Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dis absesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Dis absesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 199
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dis absesi
    Gönderim Zamanı: 03 Şub 2021 Saat 23:02
Merhabalar hocam,

20.11.2014 dogumlu oglumun iki hafta once disi agirmaya basladi ve abse oldu. Hafta sonuna denk geldigi icin hemen discisine goturumedim. Absenin fotosunu cektim ve druna gonderdim. Dr augmentin 400 verdi. Bir hafta kullandık. Absesi indi agrisi gecti. Ilacin 15.gunu dru gelin demisti. Gittigimizde dr o disi kanal tedavisi yapti. Islemden 4-5 gun sonra resimdeki gibi yine bir abse cikti o kisimda. Agri yok, fircalarken ben farkettim. Dru izleyelim diyor. Ama icim rahat etmedi sormak istedim size.

Bu abse onemli mi neden tekrar cikti? Vucutta baska zarara neden olur mu?
Ayrica 1.sinif asilari icin aradilar saglik ocagindan bu durum oldugu icin asilari yaptirmadim henuz. Hemen yaptırayım mi hocam

Sagolun,
Saygilarimla

Düzenleyen envberna - 03 Şub 2021 Saat 23:22
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120020
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2021 Saat 02:45
1- Asilarini, hasta olsa bile yaptirin.
2- Dis koklerindeki hadise tedavi edilememis olabilir. 
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 199
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2021 Saat 09:47
http://m.YollaYap.com/busd/1612679816390.jpg

Hocam oglumun disinin son durumu resimdeki gibidir. Iki gun once tekrar disciye gittik. Rontgen cekti. Kanal tedavisi yapilan disi tekrar acmiyoruz dedi. 15 gun daha bekleyelim qpse gecmezse disi cekicem diyor. Sonrada o kisma yertutucu koyacakmis bosluk kapanmasın diye arkadaki gercek dis gelene kadar.

Antibiyotik kullandigi donemi de sayarsak neredeyse bir aydir bu disi abseli. Kanal tedavisi yapildi ama hala abse durumu var. Benim korkum bu abse kalbe bobrege vucudunda baska yere zarar verir mi? Dr röntgenle bunun riskini anlar mi? Hocam beklemek dogru mu? Baska dr da gitsen diyorum. Ama cocugu da korkutmak istemiyorum dr dr gezip

Agri veya bir sikayeti yok normalde sadece oraya bastirinca agiriyor diyor. Tekrar antibiyotik gerekirmi? 

Bana yol gosterirseniz cok sevinirim.

Cok tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120020
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2021 Saat 18:36
Antibiyotik gerekebilir. Discinizle gorusun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.