilmez, igne ile yapilir. SAKIN Turk doktorlara bu konuda inanmayin. Hepsi, alacaklari avantalarin pesinde. |
|
![]() |
|
iremgül
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Kas 2021 Saat 16:08 |
|
Hocam tekrar merhaba. Dodex ampulü iğne olarak yaptırmamizi önerdi. B12 değeri 268. Normal değerleri 211-911. 5 yaş kızım için 268 değeri yeterli değil mi? İğneyi yaptırmam gerekiyor mu? Birde eczanelerde B12 1000 Mcg lik spreyleeri var onlarda ağızdan alınıyor bu spreyleri kullanmak gereksiz mi olur? Kızımın B12 değeri 268 yeterliiyse herhangi birşey kullanmayalım.. teşekkür ederim iyi ki varsınız
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Kas 2021 Saat 18:32 |
|
NE IGNESI!! Ben ne anlatiyorum??? Yapilanlar sahtekarlik. Sakin igne filan yaptirmayin.
Bunlari da o SAHTEKAR doktora aynen iletin.
|
|
![]() |
|
iremgül
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Kas 2021 Saat 20:20 |
|
Sayin Kadir hocam iğneyi yaptırmayacağım. Kafamız karıştı o yuzden size sordum. sizin değerli bilgilerinize göre hareket edeceğim çok teşekkür ederim..
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|