|
Kızımda ateş |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
Burcu87
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Kızımda ateşGönderim Zamanı: 30 Ağu 2020 Saat 22:53 |
|
İyi akşamlar Kadir hocam,
Kızım 6 yaşında. Maskesiz dışarıya çıkmayan ve temizliğe özen gösteren bir çocuk. Birkaç gündür maskeyle de olsa kalabalık ortama girmiştik. Bugün aniden yoruldu, bitkin düştü, üşümeye başladı. Eve gelir gelmez başının çok ağrıdığını söyledi. Ateşi yükselmeye başladı kademe kademe. Kendini çok yorgun hissediyor, kafasını kaldıramıyor. Ateş düşürücü vermeden bekledim uyukluyor ama ateşi 39.5-40 arası gidip geliyor 4 saattir. Eşim de korkuyor hastaneye gidelim diye tutturdu. Ağrısı çok olduğu için 1 ölçek dolven verdim şimdi. Eski yazılarınızda ağrı ve ateş varsa kullanabilirsiniz demişsiniz inşallah yanlış yapmadım. Kan tahlili, covid testi yaptırmalı mıyız? Belirtiler covid gibi gözüküyor korkuyoruz.
Düzenleyen Burcu87 - 30 Ağu 2020 Saat 23:40 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2020 Saat 23:48 |
|
Covid veya Grip; hepsi aynı şekilde ele alınır. Covid tedavisi diye bir şey yok!
Boşuna devletin verdiği sacma sapan ilaçları da kullanmayın. Mümkün olduğu kadar ateş düşürmeyin. İstirahat etsin. |
|
![]() |
|
Burcu87
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 00:04 |
|
Evet hocam sizin yazılarınızı sürekli takip ediyorum sayenizde aylardır ilaç vermedim. Ateşi ilk defa bu kadar yükseldi 40 olunca korktum açıkçası. Gün içerisinde durumu aynı şekilde seyrederse çok ağrı ve halsizlik durumunda tekrar dolven kullanabilir miyiz peki? Her gün sokakta onlarca çocuk iç içe maskesiz oyun oynuyor, biz maske kullanıp ve insanlarla yakın temas etmezken nasıl hastalık kapabiliyor ki diye düşünüyor insan.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 00:07 |
|
NİYE ateşden korkuyorsunuz? Bu korku hep Türkiye'nin sahtekar doktorlarının gazına gelmenin
sonucudur. Onlar; hastalarını "ateş" ile korkutarak para kazanırlar. Ateş ilgili makalelerimi okuyun. |
|
![]() |
|
Burcu87
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 00:11 |
|
Okudum hocam ona istinaden yazdım hatta çocuğun genel durumu kötü ise ateş düşürücü kullanılabilir yazıyordu. Ateşi olup oyun oynasa ya da normal dursa hiç korkmazdım. Çok ağrısı olduğu, bişey yemediği ve akşam 7 gibi uyuklamaya başladığı için endişelendim.
|
|
![]() |
|
Burcu87
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 00:13 |
|
"Ateş hakkında uydurmalar ve gerçekler" başlığındaki yazınıza istinaden danıştım bu arada hocam.
|
|
![]() |
|
Burcu87
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 04:16 |
|
4 saat sonra; verdiğim ilacı kustu. Terleyip düşen ateşi tekrar çıktı hocam.
Viral enfeksiyon diyebilir miyiz yoksa wbc değerine bakılmalı mı? Başka bir yazıda benzer tabloya paranox fitil önermişsiniz bizim için de uygun mu?? Düzenleyen Burcu87 - 31 Ağu 2020 Saat 05:22 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2020 Saat 08:35 |
|
ÖNCE: (yüzbin kere anlattığım gibi)
Ateş + Ağızda pis KOKU + Dili kaplayan PAS tabakası varmı, ona bakılır.. Bunlarda şüphe varsa, o zaman WBC değerine bakılır. 4 yaşından sonra; havale geçirme riski çok azaldığı için, fitili ancak ağızdan ilaç alamayanlara tavsiye ederim. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Ağu 2020 Saat 08:36 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|