Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kbb
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kbb

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
iparkatre Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 110
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kbb
    Gönderim Zamanı: 19 Kas 2020 Saat 19:08
Merhaba Kadir bey. Sağ kulağımdaki yoğun uğultu sebebiyle KBB doktoruna gittim bugün. Kendim konuştuğumda ya da yanımda başkası konuştuğunda uğultu sese paralel artıp azalıyor. Arada yoğunlaşıyor, helikopter kalkıyor kulağımdan sanki. Bir hafta önce hgb 9.4, üç hafta önce demir serum değerim 20 idi. Bir de pms dönemindeyim. Bu denli uğultu normal midir? Gerçi bir ay gibi bir süredir ara ara yoğun uğultu oluyor sağ kulağımda. Hgb aşağı yukarı iki ay önce de 9.6 idi. İşitme testimde ciddi bir sıkıntı yok.
Bir de boğazım temiz ama genzimde balgam öbeği var, enfekte olmuş dedi. Antibiyotik, balgam sökücü, sprey ve vasoserc verdi. Reflü sıkıntım olduğunu söyledim. Bir çok şeyi yedikten sonra genzim de acı oluyor yutkunurken, bazen sesim çatallaşıyor, göğüs kemiğimin arkasında doluluk oluyor, geğirme ihtiyacı hissediyorum. Sabahları da genzimde o balgam kurumuş oluyor ve çıkarmakta zorlanıyorum. Bunları anlatmama rağmen pek dikkate almadı. Reflü genizde tahriş yapmaz mı? Geniz akıntım falan yok çünkü. Limonlu bal ve serum fizyolojikten başka bir şey yapmama gerek var mı?

Düzenleyen iparkatre - 19 Kas 2020 Saat 19:09
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2020 Saat 19:18
Tamamen Turk doktorlarinin sahte bilgilerinin etkisinde kalmissiniz. 
1- Cinsiyetiniz.
2- Yasiniz.
3- Tansiyon, Total kolesterol, Trigliserid olcumleriniz. gerekli.

Turk doktorlari her bilmedikleri durumda: Astim, Allerji ve REFLU teshislerini pek severler. 
Reflu'de; geniz akintisi yoktur. SENELER boyunca, mide asitinin "Regurjitasyonu ile" yemek borusuna
 kacmasi sonucu olan doku degisimlerine verilen tanidir. Turk doktorlari, Astim, Allerji ve Reflu hakkinda 
hicbir sey BILMEZLER!! Sadece isimlerini ve kulaktan dolma bilgileri bilirler. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2020 Saat 19:28
Yaşım 39, kadınım. Tansiyonum 9-5, 10-6 en fazla 11-6; sıkıntım yok o konuda. Kolesterol ve trigliserid değerlerime her yıl bakılıyor ama bugüne kadar onlarda da hiç sorun olmadı. Geniz akıntım yok ama genzimde balgam ve acı oluyor ve yemek sonrası oluyor. Bir de çok acıktığımda. Boyum 160 cm, kilom 40.5. Kilo da alamıyorum. Baktırmam gereken değerleri yazarsanız yaptırırım hemen.

Düzenleyen iparkatre - 19 Kas 2020 Saat 19:30
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2020 Saat 19:35
Reflü asit azlığından olur diye biliyorum ben. Bir de dişlerim kırık dökük, yapılacak. İyi sindirilmeyen gıdalar midemi bozuyordur diye düşünüyorum. Kulak uğultularında hemen tansiyon ölçümü yapıyorum. Normalde de ölçerim, zaten düzenli ölçümlerle farkettim sol kolumda tansiyon ve nabız olmadığını. Takayasu için yazmıştım size. Yapılan tahlil ve tetkikler neticesinde şükür ki Takayasu olmadığım ortaya çıktı. Sol subklavian arter başlangıcındaki 1.5 cmlik alanda %80 stenoz varmış ve doğumsalmış. Sedimantasyon ve crp değerlerimde çıkıp iniyor iki yıldır. Diş çürüklerimle alakalı olabilir mi ki?

Düzenleyen iparkatre - 19 Kas 2020 Saat 19:36
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2020 Saat 19:48
Şimdi baktım tahlillerime. 24 Eylül’de yapılmış. Kolestrol 145, trigliserid 55, hdl kolesterol  52, ldl kolesterol  82, vldl kolesterol 11.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2020 Saat 22:47
"Reflu", asit azligi veya fazlaligi degildir. Mide asitinin yemek borusuna kacarak, yaptigi tahris ile seneler
 sonra doku degisikligi yapmasi sonucu olan durumdur. 
Bir KBB doktorunun gormesi gerekir. 

Yukarı Dön
ÜLKÜ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 290
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÜLKÜ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2020 Saat 23:30
Merhaba,
Bende de benzer şikayetler vardı.KBB ye gittiğimde aşırı kulak kiri sebep olabilir demişti,temizledi ve tekrarlamadı şikayetlerim.
Geçmiş olsun.

http://www.ulkuakcam.com
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2020 Saat 00:13
Gittim KBB'ye bugün. İlaç verdi yolladı. Kulak kirini temizledi. Hala helikopter kalkıyor sanki kulağımdan ve konuşma seslerinin şiddetine göre artıp azalıyor. Konuşma yoksa da durmaksızın iş makinesi çalışıyor kulağımda sanki. Delirtici bir durum. Kansızlıktan olabilir mi diye düşündüm ama sadece sağ kulağımda olay. Boyunla alakalı mıdır dedim, duruş bozukluğum da var. Reflü tanısı 11 yıl önce konmuştu endoskopiyle, midem o zamandan beri gün yüzü görmedi pek ama son bir yıldır berbat. Her yemek sonrası genzimde batma ve acı oluyor. Yarın ilk iş bir huni alayım kendime bari..Confused
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.