Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kkk aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kkk aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
umay ana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 116
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umay ana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kkk aşısı
    Gönderim Zamanı: 21 Ara 2020 Saat 00:50
Kadir bey merhaba, 2014 doğumlu kızıma bu sene yapılacak olan aşılar için yapılan bilgilendirme yazısında şöyle diyor' kkk aşısı daha önce 2 kez yapılanlar bu aşıyı yaptırmaz' benim de aklıma şu geldi, bu aşı 9.ayinda ve bir yaşında uygulandı, bu durumda biz bu yıl ikinci dozu yapılacak olan kkk aşısını yaptıralım mı? Şimdiden teşekkürler, kıymetli vaktinizi aldım, hakkınızı helal edin.
Krizalit kristalin...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2020 Saat 19:01
Saglik bakanligi bu SALAKLIGI yaptigi senelerde, bunun boyle olacagini defalarca yazmistim.. 
1 yasindan evvel yapilan KKK veya tek basina yapilan Kizamik asilari; YOK HUKMUNDEDIRLER.. 
Dunya'da Turk saglik bakanligi kadar, AHMAK, cahil ve BECERIKSIZ bir bakanlik bulamazsiniz..
Asi yaptigi cocuklarin ailelerine bir asi karti vermekten bile ACIZ bir bakanliktan ne beklenir ki?? 

1.doz KKK: 1 yasindan sonra,( 12-15 aylar arasi)
2.doz KKK: 4-6 yaslar arasi yapilir. 
NOKTA!!! 

NOT: Simdi bu yazdiklarimi bile anlayamayanlar olur..  
Daha acik soyliyeyim: Evet, simdi KKK asisi olmaniz gerekiyor. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Ara 2020 Saat 19:03
Yukarı Dön
umay ana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 116
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umay ana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2020 Saat 20:57
Teşekkürler doktor bey, iyi ki varsınız.
Krizalit kristalin...
Yukarı Dön
zeynep.ipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 260
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep.ipek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2020 Saat 08:57
bizide aradılar, 1.sınıfa başlayıp başlamadığını sordular başalmadı deyince o zaman seneye okulda olacak dediler.

not almışlar.ama oğlum 6 yaşında.şimdi gidip vurun desem vurmazlar.herşey şansa kaldı
Yukarı Dön
Selda_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Selda_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2020 Saat 09:20
Merhaba,
Oğlum 2014 Ekim ayında doğdu.1. sınıfa başlatmadık ama sağlık ocağını ben aradım aşı için, 2014 doğumlu olduğu için yaparız dediler.Sizin de aynı durum olduğu için yazmak istedim.Dün yapıldı aşıları.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2020 Saat 20:06
Gordugunuz gibi. Turk saglik calisanlari ASLA akil yolu ile bir is yapamazlar.. Yukardan nasil emir alirlarsa,
robot gibi o sekilde uygulama yaparlar. 
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2020 Saat 00:50
Hocam benim oglum okula 1 yil gec basladi kkk asisinin 2 dozu 7 yasinda yapilmis oldu simdi bu asi yok hukmundemidir. Ne yapmam lazim. Bagisiklik saglanmamis mi oldu. Oglum 8 yasinda. Kkk asisiyla birlikte 1 asi daha yapmislardi 7 yasinda sanirim tetanoz du. Bu asidada sikinti olur mu.
Opa asi sini kizima yaptirmayacagimi soyledim. Virusler farkli 5li karmadakinden yapilmasi lazim diyor. 5 karma kan yoluyla opa sindirim yoluyla bagisiklik sagliyor dedi cok inanmadim.agizdan  cocuk felci asisi yaptirmayacagim. Bu durumda 5 likarma asi kac doz yeterli olur sizin takvim burdakini jic tutmuyor. Doz olarak ay olarak hep farkli. Henuz tam inceleyemedim. 

Düzenleyen toprak1 - 23 Ara 2020 Saat 00:55
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2020 Saat 03:13
2. dozun, 7 veya 8 yasinda yapilmasi zararli degil.. Kizamik olmadiktan sonra, isterseniz, 15 yasinda bile
 2. doz KKK asisi yapilabilir. 

Benim asi semasi, butun DUNYADA uygulanan semadir. Saglik bakanliginin semasini bilmiyorum.
Agizdan Polio asisi; 5'li karma icindeki IPV uygulanmis cocuklar icin gereksizdir. 
Bu salakliga devam etsinler bakalim!!! Agizdan verilen  TipII Polio asisi, vahsi sekle donusup, Cocuk felci
yapabiliyor. Illaki bir kac cocuk bu TipII asi virusu ile FELC oldugunda akillanacaklar. Bakalim o zaman  ne
 b.k yiyecekler!

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.