Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
neslis82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı neslis82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma
    Gönderim Zamanı: 23 Mar 2021 Saat 23:41
Hocam merhaba,
Kızkardeşimin 02.02.2021 tarihinde 3250 gr kızı oldu.1.ay sonunda kilosu 3850 oldu.Yaklaşık 20 gündür aşırı kusması var.Anne sütü alıyor.Emzirdikten sonra kısa sürede bazen 1 saat sonra hafif salyalı topak şeklinde kusuyor.En sonunda da su çıkarıyormuş sanırım mide suyu.Kusma ile ilgili yazdıklarınızı okudum ama şu an kilosunu bilmiyorum yarın doktora gidecekler.
Gece uyuyunca yatağına yatırdığında biraz beklemiş kızkardeşim,gözlerini açmış sesini çıkarmamış bebeğimiz aniden ağzından burnundan kusmuş.Rengi morardı dedi panikle sırtına falan vurup,yüzünü yıkayıp burnunu ağzını temizlemişler,nefes alamamış bebek.Beklemeseydim uyusaydım boğulurdu diyor,uyuyamıyor anne geceleri.Bebeğin reflü yatağı da var hocam nasıl düzelir bu durum?

Düzenleyen neslis82 - 24 Mar 2021 Saat 02:02
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119235
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2021 Saat 03:52
Yastiksiz ve yuzukoyun yatirin. Merak etmeyin, "Ani bebek olumu" filan olmaz. Ani bebek olumu asiri sicak
 tutulan bazi bebeklerde olabiliyor. 
Beslenme aralarini ACIN.. Hala 3 saat aralarla besleniyorsa, kesin kusar. 

Yukarı Dön
neslis82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı neslis82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2021 Saat 22:04
Çok teşekkürler değerli cevaplarınız için hocam.Bugün kızkardeşim doktora götürdü.20 günde 150 gr kilo almış.Doktor reflüden şüpheleniyorum diyerek ultrason ve idrar tahlili istemiş.İdrarı iye varsa o da kusma yapar demiş.Ultrasonda yemek borusunda hava olduğunu söylemiş doktor.Normalde hava midede olur,reflü olma ihtimali yüksek ama ilaç şu anda vermiyorum izleyelim demiş.İdrarı yaptırmamışlar.Bıgün sizin dediğiniz gibi beslenme aralarını açarak 4 saatte 1 emzirdi.(2 öğün)Her emzirmesinde kustu ama az miktarda,önceki kusmaları gibi değil.Şu an dediğiniz gibi devam edecek,sadece gece kusarsa uykuda duymazsam korkusu var dün gece çok korkmuşlar 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119235
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2021 Saat 04:10
Ne "Reflu'su"  Allah askina... Bunlar artik iyice cahilligi ele aldilar! 
SAKIN o cahil doktorun hicbir dedigine kanmayin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.