|
Korona virüs |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Ecrinfeyza ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haz 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ecrinfeyza
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ara 2020 Saat 16:37 |
Merhaba hocam ben 37 yaşında bayanım yaklaşık 1 hafta önce korona virüse yakalandim.Bendeki bulgular sadece sırt ağrısı ve birazda halsizlik.Ates , öksürük vs bir bulgu yaşamadım.Sizin tavsiyelerinizle ilaç almadan çok şükür iyi bir şeklide atlatiyorum ama dün akşam yemekte ağzımın içinde sanki bir çamur gibi(paslı bir his)oluştu ve bir anda midem bulandı yediğim yemekten hiçbir zevk alamadım sabah uyandığımda bu his kahvaltıda da devam etti inanın hocam yediğim kahvaltı bir iskenceydi.hocam boylee bir bulgu hiç okumadimo.Normal bir sureçmi.Şimdiden teşekkürler.Allaha emanet olun.u
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118680 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
O; "tad kaybi" aylarca surecek, ve yapilabilecek bir sey yok!
|
|
![]() |
|
EFEMER ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam affınıza sığınarak soruda dikkatimi çeken bi yerle ilgili bişey sormak istiyorum. Covid 19 da ciğere inme hadisesi gerçekleşmemiş olsa bile bu sırt ağrısı niçin oluyor. Çevremdede ilaç kullanan kullanmayan bi çok kişiden sırt ağrısı olduğunu duyuyorum. Bu ağrı kas ağrısı mı ciğerle ilgili mi nasıl anlaşılır.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118680 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Akcigerle ilgisi olsa, solunum sikintisi olur, solunum sayisi artar.
Eger bu agrilar gogus kafesinin yanlarinda oluyorsa, "Yan agrisi" (Pleurodynia) olabilir, Novangin tablet agrilarina cok iyi gelir. Tam sirtta oluyor ise, sirti terli iken soguga cikmakla olur. Bunada sicak kompres ve Novalgin iyi gelir.
|
|
![]() |
|
esşi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Haz 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 309 |
hocam merhaba,
öcenlikle evden çalıştığımı sadece alışveriş için dışarı çıktığımı belirtmek isterim, geçtiğimiz çarşamba günü hafif kırgınlık başladı ve perşembe günü de 37,8 derece ateş olmuştu, ateş birkaç saat sonra geçti, ama kırgınlık devam ediyor. rüzgarlı soğuk bir günde dışarı çıktığım için soğuk algınlığıdır diye düşündüm ateş olmadığı için dün ve bugün birer tane gripin aldım ama kırgınlık geçmeyince bugün test olmaya karar verdim. Testin sonucu gece yarısından sonra belli olacak, ben kendimden eminken bana bu satırları yazmama sebep olan koku kaybının oluştuğunu farkettim tedirgin oldum. Hocam evde eşim ve 1-4 yaşlarında iki çocuğum bulunuyor onlarda her hangi bir şey olmadı şimdiye kadar. Testimin pozitif olma durumuna göre şunları sormak istiyorum; -geçen hafta çarşamba günü ateşlendiğime göre o zaman mı yakalanmış olabilirim -normal bir soğuk algınlığı olduğunu düşündüğümüz için ev içinde her hangi bir tedbir almadık o yüzden sonucu beklemeden size soruyorum; şimdiye kadar evdekilerde olmadıysa bu olmayacak anlamına mı geliyor, -tedibir için acil yapmam gereken bir şey var mı? çok teşekkür ederim siz olmasanız biz çok eksiğiz hocam.
Düzenleyen esşi - 28 Ara 2020 Saat 19:17 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her durumda da, ev sartlarinda ilave bir sey yapmayin. Bu sure zarfinda ZATEN olan olmus, bulasacak ise
bulasmistir. Istirahat edin, bol sivi gida alin, HICBIR ilac veya takviye kullanmayin, bir tek ailecek, birer ampul Dvit3 ampul icin. |
|
![]() |
|
esşi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Haz 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 309 |
Teşekkür ederim hocam,
peki çarşambayı 1.gün diye sayarsak bugün 6.gün bitmiş oluyor kritik seviyeyi aşmış mi oluyorum . Ben bu satırları yazarken ateşim 38 derece çıktı hocam. bir de , Bir yasindakiçocuğumuza duzenli olarak dvit damla verememistik şimdi 13 aylık oldu bir ampul içebilir mi ? En son 4 yaşındaki oğluma dvit ampul geçen hafta vermiştim ancak ampulü kırdıktan sonra icirince farkettim ki kırılan üst kısmında okadar damla kalmış yani yarım şişe içmiş onu tekrar bir şişe alıp yarısıyla tamamlayabilir miyim Çok teşekkür ederiz hocam size minnettarız.
Düzenleyen esşi - 28 Ara 2020 Saat 21:39 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Evet, kritik sureyi asmissiniz. AMA, her an Mevsimsel grip kapip, tekrar hasta olabilirsiniz.
Maske takmaya DEVAM... 2- 13 aylik olan da, 1 ampulDvit3 icebilir. 3- 4 yasindakine, 2 ay sonra tekrar tam ampulicirin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|