|
kendim için |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Mar 2021 Saat 19:37 |
Hocam iyi akşamlar. Ben daha önce kan tahlillerimi size göndermiştim ve aneminiz var, ilaç kullanmanız gerek demiştiniz. (Daha yenilerde) Demir ve demir deposo boş.. BUna bağlı olarak kansızlığım var. 45 yaşında ve 47 kiloyum...bayanım... hocam bu bilgiyi veriyor olmamın sebebi şu:
2 dişimde iltihap var ve antibiyotik kullanmam gerek.. En son antibiyotiğimi 5 sene önce içmiştim... çok daha önceleri kullandığım zamanlarda bir yan etki ya da alerji yoktu.. ama daha sonra da ihtiyacım olup kullanmaya başlayınca , daha ilk kapsülde fenalaşma oldu.. zaten tansiyonu düşük biriyim. 9/5 genelde.. ama kendimi bu tansiyonda iyi hissediyorum.. tansiyon düşüklüğünden kötü değilim.. hatta bir ara 13/9 a çıkmıştı.. çok kötü olmuştum.. bu antibiyotikler ( enfeksiya, cefaks) tansiyonunu düşürmüştür demişti doktor o zamanlar.. o sebeple fenalaşmışsındır demişti... hocam şimdi dişlerimden 2 si hem ağrıyor hem de enfeksiyon geliştiği için dişlerde, antibiyotik kullanmam zorunlu... cec 1000 mg sabah akşam kullanmam gerekli... daha henüz başlamadım korkudan.. çünkü etkilerinden çok fazla korkuyorum... bulunduğumuz yer hastane olarak çok kötü bir yer... hocam kanım az, kilomun da az olduğunu söylüyor doktorlar... cec antibiyotik bana ağır gelebilir mi diğerleri gibi.. ki diğerleri 500 mg idi... bu cec 1000 mg ve günde 2 gr almak zorundayım... kansızlık sebebi ve kilo azlığından kaynaklanıyor olabilir mi hocam ... bir yandan da dişlerim bana çok acı veriyor.. kaç gün oldu, uyuyamadım ağrıdan...ne yapmalıyım hocam...antibiyotiği her şeye rağmen kullanıp bir bakayım mı duruma :(
Düzenleyen leyli - 03 Mar 2021 Saat 19:39 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118542 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Su andaki HGB degeriniz; 12g/dl'nin altinda ise, Demir ilacina devam edin.
CEC efervesan oldugu icin, tamamini icmeden az miktar icip, bekleyin. Reaksiyon olmazsa, devam edersiniz.
|
|
![]() |
|
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
o zaman sabah yarım ve akşam yarım alıp bir bakayım...hocam, bir şey olmazsa yarım içtiğim gün dahil kaç gün içeyim ilacı..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118542 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
En az 5 gun icin. Bir sey olacak ise, ilaci aldiktan hemen sonra kendini belli eder. 10 dakika sonra, kalan tamamini icin.
|
|
![]() |
|
hocam HGB değeri evet 12 nin altında.. dün özel bir hastanede dahiliye bölümüne gittim.. acile git hemen serum takalım dedi... depo boş, demir nerdeyse yok dedi..damardan demir verelim acilde dedi.. ben de yaptırmadım.. size sormak istedim..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bosverin. Onlarin derdi, yatirip, sizi veya devleti kaziklamak.
Etli gidalarinizi arttirin, veya harhangi bir Demir ilaci kullanin. Serum seklinde Demir tedavisi, son derecede allerjen bir tedavidir, zaten sizde de gerekmez. Serum ile Demir tedavisi BIR TEK; anemi sonucu sikayetleri (carpinti, solunum guclugu gibi) olanlara uygulanir. Ayakta dolasabilenlere DEGIL.. Ama NIYET baska!!
|
|
![]() |
|
çok sağ olun hocam..
|
|
![]() |
|
4 gün önce yazmıştım size... Diş için doktora gittiğimde bana agumentin 1000 mg*2 vermişti.. ilaç çok büyük olduğu için malesef ki yutma sıkıntım olduğu için suda eriyen aynı miligiramda CEC isimli ilaç aldım .. diş doktoruna da sordum.. agumentin yerine CEC olur mu diye.. olur için dedi..ve bu akşam da içince tam 4 gün içmiş olacağım. 7 güne tamamlayacağım... fakat hocam akşam da içince tam 4 gün olacak fakat, hala elimle ellediğimde dişim çok acıyor, ağrıyor.. özellikle bir noktası... hocam antibiyotik kaç günde fayda eder... neden ağrım kesilmedi hala.. ilaç işe yaramadı mı acaba? :( başka insanlara da soruyorum.. 2-3 günde kesiyormuş antibiyotik..
Düzenleyen leyli - 08 Mar 2021 Saat 18:18 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|