Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Su tüketimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Su tüketimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 663
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Su tüketimi
    Gönderim Zamanı: 12 Kas 2020 Saat 17:02
Hocam su içmenin öneminden çok bahsedilir oldu bu aralar.Günlük tüketilmesi gereken su miktarı ile ilgili çeşitli söylemler var.Her doktor farklı görüşte.Kiloya oranla tüketin diyen var günlük en az 2 litre diyen var.Merakım şu çok fazla su tüketmiyorum günlük aklıma susamadıkça pek gelmiyor bazen zoraki içiyorum ve 1 litreyi bulmuyor.Ama çay çok içiyorum çay da sıvı tüketimi olarak değerlendirilebilir mi?Yıllar  önce kum dökme durumum olmuştu.İki doktora sordum ikisi de çok farklı şeyler söyledi.Siz ne dersiniz 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117880
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2020 Saat 22:41
 Maalesef, bunu uyduran, salaklar var!!  "... Günlük tüketilmesi gereken su miktarı.." diye bir sey YOK!
Bu geri zekalilarin hicbir sey bildikleri YOK.
- Mevsime gore degisir.. 
- Calisan ve terleyenlerde daha fazla ihtiyac olur.
- Cocuk ve yaslilarda ihtiyac farklidir.  (Misal: 1 yas cocuguna 2 litre su icirin de goreyim!)
- Sahsin kilosuna gore ihtiyac farklidir.
- Yediklerinize gore ihtiyac farklidir. Tuzlu ve etli gida tuketenlerde su ihtiyaci daha fazla olur.
Susadiginizda SU ICIN.. Gerisi sacmaliktir.

Senelerdir sizere anlatiyorum..
Turkiye'de gazetelerde her gun sacma sapan beyanatler veren ahmaklara kanmayin. Bunlarda hakiki bir 
ilim olmadigi icin; 
- "Yuttugumuz sakizlar nereeye gidiyor " diyen ve Sakiz ile Ciklet farkini bile bilmeyen ahmaklar!
- Rhino viruslara; "Gergedan virusu" diyen cahiller.
- Split klima ile kapali sistem klima farkini bilmeyen ahmaklar.
- Burun killari ile, burun ici "cilia" denilen mikroskopik killarin farkini bilmeyen sozum ona cahil Prof.lar.
- Legionnaires (Lejyoner) hastaliginin isminin Fransiz lejyon askerlerinden geldigini sanan hodukler.
Bunlarin sonu gelmiyor.. Hergun bazi gazetelerin saglik koselerinde bu cahil-cuhela soytarilara rastlayabilirsiniz.
Bunlari okumayin bile! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Kas 2020 Saat 22:46
Yukarı Dön
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 663
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2020 Saat 23:40
İyi ki varsınız hocam yoksa bunları okuyup paranoyak olacağız.Peki çay ile de o sıvıyı karşılamış olur mu vücut 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117880
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2020 Saat 03:52
Tabii ki! 
O yuzden farkli yiyeceklerde, farki su miktarlarina ihtiyac olur. Ister Cay icin, ister Kola, hepsi su sayilir. 
O yuzden de, icme sulari kaliteli olmayan ulkelerde, su ihtiyaci: Sarap veya  Bira ile karsilanir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.