Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Biontech mi Sinovac mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Biontech mi Sinovac mı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 467
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Biontech mi Sinovac mı?
    Gönderim Zamanı: 13 Nis 2021 Saat 20:28
Hocam sonunda merkezdeki öğretmenlere de aşılama randevuları açıldı. Ancak hangisini olacağımı bilmiyorum. Siz Biontech oldum demiştiniz. Biontech mi olalım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2021 Saat 20:37
Tercih imkaniniz varsa, BionTech olun. 
Yukarı Dön
balkongülü Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 144
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2021 Saat 23:48
Hazır konu açılmışken buraya yazmak istedim. Kadir bey ben emziriyorum 4 aylık bebeğim ben de mi biontech i seçeyim? Seçme hakkı veriyorlar.
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2021 Saat 00:18
Evet hocam tercih bize ait. Ancak Biontech için içeriği farklı, RNA’yı değiştiriyor, farklı bir teknoloji ile üretildi diye çok söylenti olunca emin olmak için size sormak istedim. Bilgilendirebilir misiniz hocam farkını ya da üstün yanlarını? Eminim herkes fikrinizi merak ediyordur. Daha önce belirtti iseniz affınıza sığınıyorum. Yıllardır sizi takip edip, sürekli okumama rağmen kaçırmış olma ihtimalim var.

Düzenleyen Adeniz - 14 Nis 2021 Saat 00:20
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2021 Saat 03:11
Duyduklarinizin tamami palavra! 
BionTech asisi, virusun uzerindeki diken (Spike) proteinini ihtiva ediyor. Ayrica da; RNA degil, mRNA.  Yani;
messengerRNA. 
Asi adele icine verildiginde, mRNA,"Dentritic" hucreler tarafindan aliniyor ve bu hucreler tarafindan immun
 sisteme tanitilip, virusa karsi antikorlar yapilmasini sagliyorlar. 
BionTech asisi ile ilgili makalemi Yazarlar kismindan okursaniz, bu sirketin ZATEN mRNA teknoloji ile kanser
tedavileri uzerinde calistiklarini goreceksiniz. 
Yani firma salgin cikinca, bu mRNA teknolojisi ile ugrasmaya baslamis degil. Senelerde beri bu teknoloji 
ile ugrasiyordu.

Ayrica da; bizde SALAK cok! 
  ".... RNA’yı değiştiriyor, farklı bir teknoloji ile üretildi diye çok söylenti.."
O geri zekali ve cahil SALAKLARA sormak lazim!!!  Hangi RNA'yi degistiriyor??? Insan genetigi DNA!! 
Siz Turkiye'deki doktorlarin viruslar hakkinda bir bilgi sahibi olduklarini mi saniyorsunuz? 
O  Prof.lara bir sorun bakalim; Virus RNA'si nasil oluyorda, insan hucrelerindeki DNA yapisina uyum 
saglayip, replikasyon denilen cogalma isini yapabiliyormus? 
Viruslar hakkindaki makalelerimi okuyun. 
Bilhassa benim, seneler evvel yazdigim Coronaviruslar makalemi de okuyun. Turk Prof.larla benim
 aramdaki farki gorursunuz. 

Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2021 Saat 12:02
Teşekkür ederim hocam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.