Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma salgini ve bebek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kusma salgini ve bebek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Halek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma salgini ve bebek
    Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2021 Saat 10:06
Hocam merhaba. Ailede herkesi sirayla vuran karin agrisiyla baslayan kusma hadisesinde sira bebegime geldi( duzeltilmis 9.5 aylik erkek, 7.3 kg)bizde olan sekli  hicbirsey (su dahil) yiyip icememek ve tum mideyi bosaltana kadar kusma  hafif atesle beraber. 1.5 gun kadar suruyor .Simdi bebekte basladi. Sadece anne sutuyle besleniyor.kusacak olsa bile isterse emzireyim mi? Suyu da zaten zorla iciriyordum normalde de. Acaba boyle pespese kusmayla susuz kalma hadiisesi tehlikeli boyuta ulasir mi hemen? Ne yapmaliyim hocam? Varolun.

Düzenleyen Halek - 11 Ağu 2021 Saat 10:52
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117306
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2021 Saat 11:19
Her durumda, emzirmeye devam. Anne sütü içindeki bağışıklık maddeleri, hastalığın erişkinlerden daha
 kısa süre sürmesini sağlar. SAKIN, ilaç -Antibiyotik kullanmayın. 
Emzirme aralarında devamlı su teklif edin. İçerse, istediği kadar verin.

Yukarı Dön
Halek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2021 Saat 19:03
Hocam , kusma bitti ishal geldi 38 civari ates ile beraber. Bu gece 48 saat olacak.bol bol emzirmeye calsiiyorum ve su teklif ediyorum. Annem serum almasi lazim diye korkutuyor .bu sekilde devam etmem yeterli ,degil  mi hocam? Serumluk bir durum yok diye dusunuyorum ama size de danismak istedim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117306
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2021 Saat 23:04
Kusma olmayan bir çocukta, sadece ishal ile ASLA su kaybı olmaz.
Anneniz herhalde, zamanında, epey okkalı doktor kazıkları yemiş. Siz aynen devam edin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.