|
Vitaminler |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Selda_ ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2020 Saat 10:48 |
Kadir Bey Merhaba, Sizin vitaminlerin eksikliği hastalıkta olumsuz tabloya
sebep olur ama fazlasının bir faydası yok dediğinizi biliyorum. Etrafımda kiminle konuşsam magnezyum,D3 K2, çinko, kolojen,
multi vitamin,c vitamini vs. havada uçuşuyor. Mümkün olduğunca doğal besleniriz, hertürlü sebze yenir,
yoğurdu kendim mayalarım vs. Örneğin bamya sevmese bile 5 lokma yer oğlum da.Yemek ayırt
edilmez evde. Tabiki çocuk çikolata vs de yiyor. Hastalansa ateş çıksa burun aksa soğan yediririm , ilaçtan
daha fazla faydasını gördüm. Balık yağı vermem haftada bir balık yediririm(bazen ayı da
bulduğu oldu ama). Hafta sonları deniz kenarına gidebiliyoruz ama Ekim ayında
ailecek Devit3 ampul alırız her sene.Bunun harici bir destek almıyoruz. Dvitamini harici almamız gereken bir vitamin var mı?Hata mı
ediyorum? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118464 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
D vitamini harici, tavsiye ettiğim tek ilaç, dişlerin çürümesi önleyen Zymafluor tablettir.
Türkiyede temini biraz zor. 6 yaş için, Almanya'dan; Zymafluor 0.75mg temin edebilirseniz, kullanın. Diğer uydurma bilgilere itibar etmeyin. |
|
![]() |
|
mrickoc ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Her vitamini yiyerek alırmıyız
Düzenleyen mrickoc - 04 Ağu 2023 Saat 18:45 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118464 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
HER gıdada var!! Dikkat ederseniz, "B12 kitleri" gelmeden önce, B12 diye bir problem yoktu.
Yapılanlar ve uygulananlar tamamen 1-2 ilaç firmasının puştuğu ve bunların rüşvertlerine tenezzül eden aşşağılık doktorlar! B12 eksikliği, sadece ileri yaşlarda mideden salgılanan; "İntensec Factör" eksikliğinde B12 vitaminin emilim olamadığında görülür. SAKIN o testlere itibar etmeyin. SAKIN bir daha da B12 tahili istendiğinde yaptırmayın! B12 eksikliği sonucu; Pernisiyöz Anemi olur!! B12 tahlili, ancak yaşlılarda izah edilemeyen anemi olduğu zamanlarda istenir. Yazarlar kısmındaki: B12 Sahtekarlığı yazımı okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|