|
Zaditen |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
afrarana ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2013 Konum: çocuk Durum: Aktif Değil Puanlar: 271 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2020 Saat 22:00 |
Hocam kızım 5,5 aylık hafif ateş kulaktan 37,8 ve burun akması ve huysuzluğu mevcut hastaneye haftasonuna denk geldiğimiz için nöbetçi doktora götürmek istemedim doktru arayıp semptomları anlatınca zaditen şurup ve xlear verdi fakat benim çocuğum alerjik değilki ben üşüttüğüne inanıyorum bir ihtimal daha kardeşim ve eşi gripti görüştük muhtemelen yanlarında tutmasamda onlardan da almış olabilir ama benim korkum bu ay bebeklerinde üsyeler tedavi edilmezse kolay bir şekilde akciğeri yada ortak kulak iltihabına kolay sebep oluyor diye ben doktoru arayıp ısrarla zaditen alerjik damla verdiniz alerji değiliz dediğimde genelde bu tarz gribal enfeksiyonlar alerjik oluyor dedi 15 gün kullanmamı söyledi ama ben başlayamadım ne yapmam gerekir
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk doktorları; kargadan başka kuş, allerji'den başka hastalık bilmezler.
Covid salgını başlayana kadar da , asla Grip teşhis etmezler ve her Gripli hastaya; astım tedavileri verirlerdi. Sakın böyle ahmak doktorlara inanmayın. Bütün allerji ilaçları, akıntıyı koyulaştırdığı için ve sanki Grip arazları gerilemiş gibi bir tablo yarattığı için, aileleri çok kolay kandırırlar. Buna mukabil; koyulaşan akıntı, 1 hafta-10 gün sonra, hırıltılara sebep olur ve esas sahtekarlıklar da ondan sonra başlar. Bunun teferruatını, sabit Forum yazılarının oldugu; "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımdan okuyun. Bu konudaki yazılarımı mutlaka okuyun. Yoksa çok kazıklar yersınız. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Eyl 2020 Saat 09:37 |
|
![]() |
|
afrarana ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2013 Konum: çocuk Durum: Aktif Değil Puanlar: 271 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Makalenizi okudum hocam coldmix yastığına damlatın birde serum fizyolojik demişsiniz biz xlear kullanıyoruz bunun yanında güne yayarak serum fizyolojikte dahil edeyimmi birde bal limon demişsiniz yazınızı okudupumdq bebeğim 5,5 aylık bal verilmiyor diye biliyorum ben vermelimiyim yada sadece coldmix ve serum fizyolojik ve xlear yeterlimi
Bugun dğne göre burun ve genzi daha dolu dolu burun akıntısıda mevcut hırıltı yok
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Yastığına değil! Başucuna, yüzünün gelemiyeceği bir kısma damlatın.
2- Serum Fiz. veya Xlear kullanın. 3- Limonlu bal; Limonata şeklinde verilecek, o miktarlarda bir şey olmaz. Sadece öksürük olursa kullanın. Hadise Akciğerlere inerse; daima solunum sayısı dakikada 60'dan fazla olur. Hırıltı olması önemli değil. |
|
![]() |
|
Hocam dediğiniz gibi zaditene başlamadım sadece xlear ve burun aspiratörüyle dvmlı burnunu temizledim ateş yok ama hırlama var ciğerden değilde sanki genzinde gibi birde burun akması dvm doktorada gitmedik ne yapmam gerekir ilerlermi alerjikmidir doğdu 5,5 ay oldu ilkkez yaşadık
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir şahısta "allerji" oluşabilmesi için, o şahsın uzun seneler o madde ile karşılaşması gerekir. O yüzden
sizin anladığınız anlamda "allerji" yeni doğan döneminde olmaz. Türk doktorlarının allerji palavralarına kanmayın. Hırıltı; sadece hastalığın sonuna geldiğinizi ve akıntının koyulaştığını gösterir. Bazı sahtekarlar da, sizi ellerinden kaçırmamak için bu hırıltıyı bahane ederek size astım ilaçları ve kortizonlu spreyler vererek hastalığın daha da uzamasını sağlarlar.. "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı sabit Forum yazılarından bulup okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Eyl 2020 Saat 20:06 |
|
![]() |
|
okudum hocam doktordan çıktık şimdi bronşiolit dedi ventolin verdi buharla bukadar okyanus suyuyla beraber
|
|
![]() |
|
Ben bu ilaçları kullanmazsam dinlerken sırtını hemşireye kaba raller dedi anlayamadım tabi başka bişeyler daha diyordu ancak ventolin buhar dedi okyanus suyuyla 1 cc şeklinde vermemi istedi bronşiolit dedi ben bu ilacı kullanmazsam akciğere inmez değilmi yada bronşiolit kendiliğinden geçermi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|