Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kaka yaparken zorlanma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kaka yaparken zorlanma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Halek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 169
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kaka yaparken zorlanma
    Gönderim Zamanı: 12 Kas 2021 Saat 18:28
Hocam bebegim icin de danismak istedim. 1 yasinda erkek, birseyler yedirmeye yeni basladim.anne sutu aliyordu sadece. İki gundur kaka yaparken agliyor.cika cika siki bir yumru kaka cikiyor. Verdigim seyler, yogurda az yulaf, sutle balkabagi, irmikli hurmali sutlu muhallaebi ve mercimek corbasi.su neredeyse hic istemiyor, her firsatta anne sutu devam.bu gecici midir yoksa verdigim seylerde mi bir terslik var? Bayagi agliyor kaka yapacakken.

Düzenleyen Halek - 12 Kas 2021 Saat 18:41
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2021 Saat 20:02
Anne sutu varsa, SON DAMLASINA kadar anne sutu verilir. 
BU sacma sapan; "Yulaf, balkabagi, irmik, Hurma, Mercimek" NE ALAKA! Bunlarin hicbiri 1 yas cocuk gidasi
 degildir.  Bu sacma sapan tuzaklara duserseniz, sizi her ay doktor/diyetisyen gitmeye mecbur birakirlar. 
Eskiden uyguladiklari; Sebze Corbasi sacmaligi aciga ciktigi icin, artik boyle salakca gidalarla ugrasiyorlar. 
Anne sutunden yer kalirsa, ONCE "Kutu sutlerine" baslayin. Sute alistiktan sonra, kahvalti, yogurt ve sut ile
hazirlanmis muhallebi verilecek. Bunlardan sonra, yer kaliyorsa; Acisiz tarhana corbasi, suzme mercimek
(besamel soslu), Yayla corbalarini verin. Bunlardan sonra da, kiymali sebeze yemeklerini catal ezmesi 
yapip, yogurt ilave edip verin. 

SAKIN cocuk beslenmesi icin ona buna para odemeyin! Siz yemek yapmasini hic bilmeyen Amerikali bir
 anne degilsiniz....

Yukarı Dön
Halek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 169
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2021 Saat 20:18
Hocam, bebegim prematureydi ve basindan beri size danisarak ilerliyorum.hic doktora goturmuyorum.az  da olsa kilo aldigi surece anne sutuyle devam ettim.bir iki aydir kilo almayinca dediklerinizi yapmaya basladim.kutu sutu kesinlikle icmiyor.biberon almiyor.bardaktan icmiyor.su bile icireniyorum.ben de sutun icine irmik, balkabagi ,yulaf gibi aklimca hafif ve besleyici olacagini  dusundugum  seyler ekleyerek denemeye devam ettim.hatta yeni yeni biraz yiyor.asla onlari da yemiyrdu, size de aglayacak halde yazmisimdir bunu.bublarin 14 ay icin uygun olmadigini hic dusunemedim. Kahvalti da yemiyor, yumurta bir ufak verirsem agzina ikincisini asla almiyor.ne yapacagimi sasirdim inanin.yeni yeni mercimek corbasi tarhana corbasi  ve dedigim seyleri yer gibi oldu, seviniyordum ben de. :(

Düzenleyen Halek - 12 Kas 2021 Saat 20:29
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.