Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ikizler beslenme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ikizler beslenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelalim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 237
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zelalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ikizler beslenme
    Gönderim Zamanı: 12 Nis 2021 Saat 14:10
hocam merhaba,
33 haftalik 1800gr. dogan ikiz erkek bebeklerimiz var. 3 aylik 4400 gr. oldular. tum gun boyunca kriz halinde agliyorlar, asiri da gazlilar. 3 gunde bir kaka yapiyorlar ve bugun ikisinin de kakasi yesil olmustu. 3 saatte bir, gunde 6 yada 7 kere sadece mamayla besleniyorlar. nezaman ne kadar versem, 90-105 cc hatta 120-150-180 denedim onlari bile ictikleri oluyor hocam.ve hatta beslenmelerinden yarim saat sonra bile yine versem yine iciyorlar, hic sasmiyor bu. yillardir takip ediyorum sizi, ama bu beslenme miktarlarini bir turlu netlestiremiyorum hocam, hala bocaliyorum.az versem mi iyi, cok versem mi, surekli aglama krizi halindeler, ne zaman tam acikiyorlar ne kadarla doyuyorlar anlayamiyorum ama 2 saatte bir besledigimde ikisi de kusuyor, o yuzden 3 saatte bir veriyorum. siz istedikleri zaman istedikleri kadar verin diyorsunuz ama anlayamiyorum ki, tum gun biberonu versem yine icecekler. nasil devam edeyim hocam, en azindan 3 saat yeterli bir aralik mi, daha mi uzatmam gerekir? rahatsiz oluyorlar mi derseniz tum gun rahatsizlar, sari kakada da, 75ccde de yesil kakada da 150ccde de rahatsizlar hep, derin ve uzun uykulari cok az. nasil yapayim hocam? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119426
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2021 Saat 18:35
Anne sutu YOK ISE:
1-  4.4kg bir bebek; gunde en fazla 5-6 kere beslenir. 
Her alista ortalama: 150ml alir.  (100-180 araliginda olabilir) 
Gazlarini iyi cikarin...
2- Mama hazirlanisina cok dikkat edin. Her 30ml'ye 1 olcek mama konulacak. Olcege mama once tepeleme
 alinacak, sonra bir bicak sirti ile ve bicagin yanlamasi ile BASTIRMADAN, siyrilip fazlasi dokulecek. Once
su konulacak, SONRA mama ilave edilecek. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.