|
Antibiyotik Hakkinda |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mesli ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Tem 2020 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 93 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2021 Saat 08:20 |
Değerli kadir hocam,
Herseyi sormamaya forumdan okumaya çalışıyorum. 6.5 yasinda 1. Sinifa giden oğlum var. 5 gundur 39 derece üstünde atesi var. Sadece geceleri sayiklamaya basim ağrıyor dediğinde dolven verdim. 5. Günün sonunda ates 24 saat ara verdi oyun oynadı keyfi yerindeydi. İyilesti diye sevindim. 6.gunun gecesi 39.3 ölçüm. Agizda koku yoktu dun gece koku aldim. Dilin fotoğrafını size gondereyim 1- gercekten antibiyotik kullanması gerekiyorsa idi cocugun durumu daha da mi kötüye giderdi? 2- Antibiyotik kullanmasi gereken fakat vermediğimiz nasil bir tablo cikar karşımıza detaylı bir çerçevede anlatır mısınız? Bundan sonra karşılaştığım durumlarda sınırlarımı bilmek istiyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117976 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Antibiyotik gerekmiyor.
2- Daha ilk ateşlendiğinde, Antibiyotik gerekiyor idi ise, iki durum olabilirdi: - Kendiliğinden iyileşirdi. - Her gün daha kötüye giderdi, arada iyileşme süresi ASLA olmazdı.
|
|
![]() |
|
Mesli ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Tem 2020 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 93 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tesekkur ederim.cevabi yazınız için. Cocugumda ateş sonrası agiz ve dis etlerinde yaralar aftlar olustu. Yemek yemek cocuk icin cok izdirapli. Tantum verde spreyi yaptırmıyor. Agiz ici yaralara ne yapabilirim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117976 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Pyraldin sol sürebilir veya bir damlalık ile damlatabilirsiniz. (bir damla dil üstüne, birer damla yanak içlerine.)
|
|
![]() |
|
Degerli hocam, oğlum 6.5 yasinda ve 1 sinif. Grip aşısı yaptırmayı düşünüyorum. İlk defa grip aşısı olacak. Kardesi var 2.5 yasinda. Ona da yaptırmalı miyim dozu ne kadar olmali 2 doz mu olacaklar
|
|
![]() |
|
Degerli hocam, sizden cevap bekliyorum. Saygilar
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
6.5 yas: Tek ve tam doz yapilir.
2.5 yas; 1 ay ara ile yarim doz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|