Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - total IgE yüksekliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

total IgE yüksekliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: total IgE yüksekliği
    Gönderim Zamanı: 21 May 2021 Saat 14:45
merhabalar hocam,

20.11.2014 doğumlu oğlum geçen gün patlamış mısır yerken dişinin uç kısmı kırıldı. Aynı şekilde 2011 doğumlu kızımında dişi kırılınca ikisini d vitamini tahlili için doktora götürdüm. Uzun zamandır doktora götürmediğim için dr kan tahlili yaptı. Ayrıca oğlumda avuç içinde iki tane ben var. bunları da doktora gösterdim.

sonuçlar aşağıdaki gibi hocam. Oğlumun total ıgE çok yüksek çıkmış ayrıca bazı değerleri yine yüksek. ınternete baktım alerji falan diyor. Şuanda aktif bir hastalığı yok. 1 ayıkken bronşiolit tanısıyla 1 hafta hastanede yatmıştı. domates yiyince dudak çevresi kızarır ve çok soğukta dudakları kıpkırmızı olur kurur, çatlar. bunun dışında herhangibir şikayetimiz yok. Bu kadar yüksek çıkınca tedirgin oldum hocam. Ayrıca 1.sınıf aşıları için sağlık ocağından aradılar ama henüz yaptırmadım. 

- Total IgE neden yüksek çıkmış olabilir hocam? başka bir test vs yaptırmamız gerekir mi?Bu durum takip edilmesi gereken bir durummu?
- Şuanda aşılarını yaptırmam doğru olur mu?
- d vitamini vermem gerekir mi?

yardımlarınızı rica ederim.
saygılarımla

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117971
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2021 Saat 19:19
1- HDL kolesterol, iyi tip Kolesteroldur. Yuksek olmasi IYI bir sey! 
2- D vit3 seviyesi: 50-100 araliginda olmalidir. 1 ampul Dvit3 icirin ve her sene tekrarlayin.
3- IgE baya yuksek. Bu derecede yukseklik, genellikle :Barsak solucanlarina isaret eder.
Bugun: 2 olcek , 15 gun sonra tekrar 2 olcek icirin. (2 olcek=20ml)
4- Dis kirilmasi D vitamini DEGIL, Fluor eksikligini gosterir. 16 yasina kadar her gun 4 tane, Dentifluor 0.25
cigneyip(veya agizinda eritip) yutsun. 

Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2021 Saat 21:52
hocam, 

nadiren popom kaşınıyor diyor ama öyle sürekli olan bir kaşıntı, karın ağrısı yok. ayda iki kez civarı uykuda çiş kaçırıyor. gündüzde oyuna dalıp ufak ufak çiş kaçırıyor. arada da uykuda ağzından salya akıyor 

esas aklıma taklılan hocam, yükseklik lenfoma nedeni de olabilir diyordu internette.
herhangibir ateşi hastalığı yok. gayet hareketli bir çocuk. 
diğer kan değerlerine göre de böyle birşey olamaz değil mi okuyunca tedirgin oldum sormak istedim. 
Biruni de testi tekrar ettirsem mi hocam ne dersiniz?

çok çok sağolun, varolun
saygılarımla

Düzenleyen envberna - 21 May 2021 Saat 21:59
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2021 Saat 02:27
Internetteki, Turk doktor yazilarini sakin okumayin. Tamami sizleri korkutup, doktorlara kosmaniz icin
 yazilmistir. 

Yukarı Dön
sakay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sakay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 01:42

hdl yüksekliği zararsızmı ?

Düzenleyen sakay - 10 Şub 2024 Saat 15:17
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 05:47
HDL, faydali kolesterol! ZARARLI DEGIL!!!!! Hastaliklardan korur!!! 
LDL ve bilhassa VLDL zararlidir. 
Yukarı Dön
sakay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sakay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 15:17
kolesterole bağlı felç beyin kanaması kalp krizi olmazmı?ne kadar sürede olur? bunları iyi kolesterol kötü yada trigliseridmi yapar?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 19:35
Saka gibisiniz. Yazilarimi en bastan okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.