Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Korona virüs
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Korona virüs

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ecrinfeyza Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ecrinfeyza Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Korona virüs
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2020 Saat 16:37
Merhaba hocam ben 37 yaşında bayanım yaklaşık 1 hafta önce korona virüse yakalandim.Bendeki bulgular sadece sırt ağrısı ve birazda halsizlik.Ates , öksürük vs bir bulgu yaşamadım.Sizin tavsiyelerinizle ilaç almadan çok şükür iyi bir şeklide atlatiyorum ama dün akşam yemekte ağzımın içinde sanki bir çamur gibi(paslı bir his)oluştu ve bir anda midem bulandı yediğim yemekten hiçbir zevk alamadım sabah uyandığımda bu his kahvaltıda da devam etti  inanın hocam yediğim kahvaltı bir iskenceydi.hocam boylee bir bulgu hiç okumadimo.Normal bir sureçmi.Şimdiden teşekkürler.Allaha emanet olun.u
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118680
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2020 Saat 19:16
O; "tad kaybi" aylarca surecek, ve yapilabilecek bir sey yok! 
Yukarı Dön
EFEMER Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EFEMER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2020 Saat 01:05
Hocam affınıza sığınarak soruda dikkatimi çeken bi yerle ilgili bişey sormak istiyorum. Covid 19 da ciğere inme hadisesi gerçekleşmemiş olsa bile bu sırt ağrısı niçin oluyor. Çevremdede ilaç kullanan kullanmayan bi çok kişiden sırt ağrısı olduğunu duyuyorum. Bu ağrı kas ağrısı mı ciğerle ilgili mi nasıl anlaşılır.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2020 Saat 03:46
Akcigerle ilgisi olsa, solunum sikintisi olur, solunum sayisi artar.
Eger bu agrilar gogus kafesinin yanlarinda oluyorsa, "Yan agrisi" (Pleurodynia) olabilir, Novangin tablet agrilarina cok iyi gelir.
Tam sirtta oluyor ise, sirti terli iken soguga cikmakla olur. Bunada sicak kompres ve Novalgin iyi gelir. 
Yukarı Dön
esşi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 309
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esşi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2020 Saat 18:08
hocam merhaba,

öcenlikle evden çalıştığımı sadece alışveriş için dışarı çıktığımı belirtmek isterim, geçtiğimiz çarşamba günü hafif kırgınlık başladı ve perşembe günü de 37,8 derece ateş olmuştu, ateş birkaç saat sonra geçti, ama kırgınlık devam ediyor. rüzgarlı soğuk bir günde dışarı çıktığım için soğuk algınlığıdır diye düşündüm ateş olmadığı için dün ve bugün birer tane gripin aldım ama kırgınlık geçmeyince bugün test olmaya karar verdim. Testin sonucu gece yarısından sonra belli olacak, ben kendimden eminken bana bu satırları yazmama sebep olan koku kaybının oluştuğunu farkettim tedirgin oldum. Hocam evde eşim ve 1-4 yaşlarında iki çocuğum bulunuyor onlarda her hangi bir şey olmadı şimdiye kadar. Testimin pozitif olma durumuna göre şunları sormak istiyorum;

-geçen hafta çarşamba günü ateşlendiğime göre o zaman mı yakalanmış olabilirim

-normal bir soğuk algınlığı olduğunu düşündüğümüz için ev içinde her hangi bir tedbir almadık o yüzden sonucu beklemeden size soruyorum; şimdiye kadar evdekilerde olmadıysa bu olmayacak anlamına mı geliyor,

-tedibir için acil yapmam gereken bir şey var mı?

çok teşekkür ederim siz olmasanız biz çok eksiğiz hocam.

Düzenleyen esşi - 28 Ara 2020 Saat 19:17
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2020 Saat 19:36
Her durumda da, ev sartlarinda ilave bir sey yapmayin. Bu sure zarfinda ZATEN olan olmus, bulasacak ise
 bulasmistir. Istirahat edin, bol sivi gida alin, HICBIR ilac veya takviye kullanmayin, bir tek ailecek, birer 
ampul Dvit3 ampul icin. 

Yukarı Dön
esşi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 309
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esşi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2020 Saat 19:49
Teşekkür ederim hocam, 

peki çarşambayı 1.gün diye sayarsak bugün 6.gün bitmiş oluyor kritik seviyeyi aşmış mi oluyorum . Ben bu satırları yazarken ateşim 38 derece çıktı hocam.

bir de , Bir yasindakiçocuğumuza duzenli olarak dvit damla verememistik şimdi 13 aylık oldu bir ampul içebilir mi ? 

En son 4 yaşındaki oğluma dvit ampul geçen hafta vermiştim ancak ampulü kırdıktan sonra icirince farkettim ki kırılan üst kısmında okadar damla kalmış yani yarım şişe içmiş onu tekrar bir şişe alıp yarısıyla tamamlayabilir miyim 

Çok teşekkür ederiz hocam size minnettarız.

Düzenleyen esşi - 28 Ara 2020 Saat 21:39
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2020 Saat 21:42
1- Evet, kritik sureyi asmissiniz. AMA, her an Mevsimsel grip kapip, tekrar hasta olabilirsiniz. 
Maske takmaya DEVAM... 
2- 13 aylik olan da, 1 ampulDvit3 icebilir. 
3- 4 yasindakine, 2 ay sonra tekrar  tam ampulicirin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.