|
doğum şekli |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
kader
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 25 Ara 2019 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 276 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: doğum şekliGönderim Zamanı: 26 Eyl 2020 Saat 08:58 |
|
Kadir bey merhaba. Uzun zamandır aklıma takılıyor ve maalesef bugüne kadar gerçek bir cevap alamadım. Size danışmalıyım; bebek açısından
1.Doğum şekli bir tercih midir? 2. Normal doğumda bebek oksijensiz kalıp ömür boyu engelli kalır mı? 3. Sezaryen bebek için daha risksiz bir uygulama mıdır? 4. Sezaryen doğumda verilen anestezi dozu bebeği olumsuz etkiler mi? 5. Vakum ve forseps uygulamaları bebeğin beynine zarar verir mi? 6. Kordon dolanması doğum esnasında değil de önceden bilinebilir mi? Görüşleriniz benim için çok önemli. şimdiden teşekkürler...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2020 Saat 19:05 |
|
1- Doğum şekli, bir tanedir, o da; NORMAL doğumdur. Sezaryen, tıbbi zorunluluktur.
2- Doktorun becerisine ve kabiliyetine kalmış bir durumdur. Oksijensiz kalmanın arazları vardır. 3- Kısmen. Bebeğin, doğum kanalından geçerken, sıkışıp sonra doğması Akciğerler için önemlidir. 4- ETKİLER !! Etkilememesi için, anestezi verildikten 15 dakika içinde doğumun bitmesi gerekir, aksi takdirde bebek doğunca ANESTEZİ ETKİSİ İLE nefes almakta güçlük çeker. 5- Bilen birisi kullanırsa, etmez. 6- Kordon dolanması varsa önceden, ancak US ile tesbit edilebilir. Dolanıp, kan dolaşımına mani olduğunda kalp hızı artar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Eyl 2020 Saat 19:07 |
|
![]() |
|
kader
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 25 Ara 2019 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 276 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2020 Saat 23:29 |
|
Her şey benim için çok daha net hocam, minnettarız. ..
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|