Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Vitaminler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Vitaminler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Selda_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Selda_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Vitaminler
    Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2020 Saat 10:48

Kadir Bey Merhaba,

Sizin vitaminlerin eksikliği hastalıkta olumsuz tabloya sebep olur ama fazlasının bir faydası yok dediğinizi biliyorum.

Etrafımda kiminle konuşsam magnezyum,D3 K2, çinko, kolojen, multi vitamin,c vitamini vs. havada uçuşuyor.

( C vitamini , propolis  için söylediklerinizi biliyorum )

Ben 34 yaşında bayanım eşim 41 yaşında, oğlum ekim 2014 doğumlu, boy sanıyorum 128 civarı uzun zamandır ölçmedik ama kıyafet genelde tam oluyor 128 cm beden ölçülülerinde, kilo 25,5.

Mümkün olduğunca doğal besleniriz, hertürlü sebze yenir, yoğurdu kendim mayalarım vs.

Örneğin bamya sevmese bile 5 lokma yer oğlum da.Yemek ayırt edilmez evde. Tabiki çocuk çikolata vs de yiyor.

Hastalansa ateş çıksa burun aksa soğan yediririm , ilaçtan daha fazla faydasını gördüm.

Balık yağı vermem haftada bir balık yediririm(bazen ayı da bulduğu oldu ama).

Hafta sonları deniz kenarına gidebiliyoruz ama Ekim ayında ailecek Devit3 ampul alırız her sene.Bunun harici bir destek almıyoruz.

Dvitamini harici almamız gereken bir vitamin var mı?Hata mı ediyorum?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118464
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2020 Saat 19:41
D vitamini harici, tavsiye ettiğim tek ilaç, dişlerin çürümesi önleyen Zymafluor tablettir.
Türkiyede temini biraz zor.
6 yaş için, Almanya'dan; Zymafluor 0.75mg temin edebilirseniz, kullanın.
Diğer uydurma bilgilere itibar  etmeyin.
Yukarı Dön
mrickoc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrickoc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2023 Saat 09:58
Her vitamini yiyerek alırmıyız

Düzenleyen mrickoc - 04 Ağu 2023 Saat 18:45
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118464
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2023 Saat 12:44
HER gıdada var!! Dikkat ederseniz, "B12 kitleri" gelmeden önce, B12 diye bir problem yoktu.
Yapılanlar ve uygulananlar tamamen 1-2 ilaç firmasının puştuğu ve bunların rüşvertlerine tenezzül eden 
aşşağılık doktorlar! 
B12 eksikliği, sadece ileri yaşlarda mideden salgılanan; "İntensec Factör" eksikliğinde B12 vitaminin emilim
olamadığında görülür. 
SAKIN o testlere itibar etmeyin. SAKIN bir daha da B12 tahili istendiğinde yaptırmayın! 
B12 eksikliği sonucu; Pernisiyöz Anemi olur!! B12 tahlili, ancak yaşlılarda  izah edilemeyen anemi olduğu
zamanlarda istenir.
Yazarlar kısmındaki: B12 Sahtekarlığı yazımı  okuyun. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.