Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sıcak çarpması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sıcak çarpması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 674
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sıcak çarpması
    Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2021 Saat 03:08
Hocam tatile gitmiştik dün döndük geldikten sonra benim ateşim 37.8 falan oldu karın ağrısı ve halsizlik vardı ilaç kullanmadım sabaha geçti.Bugün oğlum sabah ishal oldu öğlene doğru kusma ile birlikte bir süre devam etti.Ateşi çıktı.Genel durumu iyi değildi sıvı kaybı oldu diye doktora götürdüm.Enfeksiyon olabilir dedi ama enfeksiyon çıkmadı kan tahlilini ekliyorum.Ateş düşürücü kullanmak istemiyorum ama genel olarak sürekli uyku hali ve bitkinlik var.Ateşi de 38.5 civarı seyrediyor.Ateşten korkmayın diyorsunuz hep onun için rahatlıyorum ama sürekli olunca da korkuyorum.Biraz terleyince ateşi düşer gibi oluyor sonra tekrar aynı oluyor.Üstünü örtmek istiyor çok sıcakladığı için açıyorum bu seferde çok titriyor.Midem ağrıyor diyor hiç bir şey yediremedik öğlen 1 tost dışında.Akşam da onu çıkarttı zaten.Sıcak mı çarptı yedikleri mi dokundu anlamadık hocam.Önceki yazılarınızı okudum sıcak çarpmasına bir şey yapılmaz serin tutun demişsiniz ama çok titryor serin tutunca da ne yapacağımızı şaşırdık.Güneş çarpmasıyla ilgili çok kötü şeyler okuduk.Ama sizin dediğiniz aklıma geldi onlar sadece korkutmak için yazılır demiştiniz.Başka bir arkadaşa yazmıştınız 1 günden fazla sürerse ateşi güneş çarpması değildir gribal enfeksiyondur diye.Oğlumun ateş ishal ve bazen kusmadı haricinde başka burun akıntısı öksürük hapşuruk yok yine de grip olabilir mi?Nasıl bir yol izleyelim

Düzenleyen zeynep82 - 28 Ağu 2021 Saat 06:30
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2021 Saat 09:28
Muhtemelen arkadan ishal gelecek, bir şey yapmayın. 
Eski cevaplarımı okuyun.
Yukarı Dön
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2021 Saat 09:32
İshali de var hocam başladı ateşi de düşmüyor eski yazılarınızı okuyorum.Gittiğimiz tatil köyü ile konuştuk şimdi kumluca tarafında salgın varmış ne olduğu anlaşılmamış dizanteri olabilir dediler.Dizanteri olursa yapacağımız bir şey var mı?Probiyotik versek rahatlar mı

Düzenleyen zeynep82 - 28 Ağu 2021 Saat 09:35
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2021 Saat 13:00
Sakın ha!! Probiyotikler SADECE, Antibiyotiklerin sebep olduğu ishallerde işe yararlar. 
Rutin bir ishal ilacı değildir. Sakın Türk doktor aklı ile iş yapmayın. 
Dizanteri'nin; Amipli ve Basilli olarak iki cinsi vardır. 
Her iki Dizanteri şeklinde de; kaka çok az miktarlarda olur ve DAİMA sancılı bir dönemden sonra olur. 
Kaka, "güvercin pisliği miktar ve kıvamındadır. Dizanterilerde ASLA diğer ishallerde olduğu gibi bol sulu
kaka yoktur. 
Dizanterilerde Flagyl kullanılır. 

Yukarı Dön
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2021 Saat 13:18
Gaita tahlili yaptılar şüphe olunca.Sonuç bir şey çıkmadı.Su gibi olduğu için yanlış da çıkmış olabilir dediler tedbiren ilaçları verelim kullanın dediler.Zaten dediğiniz gibi su gibi diğer türlü değil dizanteri de yok o zaman.Ayrıca başka birisine yazmıştınız sıcak çarpması ise 1 gün sonra düşer demiştiniz şu an tam 24 saat oldu ve ateşi düştü ama ishali devam ediyor kullanalım mı ilaçları?Bir şey daha sorayım hocam hastanede halsiz ve ateşli görünce covit olabilir test yapalım dediler ama kabul etmedim ne olduğunu bildiğim için.Ama içimize de kurt düştü evde 2 kardeşi daha var bizde de kardeşlerinde de bir sıkıntı yok. Covit olma ihtimali yoktur değil mi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2021 Saat 14:53
Sakın hiçbir ilaç kullanmayın. 
Yukarı Dön
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2021 Saat 04:14
Hocam merhaba dün size yazdıktan sonra ateşi tekrar çıktı ve ishali hala su gibi gidiyor neredeyse 10 dakikada bir gidiyor su gibi yapıyor mide bulantısı bariz yok ama rahatlamak için kendisi çıkartmak istiyor mide yanması var ne yapacağımızı şaşırdık.İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz.Bir şey yemek istemiyor bugün su içmeye başladı sıvı kaybı ve beslenememekten başka bir sıkıntı çıkar mı hocam endşeliyiz.Reflor falan mı versek 

Düzenleyen zeynep82 - 29 Ağu 2021 Saat 08:01
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2021 Saat 10:02
Gazı çıkmış Kola veya yarı yarıya hazırlanmış; vişne-soda karışımı verin. 
Canı ne isterse onu yesin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.